Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

12 anbefalte ting å gjøre i Stockholm

Vår guide til det beste i Stockholm! Vi prøvde å lage en vanlig topp 10 liste, men det finnes så mye å velge blant så det ble en liste med 12 punkter.
01. Gamla Stan
Gamla Stan, Stockholm
Foto: Nicho Södling/Folio/imagebank.sweden.se

Gamla Stan med  med sine fargerike hus, brosteinsbelagte gater og trange smug er en av de vakreste byene i Europa. Bydelen ligger like over broren fra Stockholm sentrum og byr på en roligere stemning med mange små butikker og cafeer. Husene som står er fra 16-1700-tallet og det er her du finner Det Kungeliga Slottet og Storkyrkan.  

02. Hagaparken
Haga Echo Temple, Stockholm
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Hagaparken er en del av nasjonalbyparken i Stockholm. Bygd av Gustav III mellom 1780-1797, og er en av de mest besøkte friluftsområder. Her finnes det mengder av vakre plasser å gå, samt flere historiske landemerker å besøke. Blant annet den Kinesiske Paviljongen,  den Tyrkiske Kiosken og den Konglige Gravlunden. Det er også her kronprinsesse Victoria og hennes familie har sitt hjem.

03. Opplev skjærgården med båt
Foto: Anne Sofie Eriksson

Ta en båttur ut til Stockholms skjærgård som består av over 24.000 øyer og skjær. I sommerhalvåret går det mange båter ut til øyene, og det finnes flere båter som kan ta deg med på en rundtur mellom flere av dem.  

04. Södermalm
Södermalm, Stockholm
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Södermalm – også kalt bare Söder – har utviklet seg til en av Stockholm hotteste nabolag. Stemningen er avslappet, kreativ og trendy. Nabolaget tilbyr et mylder av vintage-, fashion- og designbutikker. I tillegg til mindre småbutikker og gallerier blandet med en overflod av steder å spise og drikke. Mange av dem ligger i stilbevisste SoFo (South of Folkungagatan), Hornstull og Mariatorget. Söder tilbyr også mange parker og fantastisk panoramautsikt over byen.

05. Gröna Lund
Foto: Yanan Li/mediabank.visitstockholm.com

Lyst på fart og spenning? På Djurgården ligger attraksjonsparken og tivoliet Gröna Lund. Her finnes det mange forskjellige karuseller som passer til store og små.

06. Vete-Katten

Vete-Katten finner du sentralt i Stockholm. Dette et godt bevart og tradisjonsrikt konditori hvor du kan nyte tradisjonelt svensk bakverk av ypperste kvalitet. Vete-Katten er vel omtalt, viden kjent og framfor alt godt besøkt av de fleste kjente, og ukjente stockholmere.

07. Sturebadet
Sturebadet i Stockholm, Sturebadet, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/Imagebank.sweden.se

Nyt et luksuriøst spamiljø fra slutten av 1800-tallet med basseng, treningsanlegg og behandlinger fra topp til tå. På Sturebadet kan du nyte både stillhet og bevegelse. Ta en avkobling fra storbyen og lad opp kroppen med ny energi. Man kan også booke Afternoon Tea i forbindelse med spabesøket – den nytes i toppetasjen med flott utsikt over Stockholm.

08. Ghost walk

Bli med på spøkelsesvandringen og utforsk Gamla Stan på en mystisk og spennende tur gjennom historien. Historier om mord, sykdom, branner, legender og masser av spøkelser venter deg. De mørke smugene i den eldste delen av Stockholm er den perfekte bakgrunnen for en spennende opplevelse.

09. Takvandring
Takvandring, Gamla Stan, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Setter du pris på skyhøy utsikt? Da er takvandring noe for deg! Sammen med guider og vel forankret i sikkerhetssystem byr dette på en unik kombinasjon av klatring og sightseeing (for deg som ikke har høydeskrekk).

10. Chinateatern

Chinateatern også kalt China er et flott teater sentralt i Stockholm. Teateret ble bygget i 1928 og har en lang historie med ulike oppsetninger. Salongen har 1250 plasser og med sin unike konstruksjon uten søyler har man skapt et teater hvor alle plasser har flott utsikt til scenen. Akkurat nå kan du se den prisbelønte og morsomme musikalen The Book Of Mormon her!

11. Foodtruks møter nordisk kjøkken

Stockholm har noe for enhver smak: Førsteklasses mat, moderne restauranter, nyskapende kjøkken, food truks og Michelin-restauranter. Stockholm har noen av verdens beste og mest kreative kokker som alle deler en innovativ tilnærming til skandinavisk mattradisjon med fokus på nøye utvalgte råvarer og lokal produsert, økologisk mat. Her skapes gastronomiske trender og nye, spennende matkonsepter. Les mer om Stockholms matopplevelser.

12. Fotografiska
Foto: Erik G Svensson

Fotografiska er en av verdens største møteplasser om og for fotografi. Utstillingene her tilhører Stockholms mest likte severdigheter. Her presenteres 4 unike hovedutstillinger i året, i tillegg til ca. 20 mindre utstillinger. I tillegg kan du også spise og drikke godt, delta på fotokurs eller arrangere et event eller konferanse. PS. Fra kaféen i øverste etasje kan du nyte en av Stockholms beste panoramautsikter.