Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

8 anbefalte ting å gjøre i Karlstad

Karlstad er en av Sveriges største byer og har mange attraksjoner og aktiviteter å by på. Vi har funnet frem til åtte anbefalte ting å gjøre i Karlstad.
01. Sundstabadet
Foto: Sundstadbadet

Sundstabadet midt i Karlstad er et badeland med noe for alle, ung som gammel. Med et stort utvalg av sklier, basseng, spa-avdeling og kafé er Sundstabadet et komplett badeland. I opplevelsesbadet får du mange kil-i-magen øyeblikk uansett alder. Her finner du to heftige sklier, laguner, fosser, klatrevegg og utendørsbasseng med strøm.

Les mer om Sundstabadet

02. Båtbussarna
Foto: Linn Malmen

Opplev Karlstad fra de populære Båtbussene som trafikerer på Vänern og Klarälvdeltaet. Båtene går ofte og koster det samme som en bussbillett. Ønsker du å se Karlstad, så er båtbussene den beste måten å gjøre det på. Les mer om priser og annen informasjon på visitkarlstad.se

03. Sliperiet, kunsthall og gastronomi i Borgvik
Foto: Öyvind Lund

I blant er konteksten alt. Spesielt i kunstens verden. Hvor, når og hvordan et kunstverk vises og fremstilles er i Sliperiets mening helt avgjørende for hvordan kunst oppleves. Sliperiet er noe helt spesielt. I et unikt miljø der kulturarv møter moderne kunst og det urbane, skapes det en helt unik atmosfære, som er Sliperiet. 

Les mer og se åpningstider

04. Brigadmuseum
Foto: Per Eriksson

Bli med på en tidsreise fra 1945-1991 der du kan føle, høre og lese hvordan den kalde krige påvirket Sverige. På Brigadmuseumet er det få montre, det er større fokus på objekter hvor du kan røre og utforske utstillingen. Museets utstilling viser frem militære og politiske hendeler med utgangspunkt i hverdagslivet. Hva skjedde under den kalde krigen og hvordan påvirket det Svenskene? Gå inn i tidstypiske miljøer som for eksempel det autentiske 50-talls kjøkkenet eller i operasjonssalen hvor operasjoner pågår for fullt. 

Les mer om Brigadmuseumet

05. Mariebergsskogen – Karlstads mest barnevennlige park
Foto: Linn Malmén

Storbyen Karlstad er Sveriges mest krotette by, og byr naturligvis på herlig atspredelse innen alle sjangre. Men reiser du hit med barn, er det et must å sette kurs for byparken Mariebergsskogen! Den ligger i sentrum, og rommer en helårsåpen dyrepark, pluss restaurant, kafé og flotte lekeområder. På sommeren er det yrende liv med guideturer, konserter og teater i Mariebergsskogen, og spisestedene og kafeene er proppfulle av folk som nyter den grønne lungen. Kommer man hit ellers i året, er dyreparken Lillskogen et høydepunkt.

06. Events og arrangementer
Foto: Clarion Hotel Malmö Live

Gjennom året skjer det mye i Karlstad. Konserter, matmarkeder, utstillinger, forestillinger og mye mer. Karlstad har flere fantastiske konsertarenaer hvor det ofte skjer spennende og familievennelige arrangementer. 

Hold deg oppdatert på hva som skjer i Karlstad på visitkarlstad.se

07. Sandgrun Lars Lerin - kunsthall i Karlstad
Foto: Per Eriksson

Sandgrund er Lars Lerins permanente kunsthall, som ligger midt i Karlstad i den ombygde restauranten Sandgrund. Her kan du se Lars Lerins utstilling året rundt, og besøke gjesteutstillingene som endres med jevne mellomrom. Årets utstilling består blant annet av et 40-talls tidligere ikke utstilte malerier fra Lofoten.

Se åpningstider og mer informasjon om

08. Leos Lekeland Karlstad
Foto: Leos Lekland

Leos Lekeland er nordens største lekelandskjede med lekeland i Sverige, Norge og Danmark. Leos lekeland er en møteplass for familier. På Leos lekeland finenr du alltid nye eventyr. Klatrevegger, ballbasseng, tunneller, trampoliner, sykler, ballkanoner, sklier og mye mer. I tillegg er det er godt utvalg av mat og drikke i Leos kafé og restaurant. 

Les mer og se åpningstider