Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

13 anbefalte ting å gjøre i Göteborg

Vår guide til de beste tingene å gjøre i Göteborg! Vi har funnet frem til 13 høydepunkter du må få med deg når du er i Göteborg.
01. Haga - Göteborgs eldste bydel
Utsikt over Haga, Göteborg
Foto: Per Pixel Petersson

Haga er en av de eldste bydelene i Göteborg med gater datert tilbake til 1600-tallet. Bydelen er spesielt kjent for sine flotte gater og velbevarte hus i klassisk Göteborg stil, også kalt Landhövdingehus, hvor første etasje er bygget i mur og resten i tre. I dag fremstår bydelen som levende med flere kaféer og butikker blant de fantastiske husene og gatene.

Les mer om Haga

02. Universeum opplevelsessenter
Universeum, Göteborg
Foto: Oscar AB

Universeum ligger midt i Göteborg og er Nordens største opplevelsessenter. På de syv etasjene opplever du tropisk regnskog, gigantiske akvarier og masse spennende eksperimenter – på egen hånd eller sammen med en av Universeums guider. Utforsk den svenske villmarken med fisker og fugler, hils på haier og rokker eller gå inn i en romstasjon. I tillegg treffer du slanger og andre giftige dyr, går på safari blant aper, kaimaner og dovendyr, oppdager hvordan naturen har inspirert til ny teknikk, lar de minste prøve seg på sine drømmejobber i Jobbis og mye, mye mer.

Les mer om Universeum

03. Tredje Långgatan
Tredje Långgatan, Göteborg
Foto: Frida Winter

Er du på utkikk etter spennende og kaféer og barer? Da er "Långgatorna" og "Långgårdarna" stedet å oppsøke. Området er det gamle havneområdet i Göteborg, men er idag et av de mest levende områdene i byen. Her ligger det kaféer, restauranter, barer og butikker i små trange gater.  I området finner du også Gallerier og antikkbutikker. 

Se utvalget av butikker og kaféer i Långgatan

04. Stora Saluhallen
Stora saluhallen, Göteborg
Foto: Anton Olin

Saluhallen er et unikt og livlig marked i Göteborg, og er det største innendørsmarkedet i Göteborg. Her finner du over 40 ulike butikker med krydder, kaffe, oster og andre delikatesser fra hele verden. 

Rett ved den store hallen ligger Saluhallen Briggen. Briggen er en stor hall med et utvalg av restauranter som serverer lunsj, og du finner også et stort utvalg av høy-kvalitets kjøtt. 

Les mer om Saluhallen

05. Artilleriet - en av Sveriges hotteste interiørbutikker.
Artilleriet, Göteborg
Foto: Beatrice Törnros

Artilleriet er en unik butikk innen interiør og design. Det eklektiske utvalget av møbler, belysning, tepper og tekstiler fra hele verden, med en personlig blanding av klassisk, vintage og moderne produkter, gjør butikken til noe helt spesielt. I butikken bygges det ulike utstillinger og små "verdener" slik at du kan bli inspirert. De ansatte i butikken reiser verden rundt og leter etter møbler, interiør og detaljer med en historie og en baktanke. Flere av produktene du finner hos Artilleriet, finner du nesten ingen andre plasser. 

Les mer om Artilleriet

06. Trädgårdsföreningen
Trädgårdsföreningen, Gothenburg, Göteborg
Foto: Per Pixel Petersson/Göteborg & Co

Trädgårdsföreningen er en av europas best bevarte parker fra 1800-tallet. Her finner du rosehage med over tusen roser, palmehuset med tropiske planter, og Stenpartiet med sjeldne og interessante planter.

Trädgårdsföreningen har bevart parkens atmosfære og historiske bygninger, og parken er vakker og inspirerende.

A man enters an asymmetrical sauna building in the waters of the Gothenburg port.
07. En badstue i havnen
Sauna, Göteborg
Foto: Anton Olin

Bastun (badstuen) er en skikkelig kul bygning i havnebassenget, midt i Frihamnen. Det er noe veldig göteborgsk over både plasseringen og den kollektive innsatsen fra byens beboere som bidro til å bygge badstuen. Bygningen er symbolsk viktig for Göteborg som gammel havneby, fordi den markerer starten på omformingen av området fra skipsbygging til det som kommer til å bli et av de mest spennende stedene i byen. Badstuen i Frihamnen er veldig viktig for byens tro på femtiden, og er på samme tid en fullstendig unik opplevelse. Det er gratis adgang, også.

Les mer om Badstuen i Frihamnen, Frihamnen 7

08. Volvos historie og museum i Göteborg
Volvo, Göteborg
Foto: Emma Lökholm

2017 var det 90 år siden verdens første Volvo rullet ut fra fabrikken i Göteborg: En ÖV4 ( Öppen Vagn-4) som fikk kallenavnet Jakob, kostet 4800 kroner og kom kun i én farge: mørkeblå med svarte skvettlapper og gule eiker. Assar Gabrielsson og Gustav Larson mente at ingen andre laget biler som var sterke eller sikre nok for skandinaviske veier, og ville skape en «svensk bil av svensk stål».

Les mer om Volvos historie og museum

09. Boulebar Rosenlund
Boulebar, Göteborg
Foto: Marie Ullnert, Göteborg & Co

På Boulebar kan du spille boule(inne og ute), spise middag og drikke drinker, alt på en gang. Interiøret er inspirert av Sør-Frankrike, og det går igjen i maten også. Her får du servert ekte Sør-Fransk bistromat, og hvis du ønsker det kan du få hjelp av en instruktør på kjøpet.

Les mer om hvor du finner Boulebar

10. Liseberg
Rutsjebane i Liseberg, Göteborg
Foto: Stefan Karlberg / Liseberg

En opplevelse for hele familien! Sveriges største fornøyelsespark finner du i Göteborg. Med noen av de største berg-og dalbanene, karusellene, hundretusentalls med blomster, kosete kaniner, mat, drikke og underholdning på scenen og teater tilbyr Liseberg aktiviteter for alle.

Les mer om Liseberg

11. Göteborgs skjærgård
Skjærgården, Göteborg
Foto: Jorma Valkonen/Göteborg & Co

Göteborg er en perle av en by, men besøket er ikke komplett før du har besøkt byens rike og mangfoldige skjærgård. Sveriges nest største by er en spennende, kulturell storby - som faktisk også er Norges nærmeste storby. Men det som gjør Göteborg til et friskt pust er en skjærgård du neppe har sett maken til. Ta en pause fra bylivet, fyll lungene med frisk sjøluft og magen med kortreist, fersk sjømat på et av disse sjarmerende reisemålene i Göteborgs skjærgård.

Les mer om Göteborgs skjærgård

12. Paddan
Paddan, Göteborg
Foto: Dick Gillberg/Göteborg & Co

Bli med på en guidet båttur i storbyen! Paddanturen er en av de mest populære og mest velkjente måtene å oppleve Göteborg på. Turen med de klassiske Paddanbåtene tar deg gjennom vollgravene og kanalene fra 1600-tallet, og under de lave broene og ut i havnen. Under ferden passeres severdigheter som GöteborgsOperan, Feskekörka, Läppstiftet, de gamla verftsområdene og grønne parker.

Les mer om Paddan

13. Hagabadet
Hagabadet, Göteborg
Foto: Hagabadet

Hagabadet tilbyr ikke bare trening og behandlinger, men er også et sted for hvile, god mat og møter. Akkurat som i badehusene i det gamle Roma gir fellesskapet her både mental stimulering og kroppslig hvile. Nyt late dager i et avslappende miljø. Her finnes blant annet fire vakre bassenger i jugendmiljø. Ägget, Philipsons folkbad, Curmans og Romerska badet.

Les mer om Hagabadet