Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bobiltur i Halland
Foto: Philip Liljenberg

Overnatting

Camping i mulighetenes Halland

Halland er rå på camping. Langs vestkysten er det campingplasser ved noen av Sveriges fineste strender. Setter du kurs mot innlandet, er det førsteklasses anlegg ved skog og sjø. Pluss at det fins flust av bycampinger – i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte og Laholm.

Stor eller liten? Rolig eller livlig? Velg og vrak fra øverste hylle!

Noe av det beste med å campe i Halland, er det store utvalget av plasser. Her kan man sikte seg inn mot rolige plasser med landlig beliggenhet – eller gå for livlige dager og action i nærheten av byene. Noen foretrekker å slå seg til ro på en campingplass flere uker i strekk. Men om det frister å legge ut på eventyr og slå opp teltet på impuls, er Halland absolutt området å gjøre det i. Da får man svippet innom desto flere strender, byer og gårdsbutikker underveis – rett og slett flere av gullkornene denne regionen er kjent for.

Flotte campingplasser i innlandet

Halland har mer å by på enn en lang kystlinje med kritthvite strender. Vallsnäs Camping og Jälluntofta Camping & Stugby ligger i innlandet, og er komplette campinganlegg med fine fasiliteter. Førstnevnte ligger vakkert til ved sjøen Jällundens strand. Her kan man fiske, bade, leie båt og ta seg lange spaserturer i skog og mark – på høsten bugner det av bær og sopp i skogene omkring. På Vallsnäs Camping er det avslappet stemning som råder. De fleste som kommer hit, setter pris på fred og ro. Pluss sjøutsikten, selvsagt. Samtlige plasser har nemlig utsikt mot sjøen Unnen. Begge campingplassene leier ut hytter – en snerten detalj for de som vil teste campinglivet for første gang!

Livlige familiecampinger langs vestkysten

Man entrer regionen Halland bare noen minutter sør for Gøteborg. Og velger man å kjøre kystlinjen nedover derfra, dukker det opp supre plasser så og si rundt hver eneste sving. Sandstrender, klipper og badeviker er selvsagt attraktivt. Men den virkelige styrken til disse campingplassene, er familievennligheten og det store antallet aktiviteter som tilbys på plass. De som reiser hit er glade barnefamilier som ønsker seg en ferie proppfull av glansdager.

Om du vil campe i nærheten av en av Hallands mest berømte strender, er familiecampingen Skrea camping ved byen Falkenberg verdt en visitt. Den ligger et par hundre meter fra Skrea Strand og har fire stjerner, og barneaktiviteter står på programmet seks dager i uken.

Stranden er 2 kilometer lang, og langsmed hele er det både høye sanddyner og sjarmerende badehytter fra 1930-tallet.

Femstjerners campingplass i Apelviken

Om du vil unne deg litt ekstra luksus under campingferien, ligger campingplassen apelviken.se akkurat der Kattegats bølger treffer stranden. Den er Hallands eneste femstjernes camping, og man bor midt i plomma i forhold til både havet og byen Varberg. Godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngymping sørger for varierte dager, og i tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter.

Suveren campingsjarm i byene

Om du vil kjenne pulsen på Hallands byer, er det lett som en plett å sikte seg inn mot bycampinger. De ligger ikke i sentrum, men i kort gå- eller sykkelavstand fra dem. Femstjernersplassen apelviken.se har vi vært innom – den er gull om du vil campe i Varberg. Har du lyst til å oppleve Halmstad, er Halmstad Camping rett utenfor sentrum et koselig alternativ. Björkängs Havsbad ligger midt mellom Varberg og Falkenberg, mens Stråvalla Camping ligger mellom Varberg og Kungsbacka. Disse er bare et knippe av alt som fins å velge mellom – regionen Halland er bare helt rå på camping!

Les mer om campingplasser i Halland.

Velkommen til Halland!