Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Nyt god mat og drikke på byferie i Sverige
Foto: Isak Jaldenius / LIVE Reklambyrå

Oversikt

Byferie i Sverige

Velkommen til byferie i Sverige. Hvor vil du reise? De største byene i Sverige gir deg en skikkelig storbyfølelse og tilbyr aktiviteter, attraksjoner, shopping, spa og mye mer. Ønsker du å reise på byferie med din kjære, vennegjengen eller familie så trenger du ikke se lenger enn over grensen for å oppleve en fantastisk byferie.

Göteborg – Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til. Her blir man aldri mett på inntrykk – og heller ikke på måltidsopplevelser. 

Les våre tips og anbefalinger om Göteborg

i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Fantastisk flyfoto av Göteborg på en deilig sommerdag.
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Stockholm – Sveriges vakre hovedstad

Stockholm er en by med kontraster. Trender innen musikk, design, fashion og teknologi er født her, og verdensomspente innovasjoner er oppfunnet her. Hovedstaden har også en rik historie bestående av spennende arkitektur, museer, slott og den middelalder-urbane kjernen i Gamla Stan. Trendy barer og restauranter av verdensklasse ligger side om side med historiske kafeer og hjemmekoselige barer.

Så våre reisetips om Stockholm

i
Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com
Sveriges hovedstad breder sig ud over 14 øer.
Foto: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Karlstad – Värmlands hovedstad

Takket være byens beliggenhet ved Vänern, så skinner solen oftere i Karlstad enn i andre byer i Sverige. Karlstad er opplevelser. Velg mellom konserter, kunst, musikaler og opera i verdensklasse eller spennende idrettsarrangement.I Karlstad er vannet alltid nært. Noen deler av Klarälvens alle elvegrener finnes, om ikke rett utenfor vinduet, så i alle fall en kort tur unna. Sommerstid kan man til og med kjøre buss på vannet. 

Les mer om Karlstad

i
Foto: Karlstads kommun/City of Karlstad
Karlstad er er byen hvor Klarälven og Søen Vänern møtes. Karlstad er en livlig og idyllisk by i Värmland
Foto: Karlstads kommun/City of Karlstad

Velkommen til Örebro

32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm ligger Örebro, Sveriges 6. største by med over 150 000 innbyggere. Her finnes aktiviteter for hele familien. For mange er Örebro kjent for sin vakre, kulturminnesmerkede bykjerne med det staselige slottet midt i sentrum, men byen er også kjent for sine ulike arrangementer og gode shoppingmuligheter.

Les mer om Örebro

i
Foto: Domingo Leiva
Skumring ved Svartån på Örebro slott
Örebro |
Foto: Domingo Leiva

Västerås - byen ved Mäleren

Västerås - Sveriges femte største by ligger vakkert til ved innsjøen Mäleren, midt mellom Stockholm og Örebro, og kun 42 mil fra Oslo. Her har du nærhet til alt og det går raskt å ta seg mellom shopping, restauranter og naturopplevelser. I Västeräs finner du også flotte campingmuligheter, Sveriges første actionbad, flere unike overnattingssteder og nærheten til Mäleren byr på spennende aktiviteter, sommer som vinter.

Les mer om Västerås

i
Foto: Pia Nordlander
I Västerås kan du oppleve smaker fra hele verden og i White Guide-klassen.
Foto: Pia Nordlander

Velkommen til Malmö

Malmö er en liten gullgruve av lekre restauranter, hyggelige kafeer og mange bra shopping- og kulturopplevelser. En liten koselig storby. Alle veier i den nydelige provinsen Skåne i Sør-Sverige fører til Malmö. Malmö har hatt en stor oppgradering de siste årene, men til tross for all utbyggingen er Malmö fremdeles en liten, trivelig by med et godt utvalg av kulturelle attraksjoner

Se våre guide til Malmö

Two sailing boats are moored by Western Harbour in Malmö, with the high-rise Turning Torso towering in the background.
i
Foto: Werner Nystrand
Malmö er en liten gullgruve av lekre restauranter, hyggelige kafeer og mange bra shopping- og kulturopplevelser.
Foto: Werner Nystrand