Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Toppliste

10 anbefalte ting å gjøre i Karlstad

Karlstad er Värmlands største by og her finner du mange attraksjoner og aktiviteter. Vi har funnet frem til ti anbefalte ting å gjøre i Karlstad.
01. Sundstabadet
Foto: Sundstadbadet

Sundstabadet midt i Karlstad er et badeland med noe for alle, ung som gammel. Med et stort utvalg av sklier, basseng, spa-avdeling og kafé er Sundstabadet et komplett badeland. I opplevelsesbadet får du mange kil-i-magen øyeblikk uansett alder. Her finner du to heftige sklier, laguner, fosser, klatrevegg og utendørsbasseng med strøm.

Les mer om Sundstabadet

02. Brigadmuseum
Foto: Per Eriksson

Bli med på en tidsreise fra 1945-1991 der du kan føle, høre og lese hvordan den kalde krigen påvirket Sverige. På Brigadmuseumet er det få montre, det er større fokus på objekter hvor du kan røre og utforske utstillingen. Museets utstilling viser frem militære og politiske hendelser med utgangspunkt i hverdagslivet. Hva skjedde under den kalde krigen og hvordan påvirket det Svenskene? Gå inn i tidstypiske miljøer som for eksempel det autentiske 50-talls kjøkkenet eller i operasjonssalen hvor operasjoner pågår for fullt. 

Les mer om Brigadmuseumet

03. Mariebergsskogen – Karlstads mest barnevennlige park
Foto: Linn Malmén

Storbyen Karlstad er Sveriges mest krotette by, og byr naturligvis på herlig atspredelse innen alle sjangre. Men reiser du hit med barn, er det et must å sette kurs for byparken Mariebergsskogen! Den ligger i sentrum, og rommer en helårsåpen dyrepark, pluss restaurant, kafé og flotte lekeområder. På sommeren er det yrende liv med guideturer, konserter og teater i Mariebergsskogen, og spisestedene og kafeene er proppfulle av folk som nyter den grønne lungen. Kommer man hit ellers i året, er dyreparken Lillskogen et høydepunkt.

04. Värmlands museum
Foto: Lars Sjöqvist

Like ved Klaraälven ligger fantastiske Värmlands museum. Her kan familien lære mer om historien til Värmland gjennom bilder, objekter og musikk. På over 3000 kvm, via flere forskjellige utstillinger og fordelt på to bygninger formidles den rike historien om Värmland, som startet helt tilbake i Istiden. Museet er nyrenovert og åpnet med nye utstillinger og en helt ny restaurant 1 juni. 

Les mer om Värmlands Museum.

05. Events og arrangementer
Foto: Clarion Hotel Malmö Live

Gjennom året skjer det mye i Karlstad. Konserter, matmarkeder, utstillinger, forestillinger og mye mer. Karlstad har flere fantastiske konsertarenaer hvor det ofte skjer spennende og familievennelige arrangementer. 

Hold deg oppdatert på hva som skjer i Karlstad på visitkarlstad.se

06. Alsters Herregård
Foto: Per Eriksson

Alsters Herregård ligger 8 km øst for Karlstad og er en historisk vakker 1700-talls herregård som byr på nydelig utsikt over Vänern og fantastisk natur. Herregården er mest kjent som fødestedet til den kjente dikteren Gustaf Frödings, som ble født her i 1860. På gården ligger det restaurant, kafé, butikker, galleri og hvert år arrangeres det flere utstillinger. I den vakre naturen rundt Alsters Herregård og i herregårdsparken finner du flere korte og lange turstier. 

Les mer om Alsters Herregård

07. Sandgrun Lars Lerin - kunsthall i Karlstad
Foto: Per Eriksson

Sandgrund er Lars Lerins permanente kunsthall, som ligger midt i Karlstad i den ombygde restauranten Sandgrund. Her kan du se Lars Lerins utstilling året rundt, og besøke gjesteutstillingene som endres med jevne mellomrom. Årets utstilling består blant annet av et 40-talls tidligere ikke utstilte malerier fra Lofoten.

Se åpningstider og mer informasjon.

08. Leos Lekeland Karlstad
Foto: Leos Lekland

Leos Lekeland er nordens største lekelandskjede med lekeland i Sverige, Norge og Danmark. Leos lekeland er en møteplass for familier. På Leos lekeland finenr du alltid nye eventyr. Klatrevegger, ballbasseng, tunneller, trampoliner, sykler, ballkanoner, sklier og mye mer. I tillegg er det er godt utvalg av mat og drikke i Leos kafé og restaurant. 

Les mer og se åpningstider

09. Sliperiet, kunsthall og gastronomi i Borgvik
Foto: Öyvind Lund

I blant er konteksten alt. Spesielt i kunstens verden. Hvor, når og hvordan et kunstverk vises og fremstilles er i Sliperiets mening helt avgjørende for hvordan kunst oppleves. Sliperiet er noe helt spesielt. I et unikt miljø der kulturarv møter moderne kunst og det urbane, skapes det en helt unik atmosfære, som er Sliperiet. 

Sliperiet er dessverre stengt for sesongen.  

Les mer og se åpningstider

10. Båtbussarna
Foto: Linn Malmen

Opplev Karlstad fra de populære Båtbussene som trafikerer på Vänern og Klarälvdeltaet. Båtene går ofte og koster det samme som en bussbillett. Ønsker du å se Karlstad, så er båtbussene den beste måten å gjøre det på. Les mer om priser og annen informasjon på visitkarlstad.se

Båtbussarna går dessverre ikke før til neste år.