Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Klatring, Gotland
Foto: Gotland.net

Ting å gjøre

Actionfylte aktiviteter på Gotland

Leter du etter en ferie med spennende opplevelser, aktiviteter og utfordringer? Da trenger du ikke reise langt. Gotland har mye å tilby, og du kan lære deg å dykke, hoppe i fallskjerm, klatre i fjell eller være med på en ridetur i vakre omgivelser.

For noen innebærer drømmeferien en strand og maksimal avslapping, mens andre foretrekker å holde seg i gang i ferien. Gotland har mye å by på, og ikke minst er det en flott destinasjon for aktive mennesker. Dette er våre ni tips til spennende aktiviteter:  

Dykking

Digerhuvud på Fårö, Hallshuk og Hoburgenrevet er noen av Gotlands mest populære destinasjoner for sportsdykkere. Rundt omkring på Gotland finnes det også en rekke andre steder verdt å besøke – både for avanserte dykkere og nybegynnere. Ler mer på Dyk & Sport Gotland og Gotlands Dykarklubb

Fallskjermhopping

Visby flyplass er en base for fallskjermhopping på Gotland. Her kan du delta på kurs, og det er også mulighet til å bli med på et tandemhopp. Hoppet gjøres fra mer enn 3000 meters høyde, etterfulgt av et fritt fall ned til 1500 meter der fallskjermen åpner seg. Mer informasjon får du på Skydive Gotland.

Fisking

Gotlands nesten 80 mil lange kystlinje byr på gode muligheter når det kommer til fisking. Det er viktig å huske at det er forbudt å fiske noen steder i løpet av gytesesongen, men ellers kan du få både ørret, gjedde, sild og flyndre på kroken. Sjekk ut FishYourDream og Gotland Sport Academy for mer informasjon. 

Grotteeventyr

I Lummelunda like nord for Visby ligger Lummelundagrottan. Hver sommer arrangeres det ekspedisjoner for de som ønsker å være med på å utforske grotten. Grotteeventyret varer i omtrentlig tre timer, og du vil måtte vasse i vannet og krype i trange ganger.

Kanopadling

På Gotland er utleie av kano og kajakk mulig flere steder. Närsån og Lojstasjöarna er eksempler på fine padleplasser om du foretrekker rolige farvann, men den nesten 80 mil lange kystlinjen kan også by på utfordringer selv for erfarne padlere. Sjekk Kajak Gotland for tips til ulike turer.  

Kitesurfing

Var du klar over at Gotland er et av Nord-Europas beste steder for kitesurfing? Vindene, strendene og buktene er perfekte til å tilbringe dagen på brettet. På Gotlands Surfcenter kan du lese mer om kitekurs og leie av utstyr.

Klatring

Med sine vertikale kalksteinsfjell, byr Gotland på nok av utfordringer for både nybegynnere og erfarne klatrere. Like sør for Visby finner du et av de mest populære stedene for klatring, nemlig Högklint. Her kan du også teste rappellering 50 meter over havet. 

Terrengsykling

Sykkelen er et utmerket redskap for de som ønsker å se og oppleve store deler av Gotland. Du finner mange små, bortgjemte stier, skog, kyststier og åpne steinete områder som byr på mye moro på terrengsykkelen. Ønsker du hjelp til å finne perler på Gotland, kan du være med på organiserte turer med terrengsykkel

Ridning

På Gotland kan du prøve alle typer hestesport. Western ridning, dressur, trav, feltritt, hopp, utholdenhet og ridderturneringen. Ønsker du å dra på tur på hesteryggen, er det en rekke staller som tilbyr ulike turlengder og typer hester. Sjekk ut mer på Marias HästeriFårö Islandshästar og Haltarve Islandshästar for å finne det som passer deg best.  

Velkommen til Gotland!