Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

11 anbefalte ting å gjøre i Stockholm

Vår guide til det beste i Stockholm! Vi prøvde å lage en vanlig topp 10 liste, men det finnes så mye å velge blant så det ble en liste med 11 punkter.
01. Södermalm
Södermalm, Stockholm
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Södermalm – også kalt bare Söder – har utviklet seg til en av Stockholm hotteste nabolag. Stemningen er avslappet, kreativ og trendy. Nabolaget tilbyr et mylder av vintage-, fashion- og designbutikker. I tillegg til mindre småbutikker og gallerier blandet med en overflod av steder å spise og drikke. Mange av dem ligger i stilbevisste SoFo (South of Folkungagatan), Hornstull og Mariatorget. Söder tilbyr også mange parker og fantastisk panoramautsikt over byen.

02. Vete-Katten

Vete-Katten finner du sentralt i Stockholm. Dette et godt bevart og tradisjonsrikt konditori hvor du kan nyte tradisjonelt svensk bakverk av ypperste kvalitet. Vete-Katten er vel omtalt, viden kjent og framfor alt godt besøkt av de fleste kjente, og ukjente stockholmere.

03. Sturebadet
Sturebadet i Stockholm, Sturebadet, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/Imagebank.sweden.se

Nyt et luksuriøst spamiljø fra slutten av 1800-tallet med basseng, treningsanlegg og behandlinger fra topp til tå. På Sturebadet kan du nyte både stillhet og bevegelse. Ta en avkobling fra storbyen og lad opp kroppen med ny energi. Man kan også booke Afternoon Tea i forbindelse med spabesøket – den nytes i toppetasjen med flott utsikt over Stockholm.

04. Ghost walk

Bli med på spøkelsesvandringen og utforsk Gamla Stan på en mystisk og spennende tur gjennom historien. Historier om mord, sykdom, branner, legender og masser av spøkelser venter deg. De mørke smugene i den eldste delen av Stockholm er den perfekte bakgrunnen for en spennende opplevelse.

05. Takvandring
Takvandring, Gamla Stan, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Setter du pris på skyhøy utsikt? Da er takvandring noe for deg! Sammen med guider og vel forankret i sikkerhetssystem byr dette på en unik kombinasjon av klatring og sightseeing (for deg som ikke har høydeskrekk).

06. Chinateatern

Chinateatern også kalt China er et flott teater sentralt i Stockholm. Teateret ble bygget i 1928 og har en lang historie med ulike oppsetninger. Salongen har 1250 plasser og med sin unike konstruksjon uten søyler har man skapt et teater hvor alle plasser har flott utsikt til scenen. Akkurat nå kan du se den prisbelønte og morsomme musikalen The Book Of Mormon her!

07. Foodtruks møter nordisk kjøkken

Stockholm har noe for enhver smak: Førsteklasses mat, moderne restauranter, nyskapende kjøkken, food truks og Michelin-restauranter. Stockholm har noen av verdens beste og mest kreative kokker som alle deler en innovativ tilnærming til skandinavisk mattradisjon med fokus på nøye utvalgte råvarer og lokal produsert, økologisk mat. Her skapes gastronomiske trender og nye, spennende matkonsepter. Les mer om Stockholms matopplevelser.

08. Fotografiska
Foto: Erik G Svensson

Fotografiska er en av verdens største møteplasser om og for fotografi. Utstillingene her tilhører Stockholms mest likte severdigheter. Her presenteres 4 unike hovedutstillinger i året, i tillegg til ca. 20 mindre utstillinger. I tillegg kan du også spise og drikke godt, delta på fotokurs eller arrangere et event eller konferanse. PS. Fra kaféen i øverste etasje kan du nyte en av Stockholms beste panoramautsikter.

09. Debaser Strand

Nede ved Hornstull strand har gjengen bak Debaser åpnet enda et vellykket klubb- og konsertkonsept. Nesten hver dag hele uken kan man oppleve bra konserter og herlig klubbstemning, og under samme tak finnes også den meksikanske restauranten Calexico´s og Bar Brooklyn som serverer amerikansk øl og mat.

The exterior of restaurant Taverna Brillo in Stockholm with a white facade and large windows.
10. Taverna Brillo
Foto: Agence les Conteurs

Taverna Brillo er en kombinasjon av italiensk brasserie og saluhall. En livlig møteplass fra tidlig morgen til sent på kveld. Her kan du spise frokost, lunsj og middag i tillegg til å nyte gode drinker og bra musikk. Man kan også kjøpe med seg mat og delikatesser fra de mange ulike matdiskene.

11. Fika
Kanelbulle, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Det er unikt, det er svensk og det kalles "fika". Det er dog litt vanskelig å direkte oversette dette uttrykket, men det handler egentlig om å møtes for en kaffekopp og spise en liten kakebit eller bakverk. Sverige har en høyt utviklet kultur når det gjelder kaffe og bakevarer. Over alt i Stockholm finner du, både tradisjonelle og moderne, kaféer og bakerier som oser av atmosfære, karakter og kvalitet. Les våre tips til Fika-steder.


Velkommen til Stockholm!