Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Klädesholmen, Bohuslän
Photo: Anders Jansson

Reisetips

Båtloffing i Göteborg & Bohuslän

Like over svenskegrensa, i skjærgården utenfor Bohuslän og Göteborg, ligger idylliske øyer som perler på en snor. Vi guider deg til hvordan du kan oppleve én ukes båtloffing med start i Göteborg og mål i Ljungskile.

For å lette planleggingen, benytt deg av Västsveriges båtloffingsplattform. Her finnes alle fergeruter, i tillegg til tips om alt fra aktiviteter til innkvartering i skjærgården, samt flere skreddersydde ruteforslag til både dagsutflukter og lengre turer.

Her er Visit Sweden sin favoritt hvor du kan oppleve ti øyer på én uke – god lesning og god tur:

10 øyer på 1 uke

Med start i Göteborg, via 10 herlige øyer og med mål i Ljungskile, er denne båtloffingsruten perfekt for dem som ønsker seg både storbypuls, fine bademuligheter, fredfull natur og kulturopplevelser på en og samme tur!

Start med en runde i Göteborg

Sett av noen timer i Sveriges nest største by før dere begir dere ut til øyene! Göteborg er en alle tiders sommerdestinasjon, med en rekke uteserveringer, koselige smågater og grøntområder. Her kan dere dra på oppdagelsesferd via en ny sightseeing-app, ta en tur på Liseberg – en av Europas ledende fornøyelsesparker, ta en matbit midt på gata fra en av byens mange foodtrucks, shoppe i de trendy kvarterene rundt Magasingatan, eller ta en «fika» i Haga – en av Göteborgs eldste bydeler.

Les mer om Göteborg her.