Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Mörudden, Hammarö
Foto: Linn Malmen

Ting å gjøre

Barnas Värmland

Lyst på en gøyal ferie? Värmland ligger i kort kjøreavstand fra Oslo, og har alt fra dyreparker, strender og lekeland, til det fantastiske opplevelsessenteret Boda Borg!

Boda Borg – Sveriges beste Quests

Boda Borg er et supert aktivitetssenter som ligger i Karlskoga rett ved E18 og avkjørselen til Oslo og Karlstad. Her er det Quests som gjelder – man blir altså utfordret innen ulike genre i over 100 forskjellige rom! Deltakerne blir delt inn i lag, og både voksne og barn får testet evnene sine på ulike områder; det kan være oppgaver innen musikk, teknikk, eller mer fantasifulle, sporty og nervepirrende utfordringer. Spenningen stiger etter hvert som man løser oppgavene og kommer nærmere det endelige målet – og man får også umiddelbart beskjed når feil gjøres og deltakerne må slå hodene sine sammen og tenke nytt. Boda Borg har 25 forskjellige Quests, så sett av god tid til en uforglemmelig dag med hjernetrim!

Mariebergsskogen – Karlstads mest barnevennlige park

Storbyen Karlstad er Sveriges mest krotette by, og byr naturligvis på herlig atspredelse innen alle sjangre. Men reiser du hit med barn, er det et must å sette kurs for byparken Mariebergsskogen! Den ligger i sentrum, og rommer en helårsåpen dyrepark, pluss restaurant, kafé og flotte lekeområder.

På sommeren er det yrende liv med guideturer, konserter og teater i Mariebergsskogen, og spisestedene og kafeene er proppfulle av folk som nyter den grønne lungen. Kommer man hit ellers i året, er dyreparken Lillskogen et høydepunkt. Der får barna hilse på kaniner, griser, ponnier, geiter, kalver, høns og ender. Vil man oppleve hele området, er det kjekt å vite at minitoget Conrad Höök kjører turer gjennom parken alle helger frem til slutten av september. Tips: Naturum Värmland and café har helårsåpent og serverer dagens suppe – en varmende innertier etter dyreparkbesøket!

Sundstabadet – vanngøy for alle

Midt i Karlstad ligger Sundstabadet, et nytt badeanlegg med noe for alle: ung som gammel, vill eller rolig, stamkunde eller tilfeldig gjest.

I opplevelsesbadet med vannsklier og jetstrøm kan du ha kiler-i-magen-gøy uansett alder. I babybassenget med Lille-spøkelset-Laban-tema er det flott for de minste. Vil du trene finnes tre bassenger og Actics gym. Det finnes også en velvære-avdeling i toppklasse, en avslappende oase med hamamrom, opplevelsesdusjer, boblebad og aufgussbadstu.

Sunne Camping & Sommarland

Sunne Sommarland er et utendørs badeland med 600 solsenger der det alltid er 25 grader i vannet og flust av aktiviteter! Baderinger, spennende rutsjebaner og attraksjoner som Fritt fall fascinerer de litt større barna, mens de aller minste finner seg supert til rette i barnebassenget. Badelandet ligger ved sjøen Fryken. Om de er over 120 cm lange kan de også få prøve seg på wipe-outbanen Flyt i Fryken, som er en 40 x 40 meter stor hinderbane plassert i sjøen.

Sjørøveri i sikte!

Kristinehamn er en av Värmlands mest sjarmerende havnebyer, og her kan du overraske barna med en sjørøvertur på Vänern! Sommerstid arrangeres båtturene to ganger i uken, og skipet som benyttes er 1600-tallsskonnerten ”Bojorten”. Om bord fins det naturligvis piratbesetning, og når sjørøverflagget heises idet skipet legger ut fra havn, starter en spennende skattejakt samtidig som kanonen fyres av i retning fremmede skip. Turen går i retning øya Saxholmen, der barna får utdelt kart og får lete etter skatten!

Les mer om Värmland.