Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Hamburger, Örebro
Foto: Örebro Kompaniet

Oversikt

Örebro burgerguide

Hamburgeren var lenge en bortglemt og urettferdig behandlet rett på Örebros matscene, men det var absolutt ikke noe unikt for Örebro – generelt i Sverige var hamburgere lenge ikke spesielt populær. Men det har definitivt endret seg, og nå er burgeren mer populær enn på lenge!

En del mener at de siste årenes hamburgerrenessanse begynte når burgerentusiasten Jon Widegren startet en innsamling for sitt restaurantprosjekt Flippin’ Burgers på siden fundedbyme.com. Han ba om 30 000 kroner i startkapital, fikk tilsammen inn 36 253 kroner, og tross byttet til større lokaler, er det fortsatt – tre år etter åpning – kø ut på gaten flere ganger i uken. Men foruten Flippin’ Burgers suksess var et enda viktigere resultat at man startet å prate om hamburgere igjen, ikke bare entusiaster imellom, men også i media. Jon Widegren startet å plaske i "burgerbassenget" og ringene på vannet har så klart også nådd helt til Örebro.

I Örebro finnes det nå for tiden flere steder som holder kvalitet-burgerens fane høyt. Kvalitet er selvfølgelig et svært subjektiv begrep, men egenkvernet kjøtt, nær- og nybakt brød samt dobbeltfritert pommes frites er tre bra indikasjoner på at man tar sitt burger-arbeid på alvor. Her får du en liten guide over hva Örebro har å tilby:

Bröderna i Hallen

Mange mener at Örebros beste burgere finnes på Bröderna i Hallen. Nykvernet høyrygg, sprøtt bacon, kantarellkrem, syltet løk og Västerbottenost er alle nydelige ingredienser du finner på disse burgerne. Alt er veldig gjennomført og eksklusivt, og ber man om den anbefalte mediumstekte versjonen er det bare å takke, ta imot og nyte de herlige smakene.

Burger Love

Vil man spise en lunsj-burger er Burger Love på Stortorget ikke feil. Dette er et veldig populært sted, så det kan være greit å beregne god tid – spesielt rundt lunsjtider. Gode priser kombinert med gode smaker gjør at du på dette stedet får mye for pengene. Et tips til vegetarianere er å teste den herlige portobello-burgeren.

Enelly’s

Våren 2012 startet Enelly´s opp ute på Aspholmen, og siden har de ekspandert til Hallsberg og Lindesberg. Kjøttet kommer fra Lithells og brødet og sausene har de utviklet selv. Prøv Bacon Bacon Cheese – den er veldig god!

Texas Longhorn

I forrige sommer på Kungsgaten åpnet Texas Longhorn og siden det har de virkelig blomstret. Restauranten har flere spennende burgerer, blant annet Southwestern-burger med røkt bacon, stekt løk, chipotle og halvtørket tomat. Interiøret er prikken over i´en – inspirert av koselig amerikansk sørstats-preg.

Örebro Ölcafé

Her finner du en av favorittburgerne i Örebro akkurat nå. Høyryggs-burgeren med cheddarost og coleslaw. Husk å be om ekstra bacon – man kan liksom aldri få nok bacon! Örebro Ölcafé oppdaterer sin meny hver uke, men vær trygg på at de nok alltid kommer til å ha burgere på menyen. Et bredt ølsortiment inngår også i konseptet.

Harrys

I fjor startet ryktene om at Harrys gjester kunne bestille en rett som ikke stod på menyen. Det ble sagt at man kunne få en Pulled Pork-burger av høyeste klasse, og det stemte! Og den ble så populær at den har nå blitt et fast innslag på menyen. Vil man ha en alternativ burger er denne perfekt; pulled pork isteden for vanlig burger-kjøtt, og fritert bakt potet-skall isteden for pommes frites, veldig godt! Og med en Jack Daniel-smaksatt barbeque-dipp gjøre dette til en fryd for ganen. Ps. Burgeren finnes også som lakseversjon.

Andre tips:

Kitchen & TableLilla ÖrebroPitchersO’Learys, med flere.

Velkommen til burgeropplevelser i Örebro!

Velkommen til Örebro

Örebro ligger som en perle mellom Stockholm og Oslo ved bredden av innsjøen Hjälmaren, 32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm. Som Sveriges 6. største by er det ikke rart at tilbudet av aktiviteter gjør ett besøk vel verdt turen.

Gå til