Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Jul i Göteborg, Västsverige
Foto: Photoagency Ljusstråket

Oversikt

Byferie i Sverige

Velkommen til byferie i Sverige. Hvor vil du reise? De største byene i Sverige gir deg en skikkelig storbyfølelse og tilbyr aktiviteter, attraksjoner, shopping, spa og mye mer. Ønsker du å reise på byferie med din kjære, vennegjengen eller familie så trenger du ikke se lenger enn over grensen for å oppleve en fantastisk byferie.

Göteborg – Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til. Her blir man aldri mett på inntrykk – og heller ikke på måltidsopplevelser. 

Les våre tips og anbefalinger om Göteborg

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Førjulstiden i Göteborg er noe alle bør oppleve. Her får du garantert den gode julstemningen og du får handlet inn julegaver til venner og familie.
Liseberg, Göteborg |
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Stockholm – Sveriges vakre hovedstad

Stockholm er en by med kontraster. Trender innen musikk, design, fashion og teknologi er født her, og verdensomspente innovasjoner er oppfunnet her. Hovedstaden har også en rik historie bestående av spennende arkitektur, museer, slott og den middelalder-urbane kjernen i Gamla Stan. Trendy barer og restauranter av verdensklasse ligger side om side med historiske kafeer og hjemmekoselige barer.

Så våre reisetips om Stockholm

i
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se
Siden begyndelsen af 1900-tallet har der været julemarked i Gamla Stan. Markedet er åbent hver dag i december frem til jul.
Foto: Ola Ericson/imagebank.sweden.se

Karlstad – Värmlands hovedstad

Takket være byens beliggenhet ved Vänern, så skinner solen oftere i Karlstad enn i andre byer i Sverige. Karlstad er opplevelser. Velg mellom konserter, kunst, musikaler og opera i verdensklasse eller spennende idrettsarrangement.I Karlstad er vannet alltid nært. Noen deler av Klarälvens alle elvegrener finnes, om ikke rett utenfor vinduet, så i alle fall en kort tur unna. Sommerstid kan man til og med kjøre buss på vannet. 

Les mer om Karlstad

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Vinter i Karlstad.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Velkommen til Malmö

Malmö er en liten gullgruve av lekre restauranter, hyggelige kafeer og mange bra shopping- og kulturopplevelser. En liten koselig storby. Alle veier i den nydelige provinsen Skåne i Sør-Sverige fører til Malmö. Malmö har hatt en stor oppgradering de siste årene, men til tross for all utbyggingen er Malmö fremdeles en liten, trivelig by med et godt utvalg av kulturelle attraksjoner

Se våre guide til Malmö

Two sailing boats are moored by Western Harbour in Malmö, with the high-rise Turning Torso towering in the background.
i
Foto: Werner Nystrand
Malmö er en liten gullgruve av lekre restauranter, hyggelige kafeer og mange bra shopping- og kulturopplevelser.
Foto: Werner Nystrand