Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Astrid Lindgrens Värld, Småland
Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Ting å gjøre

Astrid Lindgrens Värld – Småland

Du kjenner Astrid Lindgrens herlige figurer fra din egen barndom og har sikkert som barn drømt deg inn i de eventyrlige historiene. Barna dine drømmer om akkurat det samme, og her får dere faktisk bli en del av Astrid Lindgrens verden sammen med Pippi, Emil, Marikken, Ronja og alle de andre.

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby er en helt spesiell opplevelse for alle som har vokst opp med den svenske forfatterens historier. De forskjellige miljøene er bygget opp i barnevennlige størrelser – og i overbevisende gjennomført stil. Her blir du og din familie en lekende del i de klassiske historiene, helt i Astrid Lindgrens ånd. Hun hadde et stort ønske om å inspirere barn til fantasi og lek og det er nettopp dette som gjenspeiles i denne parken.

De små får store øyne

Et av de absolutt mest populære områdene er rundt Villa Villekulla, for der hvor Pippi Langstrømpe er skjer det alltid noe. Se henne for eksempel kjempe mot pirater eller mot tyvene Dunder-Karlsson og Blom. Men selv om Pippi har mye å gjøre, er hun alltid klar til å leke med gjestene.

På Katthult heiser Emil fra Lønneberget den lille Ida opp i flaggstangen og lager spillopper som gjør faren så rasende, at det velkjente «Eeeeeemiiil» runger ut over gården. Heldigvis kan du bli med Emil inn i snekkerbua, som er fylt med små tremenn.

Eventyret fortsetter i Mattisborgen med Ronja Røverdatter som hopper over Helvetesgapet. Og derfra er det ikke langt til Marikken på Junibakken, Brødrene Løvehjerte og Karlsson på taket. Skal du hele vegen rundt til alle de populære figurene er det en god idé å planlegge et besøk over flere dager. Tiden går nemlig veldig fort på Astrid Lindgrens Värld.

Lek overalt

Innimellom all moroa er det godt at det finnes mange rolige steder å slå sig ned. Du kan finne en hyggelig plass på engene eller slappe av mens du lar barna hoppe i høyet på høyloftet ved Katthult – faktisk lever leken i hvert hjørne av parken.

Det finnes bord med benker som du kan spise niste ved, og det finnes flere restauranter å velge mellom. Mange av rettene som serveres her er smålandske husmannsklassikere som raggmunk (potetpannekake) med flesk, men det finnes også vanlige pannekaker.

Overnatting i Den lilla staden

Etter en dag fylt med opplevelser er det lurt å ha overnatting i nærheten av parken. Og det er det gode muligheter for i Den lilla staden, som er en nybygget hytteby med god plass til lek og bare å være sammen. I tilknytning til hyttebyen finnes det dessuten en campingplass, og det er også mulig å benytte parkeringsplassen til overnatting i campingvogn. Her er det dog ingen elektrisitet, men du har tilgang til toalett.

Velkommen til Astrid Lindgrens Småland!

Les mer om Atstrid Lindgrens Småland

Familieparker i Sverige

Moro for liten og stor! Sverige har et fascinerende stort utvalg av dyreparker, fornøyelsesparker, familiemuseum og aktiviteter for både liten og stor.

Gå til