Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kosterøyene, Bohuslän
Photo: Göran Assner/Vastsverige.com

Reisetips

Bilfri helg i Västsverige – handle på vei hjem

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker Sverige. I Västsverige kan hele familien få en aktiv, men samtidig avslappende helgetur. Og det beste av alt? Du kan gjøre unna smart handel på vei hjem.

Når man skal reise bort for en helg eller noen dager så er det greit å ikke bruke så mye tid på å reise. Reis til Sverige og opplev hva vårt kjære naboland kan by på av opplevelser for hele familien. Vi har forslag til tre spennende ferieturer i Västsverige:

Imponerende natur på de bilfrie Kosterøyene

Like utenfor Strömstad ligger øygruppa Kosterøyene. De nærmest bilfrie øyene er Sveriges vestligste bebodde øyer, og kan lettest nås til fots eller sykkel. Store deler av øyene er naturreservat og det omkringliggende vannet tilhører den nye marine nasjonalparken.

Ingen steder i Sverige har like stort utvalg av strender på et så lite område som på Kosterøyene. Her finner du både vakre sandstrender og små bukter omringet av solvarme klipper. På Nordkoster finner du i tillegg et fyr med god utsikt over nasjonalparken og resten av øygruppen, restauranter, gallerier og campingplass.

Sydkoster, som er den største av de to øyene, er grønnere og har åpne enger og jordbruksmark, omgitt av grå granittklipper. Bygningene er hovedsakelig konsentrert til områdene der passasjerbåtene ligger: Långegärde, Ekenäs og Kilesand.

Ved Långegärde finner du et lokalmuseum, og midt på øya er Sveriges vestligste kirke. Ønsker du en fantastisk utsikt over omkringliggende øyer, anbefaler vi en tur til Valfjäll, vest for kirken. Både Nord- og Sydkoster har flere spennende aktiviteter, og for å få mest mulig ut av besøket kan du leie sykkel og utforske øyene.