Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Upperud 9:9, Västsverige
Foto: Gaby Karlsson Hain/Vastsverige.com

Oversikt

Åtte unike måter du kan overnatte på i Västsverige

Det er ikke mangel på opplevelser i Västsverige. Men hvorfor ikke la overnattingen bli en opplevelse i seg selv? Vi presenterer åtte unike måter du kan overnatte på.

Bo i en trehytte

Trehushotellene Sjunde Himlen og Andrum er akkurat det de høres ut som! Her kan du bo og sove 6,5 meter opp i et tre, i en god gammeldags trehytte. La en gammel barndomsdrøm gå i oppfyllelse mens du tilbringer natten blant tretoppene ved Hornborgasjön. Frokostkurven heises opp til balkongen, og prisen inkluderer frukt og bobler på trehusverandaen. Sjunde himlen oversettes til den syvende himmel, og det høres jo helt himmelsk ut!

Sveriges første flytende hotell

Västsverige er kjent for sin kystlinje, og på Sveriges første flytende hotell, Salt & Sill, kan du nyte den til sitt fulle. De moderne rommene er innredet i skandinavisk minimalisme, og flere av dem kommer med egen badestige. Start dagen med en frisk dypp i havet, og avslutt den med svensk skalldyrmiddag i restauranten.

Moderne leiligheter i kornsilo

Upperud 9:9 var kornsiloer i over hundre år, men har nylig blitt forvandlet til et luksuriøst og moderne hotell. På utsiden beholder hotellet sin landlige gårdsbruk-sjarm, og på innsiden finner du romslige leiligheter med fransk balkong.

Et badehus i vannkanten

Lykken er et badehus – spesielt når det kommer med egen badstu og brygge. På brygga er det også et boblebad du får helt for deg selv. Hos Strandflickorna i Lysekil kan du overnatte i de sjarmerende småhyttene i vannkanten hele året. På dagtid kan du padle kajakk blant svabergene, reise på hvalsafari eller nyte retter av lokale skalldyr.

Sopp og stubber

Reiser du med barn, kan dere hos Norrqvarn Hotell og Konferens bo som ekte troll. Småhyttene er formet som sopper og stubber, til stor glede for de små. Om dagen kan man bade, padle eller gå tur langs Göta Kanal, eller nyte deilig mat laget på lokale råvarer i hotellrestauranten.

Bo i et glasshus

Midt i den vakre naturen på øya Henriksholm i Dalsland finner du en liten gruppe hus av glass. De sjarmerende småhusene er skapt med ro i tankene: her skal man nyte naturen og finne ro fra en stressende hverdag. På dagtid kan du gå tur, fiske eller padle, for så å ta kvelden under stjernene.

Bed and breakfast i design-hus

Lådfabriken er et fargerikt bed and breakfast i den lille fiskerbyen Edshultshall. Huset, som en gang var en fabrikk der de lagde trebåter og fiskeutstyr, er omgjort til en fargerik designbolig. Beliggenheten er svensk skjærgård på sitt beste: her kan du nyte lune kvelder på verandaen med utsikt mot havet, leie kajakk eller sykkel, eller slappe av på svabergene.

Bo blant dyrene

Wrågården i Falköping byr på en helt unik overnattingsopplevelse for alle aldre. Her kan du bo i et elgformet minihus midt i Wrågårdens elg- og dådyrpark. På verandaen finnes en egen grillplass, med utsikt over dyreparken. I tillegg til å oppleve de store, majestetiske dyrene på nært hold, byr gården på en egen restaurant, paintball, whisky- og ølsmaking.


Les mer om Västsverige her