Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Lek på camping, Vadstena, Sverige
Foto: Anna Hult/SCR

Reisetips

Barnas camping i Sverige

For et barn er en campingplass som en egen verden i verden. Sverige har 1000 supre campingplasser fra regionen Skåne i sør til regionen Lappland i nord.

Sverige har nærmere 1 000 supre campingplasser fra regionen Skåne i sør til regionen Lappland i nord. Du kan campe i storbyer som Göteborg, Stockholm og Malmö, på øyer, i fiskesamfunn og i unike villmarksområder omgitt av skog og brusende elver. Fristende? Ja, og spesielt for barnefamilier!

SCR Svensk Camping er en bransjeorganisasjon for Sveriges campingplasser, hvor ca 450 av Sveriges campingplasser er medlemmer. Camping.se er nettsiden hvor alle disse er presentert.

Mye for far og mor, men mest for ungene!

For et barn er en campingplass som en egen verden i verden! De kan boltre seg fritt, finner raskt lekekamerater, og bys på flust av utfordringer og moro hver eneste dag. På Sveriges campingplasser finner du alt fra eksklusive badebasseng, piratklubber, sommershow og minigolf. Pluss båtturer, skattejakt, pikniker og diskotekkvelder.

Mens noen plasser er så fabelaktige store og flotte at det går minitog mellom attraksjonene, er andre plassert i vakre naturreservat som bringer deg back to basic på et blunk. Eksotisk og spennende? Ja visst! Sverige har en plass og et paradis for ethvert ønske – og for enhver familie!

Fra rå luksus til bar bakke

Uansett om du har campingvogn, bobil, telt eller ingenting, har Sverige en campingplass som passer deg perfekt. Mange av dem er utstyrt med hus og hytter, glimter til med sjarmerende plasseringer ved innsjøer eller hav og tilbyr fasiliteter som restauranter, barneklubber, matbutikker og egne strandlinjer. Og ikke bare det – rett utenfor selve campingplassen finner du topp severdigheter og attraksjoner som skaper en ekstra gylden ramme rundt familieferien. 

Dyreparker, fornøyelsesparker, fjellklatring, padlevann, sykkelstier, dresintråkking, opplevelsesmuseum, golfbaner eller rafting? Sikt deg inn mot barnas ultimate feriefantasier. Hvis du har drømmen, har Sverige campingplassen!

Klikk deg inn på Camping.se i dag og drøm deg bort blant SCRs 450 unike campingplasser!

Les mer om camping ved sjøen i Sverige

Camping med badeland

Det er vel ingenting som er mer gøy enn badeland? I Sverige kan du kombinere campinglivet med nettopp dette. Sunne Camping og Sommerland i Värmland er en 4-stjerners campingplass med masse aktiviteter for både store og små. Rett ved campingplassen finner du Sommerland, hvor du kan ha det morsomt fra morgen til kveld. Daftö Resort på den svenske vestkysten er en 5-stjernes restort med campingmuligheter, hotellovernatting, restaurant, badelandet Daftöland med vannsklier og rampete pirater. Gustavsvik Camping i Örebro er nærmeste nabo til opplevelsesbadet Lost City. Dette er en 5-stjernes campingplass som også er utpekt til Europas beste campingplass. Hos Kneippbyn Resort finner du Gotlands eneste 5-stjerners camping, med 200 campingtomter for campingvogn, bobiler og telt. Her er du nærmeste nabo til Villa Villekulla, og det finnes både fornøyelsespark, restauranter, kafé og en liten dagligvarebutikk på området. 

På disse campingplassene er det garantert aktiviteter for både barn og voksne. For mer informasjon om camping i Sverige klikk her.