Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

The Svinesund Bridge has traffic on it, and underneath a motorboat is racing. The landscape on both sides of the bridge is hilly.
Svinesundbroen, Svinesund
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Praktisk informajson

Bomstasjoner, bompenger og broavgifter i Sverige

I Sverige betaler både svenske og utenlandskregistrerte kjøretøy på bomstasjonene i Stockholm og Göteborg, samt broavgifter i Motala og Sundsvall.

Bomstasjonene er innført både for å øke fremkommeligheten i Stockholm og på veiene rundt Göteborg, og av ren miljøhensyn. Broavgiftene er såkalte infrastrukturavgifter. Det betyr at avgiftene utgjør en del av finansieringen av broene. Poenget er at de som benytter broene også skal bidra til å betale for en viss andel av broens kostnad.

Når du passerer en betalingsstasjon registreres dette, og i løpet av måneden etter sendes en faktura til eieren av kjøretøyets hjemadresse. Du stopper altså ikke og betaler på stedet, men kjører direkte videre.

Bomstasjonene i Stockholm og Göteborg er i drift hverdager dagtid. Prisen for passering varierer mellom 9,- og 35,- SEK, avhengig av klokkeslett og om du er i Stockholm eller Göteborg. Man betaler maksimalt 60,- SEK hver dag i Göteborg og 105 SEK hver dag i Stockholm. Man betaler ikke for passering av bomstasjoner på helger, helligdager, dagen før helligdag og i juli måned.

Broavgift betales døgnet rundt på broene over Sundsvallsfjärden og Motalaviken. Beløpet varierer mellom 5,- og 20,- SEK per gang, avhengig av kjøretøyets størrelse og om du er i Sundsvall eller Motala.

Les mer på: www.transportstyrelsen.se/en
Les mer om hvordan du betaler på: www.epass24.com

Velkommen til Sverige!