Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Destinasjon

11 anbefalte ting å gjøre i Västerås og omegn

Oppdag Västerås - byen ved bredden av Mäleren. Her finner du flere aktiviteter og attraksjoner, som passer for liten og stor. Legg ferien til Västerås og opplev Sveriges første actionbad, shopping, spa, trampolinepark og mye mer.
01. Kokpunkten
Foto: Kokpunkten

Kokpunkten er Sveriges første actionbad, på over hele åtte etasjer, og er en unik opplevelse med masse aktiviteter og  attraksjoner i vann. Her finner du noen av de bratteste og tøffeste vannskliene i Sverige, samt vannkino, klatrevegg og mange andre aktiviteter som passer for alle i familien.

Les mer om Kokpunkten

02. Sala silvergruva
Foto: Pappilabild

Sala silvergruva ligger i Sala, 36 minutter unna Västerås. Gruven var i drift fra 1400-tallet til 1908. Gruven tilbyr hele fire forskjellige guidede turer - hvor alle har varierende innhold, distanse og vanskelighetsgrad. Her får hele familien et innblikk i hvordan gruvene ble driftet og hva gruvedriften har betydd for Sverige. 

Les mer Sala Silvergruva

03. The Steam Hotel
Foto: Steam Hotel

I den over 100 år gamle 18 etasjers bygningen midt i Västerås ligger Steam Hotel. Et fantastisk hotell med spa-fasiliteter i høyeste kvalitet og utsikt utover den nydelige innsjøen Mäleren.

Les mer om The steam hotel

04. Fantastiske slott ved Mäleren
Foto: Strömsholm slott

Med Västerås som utgangspunkt er det enkelt å ta seg videre til flere av Mälerens velbevarte slott. Opplev fargesprakende hager, slottskaféer som serverer klassisk Fika og lytt til spennende fortellinger. I sentrum står Västerås slott som ble bygget på 1200-tall og sies å ha vært Gustav Vasas favorittslott. I dag er slottet en meget godt Á la carte restaurant og kafé. 

Et annet populært slott i området er Strömsholms slott. Slottet inneholder velbevart kongelige interiør og en stor samling malerier, og er også er et av Sveriges Kongelige slott. 

Et stykke utenfor Västerås ligger Engsö slott. Slottet ligger vakkert til ved Mäleren og er kjent for sine mange spøkelseshistorier. 

Kjører du vestover gjennom Mälrens skjærgård kommer du til Tidö slott - et av Sveriges mest velbevarte slott. Slottet har vært eid av Von Schinkel familien i fire generasjoner, og familien bor der den dag i dag.

05. Skultuna Messingsbruk
Foto: Skultuna Messingsbruk

Skultuna messingbruk er et av Västmanlands mest besøkte turistattraksjoner. I over 400 år har det blitt produsert metallartikler av høyeste kvalitet her. Her har design alltid vært i fokus og mye av populæriteten til Messingbruket ligger i hvordan historie, shopping og det vakre miljøet kombineres. 

Les mer om Skultuna Messingsbruk

06. Strömsholms kanal
Foto: Strömsholms kanal

En reise på Strömsholms kanal er en eventyrlig opplevelse. I sakte fart seiler du frem med båt eller padler stille i kajakk eller kano. Langs kanalen ligger det flere severdigheter, restauranter, sykkelløyper og andre aktiviteter. Kanalen er en av Sveriges lengste og eldste kanaler på 107 kilometer og med 26 sluser, og er i dag ren turistattraksjon. Strömsholms kanal er en herlig naturopplevelse som er perfekt for hele familien på en varm sommerdag!

Les mer om Strömsholms kanal

07. Lögastrand – Beach ”mitt i city”
Foto: Kristoffer Hasselberg

Sentralt i Västerås finner du Lögastraden, Västerås sin egen Riviera med sandstrand, tredekke, lekeplass samt volleyballbaner og store flotte gressområder. 

08. Mälaren – Opplev Mälaren på Elbafärjan
Foto: Pia Nordlander

Ta en tur med Elbafärjan, om du vil ta en tur på en time eller hoppe av for et bad å ta neste båt, er opp til deg. Båten er gratis for barn opp til 16 år hele sommeren. 

Les mer om Elbafärjan

09. Västerås Summer Meet
Foto: Avig Kazanjan

Fra 5 til 7. juli blir et av verdens største biltreff arrangert i Västerås: Västerås summer meet. Bilutstillinger, finbilcruising og drive in bryllup. Dette er en stor folkefest og noe alle bilinteresserte bør få med seg. 

Les mer om Västerås Summer Meet

10. Västerås kabelpark og löga Skatepark
Foto: Pia Nordlander

Disse to parkene ligger rett ved siden av hverandre og gjør at man kan kombinere skate- og Wakeboard. Her er det ramper, rails og en elektrisk kabelbane for Wakeboard. Det er godt tilrettelagt med sitteplasser, slik at de som ikke ønsker å prøve kan sitte å se på. 

Les mer om Västerås Cable park

11. Västerås Cityfestival - 27-29. juni
Foto: Avig Kazanjan

Västerås Cityfestival er en stor musikk- og byfestival som arrangeres fra 27 til 29. juni. I år kommer artister som Ficky og Stor. Flere artister blir lansert utover våren.