Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ta båten til Marstrand i Västsverige
Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com

Reisetips

Øyhopping i Bohuslän - en seksdagers tur fra Lysekil til Gøteborg

Kombiner vakker natur med deilig mat og spennende turer, og nyt den sørsvenske sommeren med øyhopping fra Lysekil til Gøteborg.

Opplev den sørsvenske skjærgården på en helt ny måte med båtloffing. Kombiner deilige båtreiser i flott natur med sykkelturer, koselige overnattinger langs kysten og byliv i Gøteborg.

Dag 1: Aktiviteter i Lysekil

Lysekil har mye å by på for hele familien. Her kan dere for eksempel padle kajakk blant svabergene, eller være med på guidede turer i regi av Kajak i Grundslund på Skaftö.

Eventuelt kan dere nyte den vakre naturen til fots, på sykkel eller med Båten Signe, som tar dere med ut på vannet for å høste muslinger og østers.

Lysekil byr dessuten på en rekke unike overnattingsmuligheter, for eksempel de sjarmerende badehusene hos Strandflickorna. Finn flere alternativer til overnatting her.

Dag 2: Båt til Karingön

Reis med båten Windros fra Lysekil til flotte Käringön. Det stille og rolige tettstedet er både bil- og mopedfri, og her må du dessuten legge igjen sykkelen hjemme. Bruk heller tiden på å nyte vill bohuslänsk natur, vakre småhus og sjarmerende båthavner.

Vi anbefaler å velge overnatting ute på øya, og å benytte muligheten til å spise god mat, rett fra havet. Båtreisen kan du bestille her.

Dag 3: Båt til Marstrand

Reis med M/S Drott af Dyrön fra Käringön til Marstrand. Spis en deilig lunsj ombord, mens du nyter synet av de vakre tettstedene og skjærgårdene fra havet. Turen må bestilles i forkant.

Dag 4: Båt til Klädesholmen/Skärhamn eller Mollösund

Bli og nyt bademulighetene og severdighetene i Marstrand, eller ta en dagstur til en av naboøyene.

Sykkel og kunst på Tjörn

En halvtimes båttur unna finner du vakre Klädesholmen på Tjörn. Hit er det perfekt å reise om du vil utforske naturen fra sykkelen, men også om du er kunstinteressert. Besøk for eksempel Nordiska Akvarellmuseet eller Skulptur i Pilane.

Utforsk fiskelandsbyen Mollösund

De bohuslänske skalldyrene er av mange ansett som de beste i verden. Kjøp med deg reker fra fiskehandelen eller nyt ettermiddagen på en av restaurantene, men pass på at du får smakt på skalldyr mens du er her. Mollösund byr dessuten på flere interessante overnattinger. Prøv for eksempel design-bed & breakfast på Lådfabriken, eller få hotellopplevelsen på Nösunds Havshotell. Flere overnattingsmuligheter finner du her.

Dag 5: Fredag, storslagen vandring i Marstrand

Marstrand bugner av turmuligheter for alle nivåer. Utforsk Marstrandsön eller naboøya Koön, eller ta deg en deilig sykkeltur på den 1,5 mil (tur-retur) lange bilfri sykkelstien mellom Marstrand og Nordön. Om du får tid, bør du vurdere å besøke Strandverket Konsthall og Carlstens festning.

Dag 6: Lørdag, båt til Gøteborg

Strömma Kanalbolaget reiser i juli og august mellom Marstrand og Gøteborg. Du kan bestille billett her, og sykkelen kan du ta med gratis ombord. Ønsker du heller å  ta reisen med buss, gjør du det enkelt med Marstrandexpress, men da må du huske på at du ikke kan ta med deg sykkelen.

I Gøteborg kan du nyte av bylivet i Sveriges nest største by. Fortsatt nært skjærgården er det supre shoppingmuligheter, massevis av konserter og museer for den kunstinteresserte og flere restauranter i toppklasse.