Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

5 naturopplevelser i Göteborg

Med utgangspunkt fra den pulserende byen Göteborg, er du ikke lagt unna storslåtte naturopplevelser. Du rekker til og med middag i Göteborg på kvelden. Her har vi samlet våre 5 beste utendørsaktiviteter for deg.
01. Adrenalinkikk på Hönö
Foto: Anders Wester/Göteborg & Co

Prøv å buldre på Hönö en liten øy i skjærgården utenfor Göteborg. Naturreservatet Ersdalen tilbyr buldering i verdensklasse. Plassert på den nord-vestlige delen av øya hvor både bølger og vind slår inn på land. Det er hundrevis av buldresteder i Ersdalen, som passer til nybegynnere og til mer erfarne klatrere. Mange av stenene er plassert rett ved sjøen så du får en fantastisk utsikt over skjærgården mens du klatrer. Husk å pakk med deg badetøy sånn at du kan avkjøle deg i vannet mellom klatringen. Det er enkelt å komme seg til Hönö fra Göteborg med buss og ferge.

Les mer om Buldring på Hönö

02. Vandring og sykling i Änggårdsbergen naturreservat
Foto: Daniel Breece/Göteborg & Co

Änggårdsbergen er i gangavstand fra Göteborg sentrum og byr på vakre vandre- og sykkelruter. En helt perfekt pause fra det hektiske bylivet. Naturreservatet er koblet til den botaniske hagen i Göteborg sør i byen, noe som gjør det enkelt å komme seg dit med bruk av offentlig kommunikasjon. Med sine 320 mål er landskapet varierer med daler, innsjøer og diverse fauna. Det er flere vandre- og sykkelstier i området, alle med interessant natur å utforske. Floraen inkluderer mange typiske for Västsverige, slik som myr og lyng. Til slutt så må du ikke glemme å spise en ekte svensk fika med magisk utsikt over skog, sjø eller by.

Les mer om Änggårdsbergan

03. Øyvandring i skjærgården
Vrångö, Göteborg
Foto: Johannes Berner

Göteborg har over 20 øyer, og Vrångö er en av de. En fredfull og bilfri øy. Kun 380 personer bor på øya, så her finnes det kun et par butikker og restauranter og to vertshus. Store deler av øya er et naturreservat med forskjellig flora og fauna. Øya har to hovedstier for vandring, en i nord og en i sør, som til sammen utgjør 8 km. Den korteste turen Tärnstigen er også tilgjengelig for barnevogner og rullestoler. På øya kan du vandre uforstyrret på de bilfrie veiene, og høre på bølgene som slår inn mot land. Det er et rikt fugleliv på øya og det er et populært sted for strandentusiaster.

Les mer om Vrångö

04. Amazonaseventyr på Säveån
Foto: Point65

Prøv å padle i elven Säveån i Göteborg. PaddlaGBG tilbyr guida kajakkturer og SUP. Start fra den lille landsbyen Partille, øst for sentrum, og padle tilbake til byen på det beskytta Säveånvannet. Her vil du oppleve byen fra en annen side med trær som omgir elven. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, men husk å ta med komfortable klær og et kamera for å dokumentere alle de vakre stedene.

Les mer om padling på Säveån

05. Terrengsykling i naturreservatet Delsjön
Foto: Frida Winter / Göteborg & Co

Du kan være aktiv på byferie i Göteborg. Byen er omringet av vakker natur, sånn som naturreservatet Delsjön. Dette området er perfekt å utforske med terrengsykkel. Det er flere sykkelruter å velge mellom i variert vanskelighetsgrad. Det er en for nybegynnere som går rundt alle innsjøene i Delsjön. Vil du ha en mer utfordrene rute så bør du prøve Getryggen hvor stien er fylt med røtter og steiner i bratte nedoverbakker. Hvis du vil lære mer om terrengsykling og teknikk så kan du melde deg på et MTB-kurs. Det finnes kurs som passer både nybegynnere og mer erfarne terrengsyklister.