Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Reisetips

8 gode grunner til en Stockholmstur

Stockholm er ansett som en av verdens vakreste byer, bygget der innsjø møter havet, på fjorten øyer, med åtte århundrer av historie og kultur å velge mellom. Er det nok for å vekke appetitten? Nei? OK , her er våre topp 10 grunner til å besøke Stockholm.
01. Skjønnheten
Sergels Torg, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Det sies at skjønnheten ligger i øyet som ser, men den som kom opp med det ordtaket har sannsynligvis aldri vært i the Capital of Scandinavia. Når du først har vært i Stockholm – vil du aldri glemme denne vakre byen!

02. Vannet
Stockholm ovenfra, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Det glitrende blå vannet og skjærgården rett utenfor er hva som definerer Stockholm og gir den sin unike karakter. Hvor enn du ser, er det vann. Og siden det er så rent, kan du bruke det til alle typer aktiviteter, som for eksempel fiske og selv bading i midt i byen.

Groups of people sit on the grass under the apple trees at Rosendal’s Garden in Stockholm.
03. De grønne lungene
Rosendals trägård, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

"Green is the new black" og ingen annen storby har mer grøntareal enn Stockholm. I tillegg er både luften og vannet rent og friskt og du er aldri langt unna flott natur.

The 17th century warship Wasa propped up inside a museum.
04. Attraksjoner
Vasaskipet, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Få byer har pakket inn så mange interessante attraksjoner i et så kompakt og lett tilgjengelig område. Slott? Kryss av. Middelaldersk gammelby? Kryss av. Bredt utvalg av museer og gallerier? Kryss av. Kule restauranter og nattklubber? Kryss av! Vi kunne fortsatt i det uendelige, men vi velger å stoppe her.

05. Året-rundt-destinasjon
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Ja, de lange sommerkveldene er magiske... Men et kveldsbesøk på julemarkedet i gamlebyen, dekket av hvit snø, er heller ikke noe man kan gå glipp av! Faktisk har alle de fire årstidene sin unike sjarm i Stockholm.

06. De svenske smakene
Urban Deli, Nytorget, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/ imagebank.sweden.se

Det er ikke bare kjøttboller og surstrømning som gjelder. Tvert i mot! Det svenske kjøkkenet har tatt store steg de siste årene og kan friste med prisberømte kokker og restauranter. De svenske smakene er dog i største grad ivaretatt.

Two women in a Stockholm store are looking at a dress.
07. Kreativt og trendy
Shopping, Stockholm
Foto: Tove Freiij/imagbank.sweden.se

Kunst, arkitektur og design spiller en sentral rolle i Stockholms byliv. Musikk, mat og fashion er alle i forkant og shoppingen er like god som eller kanskje bedre enn selv de største hovedsteder.

08. Stockholms skjærgård
Grinda, Stockholm
Foto: Björn Tesch/imagebank.sweden.se

Det er ikke å komme bort fra det faktum at skjærgården med sine 30.000 øyer, holmer og skjær spiller en stor rolle i Stockholms attraksjon. Den beroligende utsikten og havbrisen er den perfekte motvekten til storbymetropolens byliv.


Bli bedre kjent med Stockholm her.

Velkommen til Stockholm!