Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Two women are browsing jeans at the Nudie designer store in central Stockholm.
Nudie, Stockholm
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Oversikt

Bærekraftig mote i Stockholm

Essensen av svensk fashion er enkelt og brukervennlig, samtidig som det er trendy og rimelig priset. Det faktum at mote er en av de mest populære formene å uttrykke seg på er tydelig i Stockholms største shoppingdistrikter. Svensk fashion er også kjent for å være opptatt av å verne om miljøet.

Mange kreative tiltak for bærekraftig fashion er lansert her. Benytt sjansen til å oppdage noen "up-and -coming" svenske merker, men også for å besøke de tradisjonelle og velkjente svenske merkebutikkene.

Acne + Acne Archive

Dette motehuset har hatt stor suksess verden rundt, og det var en trendy og innovativ denim-kolleksjon som startet det hele. I dag lager Acne dame- og herrekolleksjoner som inkluderer sko og assessoarer. Adresse: Norrmalmstorg 2. Hos Acne Archive vil du finne ting fra tidligere kolleksjoner og re-designede plagg til en rimelig pris.

Rodebjer

Den svenske stjerne-designeren Carin Rodebjer har fått mange utmerkelser de siste årene, inkludert Elle´s Fashion Designer of the Year, 3 ganger! Rodegjer´s kolleksjoner er praktiske, elegante og feminine, med et lite avant-garde touch. Adresse: Jakobsbergsgatan 6.

Whyred

Whyred er en svensk klassiker. Designeren Roland Hjort lager fargerike, "preppy" og college-inspirerte klær karakterisert av rent design og fine detaljer. Adresse: Samuelsgatan 5.

Filippa K + Filippa K Second Hand

Filippa K kolleksjonene består av enkle, stilrene, og tidløse kvalitetsplagg. Adresse: Grev Turegatan 18. På Filippa K Second Hand kan du gjøre kupp på innleverte klær samt utvalgte kolleksjonsprøver. Det finnes også et bra utvalg av vintage-accessories. Adresse: Hornsgatan 77.

Nudie

Denne Nudie butikken tilbyr hele Nudie kolleksjonen, søster-merket Denimbirds, og økologiske jeans. De har en bred produktlinje med noe for enhver stil og aldersgruppe. Adresse: Skånegatan 75.

Uniforms for the Dedicated

Uniforms for the Dedicated lager innovativt, cutting-edge fashion for menn. Dine nye kjøp tar du med deg hjem i "The Rag Bag", som kan vrenges og brukes til å sende inn dine brukte klær for resirkulering til den samme butikken. Adresse: Krukmakargatan 24.

Sharewear

Millioner tonn tekstiler blir kastet bort hvert år. Men i stedet for å kaste klærne når du er over dem, kan du nå benytte deg av Sharewear og gi dine x-klær sjansen til å bli forelsket i noen nye. Bruk Instagram #sharewear til å låne merkeklær som Hope, Filippa K, House of Dagmar, Uniforms for the Dedicated, Weekday and Whyred.

Lånegarderoben

Lånegarderoben er best beskrevet som et bibliotek for klær isteden for bøker. Her kan du låne et ubegrenset antall klær for en lang periode av gangen til 100SEK. Finn låne- og returdager på nettsiden. Adressen: Frejgatan 47.

The Nobel Museum goes fashion

Besøk Nobelmuseet for å se utrolige tolkninger av Nobelprisen laget av fashion- og designstudenter fra Beckmans College of Design. Denne årlige utstillingen er oppe for en begrenset periode. Adresse: Stortorget 2.

Velkommen til Stockholm!