Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kosterøyene, Bohuslän
Foto: Göran Assner/Vastsverige.com

Reisetips

Bilfri helg i Västsverige – handle på vei hjem

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker Sverige. I Västsverige kan hele familien få en aktiv, men samtidig avslappende helgetur. Og det beste av alt? Du kan gjøre unna smart handel på vei hjem.

Når man skal reise bort for en helg eller noen dager så er det greit å ikke bruke så mye tid på å reise. Reis til Sverige og opplev hva vårt kjære naboland kan by på av opplevelser for hele familien. Vi har forslag til tre spennende ferieturer i Västsverige:

Imponerende natur på de bilfrie Kosterøyene

Like utenfor Strömstad ligger øygruppa Kosterøyene. De nærmest bilfrie øyene er Sveriges vestligste bebodde øyer, og kan lettest nås til fots eller sykkel. Store deler av øyene er naturreservat og det omkringliggende vannet tilhører den nye marine nasjonalparken.

Ingen steder i Sverige har like stort utvalg av strender på et så lite område som på Kosterøyene. Her finner du både vakre sandstrender og små bukter omringet av solvarme klipper. På Nordkoster finner du i tillegg et fyr med god utsikt over nasjonalparken og resten av øygruppen, restauranter, gallerier og campingplass.

Sydkoster, som er den største av de to øyene, er grønnere og har åpne enger og jordbruksmark, omgitt av grå granittklipper. Bygningene er hovedsakelig konsentrert til områdene der passasjerbåtene ligger: Långegärde, Ekenäs og Kilesand.

Ved Långegärde finner du et lokalmuseum, og midt på øya er Sveriges vestligste kirke. Ønsker du en fantastisk utsikt over omkringliggende øyer, anbefaler vi en tur til Valfjäll, vest for kirken. Både Nord- og Sydkoster har flere spennende aktiviteter, og for å få mest mulig ut av besøket kan du leie sykkel og utforske øyene.

Marstrand – vakker øy med intens båtkultur

Marstrand er en av de vakreste og mest berømte byene på Bohuslänskysten. Om sommeren kommer ferierende for å seile, bade og besøke den imponerende Calstens Fästning. Med utsmykkede bryggverk i de travle havnene, er Marstrand et herlig sted som du ikke bør gå glipp av.

Den pittoreske og vakre øya er kjent for sin intense båtkultur, og er en årlig base for Marstrand Regatta, Match Cup Sverige og andre store mesterskap i seiling. Her finner du i tillegg en stor havn, godt utvalg av butikker, et spennende natteliv og mye underholdning for hele familien: Seiling og andre båteventyr, kajakkpadling, fisking, svømming og utflukter.

Det vakre kystsamfunnet på Käringön

Käringön har et pulserende kystsamfunn året rundt, hvor besøkende fra hele verden kommer for avslapping, komfort og god mat. Den vakre, bilfrie øya ute i havet byr på mange aktiviteter for alle aldre.

Her finnes det lekeplass, fitness og sport tilgengelig for alle. Gå en tur blant klippene som gir en magisk utsikt i et unikt miljø. Vi anbefaler også at du tar turen blant Käringöns kulturbygninger som har vært bebodd siden slutten av 1500-tallet.

Handle på vei hjem

Uansett om du skal på en helgetur eller tar en lengre ferie i Västsverige, kan det lønne seg å handle på vei hjem. Nordmenn er ikke ukjent med å handle i Sverige, og Skandinavias største kjøpesenter – Nordby Shoppingcenter, ligger kun to minutter unna den norske grensen.

Hele 7 millioner besøkende årlige finner veien til senteret med 110 butikker fordelt på hele 80 000 kvadratmeter – og det er med god grunn for maten er billigere enn her i Norge. Det er spesielt mye penger å spare på kjøttprodukter. En prissammenligning gjort av VG viser at du kan spare hele 82 prosent på å handle kjøttprodukter på Nordby, sammenlignet med Rema 1000. Men to av nordens største matbutikker, Nordby Supermarket og MaxiMat Nordby, byr på flere rimelige varer.

Pris er ikke det eneste Nordby Shoppingcenter kan konkurrere på – utvalget er også enormt. Her finner du alt fra apotek og dagligvarebutikker, til lekebutikker og klesforretninger, og for den aktive kan det være verdt å vite at utvalget av helsekost og kosttilskudd er langt større enn hjemme.

Avslutt en flott familieferie i Sverige med et stopp på Nordby og fyll opp kjøleskapet på en rimelig måte.

Velkommen til Västsverige, og velkommen til smart handel på vei hjem!


Les mer om Västsverige her.