Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Hafsten Resort, Västsverige
Foto: Alexander Kirchner

Overnatting

Camping i Västsverige

Den svenske vestkysten byr på alt nordmenn hungrer etter, ikke bare om sommeren, men hele året. Västsverige er landets største campingdestinasjon, og bor du på Østlandet er ikke reiseveien lang. Det finnes nok av perler langs kysten som vil få deg til å ønske ukevis lange opphold langs kysten.

Regionen Västsverige består av Bohuslän, Dalsland, Västergötland og Göteborg. Her får du oppleve frihet og nærhet til naturen. Pittoreske strender og blankskurte svaberg, naturreservat med sjeldne plantevekster, fornøyelsesparker, opplevelser og underholdning – ja, Västsverige er rett og slett idyllisk.

Aktivitetene er mange: Bading, grilling, lekeplasser, gå- og sykkelturer, fisking, båtturer og kanopadling er bare noen av dem. Den svenske vestkysten kan også by på matopplevelser i verdensklasse og flere kafeer og restauranter i Västsverige er listet i White Guide.

Camping i Bohuslän

Bor du på Østlandet er det kanskje spesielt Bohuslän som er relevant, da reiseveien er kort. Bohusläns kystlinje strekker seg nemlig fra Norge til Göteborg, og det finnes mange campingplasser for de som ikke ønsker å reise så altfor langt. Dette er noen av de mest populære plassene:

Daftö Resort: Like i nærheten av Strömstad finner du 5-stjerners Daftö Resort. Blant duften av tang, salt og eventyr, finner du mange opplevelser for både små og store. Overnattingsmulighetene på Daftö er mange og åpne hele året. Mens noen foretrekker hotellovernatting med alle fasiliteter, ønsker andre å leve enkelt og komfortabelt i sin egen campingvogn, bobil eller telt. På plassen finner du hele 650 plasser for husvogner og telt, samt 130 hytter i ulike størrelser. 

Dagene kan du tilbringe akkurat som du selv ønsker. Bad i sjøen eller bassenget på Daftö Resort, utfordre familien i golf og fotball, ta en båttur til Kosterøyene eller spis en god middag på restauranten Packhuset som alltid byr på underholdning. Du må heller ikke gå glipp av en uforglemmelig dag på fornøyelsesparken Daftöland. Her er det mange attraksjoner som gir sommerfugler i magen og får deg til å trekke på smilebåndet. I løpet av sommeren er det også et eget pirat-teater familien vil ønske å få med seg.

Ramsvik Stugby & Camping: Rett ved havet, omtrent en mil nord for Smögen, ligger Ramsvik Stugby & Camping. Sandstrendene og landskapet gjør dette til et paradis for både voksne og barn, og det finnes en rekke spennende opplevelser å delta på. Uansett hvilken overnattingstype du velger, bobil, campingvogn eller hytte, vil du aldri være lenger unna havet enn 100 meter.

For de minste vil det være spennende med krabbefiske, lekeplassen, volleyballbanen, is-kiosken og diskoteket. Det er ingen tvil om at det er lett å få seg nye venner i Ramsvik. Det er også mulig å leie både motorbåter, robåter, kajakker og pedalbåter. Vannet er også fullt av fisk, men husk at du trenger tillatelse til å fiske her. Nyt også god mat på Ramsviks restaurant som serverer smakfulle grillretter og har levende musikk nesten hver kveld.

Hafsten Resort: På helårsåpne og naturskjønne Hafsten Resort, vest for Uddevalla, tilbys det mange typer overnatting. Du kan leie en fullt møblert hytte med dusj og toalett, eller sove i din egen bobil, campingvogn eller telt. Det finnes ellers 350 campingplasser og 62 hytter til utleie i et svært hyggelig miljø.

Blant aktivitetene som tilbys finner du blant annet ridning i skogen, motorbåter, pedalbåter og kanoer, tennisbane og golfbane, biljard, volleyball, vannsklie og minispa. Her er også matopplevelsene mange, og du kan spise et godt måltid foran peisen på den nybygde restauranten Corallen, eller Summer Open som tilbyr musikalsk underholdningen hele året.

Lagunen Camping & Stugor: Lokalisert i Strömstad, har Lagunen Camping & Stugor en vakker beliggenhet ved sjøen. Uansett om du ønsker å komme med bobil, campingvogn eller sove i telt, kan du gjøre det i samsvar med naturen. På Lagunen finner du to sandstrender, en privat brygge og ulike aktiviteter for hele familien, som for eksempel golf, båtutflukter og turer.

Lagunen Camping & Stugor samarbeider med Norsk Bobilforening, som ble grunnlagt i 1984 og er i dag en av Skandinavias største. Som medlem får du tilbud om ulike samlinger og ekskursjoner. Og året rundt er du velkommen til Lagunen. På campingplassen finner du en butikk der du hver morgen kan kjøpe ferskt brød og avis. Utvalget av mat og nødvendigheter for husholdningen er også godt. Ikke langt unna ligger også Nordby Shoppingcenter der du kan få mye for pengene.

Johannesvik Camping & Stugby: Johannesvik Camping & Stugby er et helårsåpent ferieparadis for hele familien, og har et stort tilbud av aktiviteter – både på området og i umiddelbar nærhet. Anlegget har omtrent 350 campingplasser og litt over 40 hytter i ulike størrelser til utleie.

Her kan hele familien delta på ulike aktiviteter, som eventyrgolf, boccia, trubadurkvelder og quiz, spise pizza og pasta på restauranten, samt grille og ta livet med ro på avslapningsområdet med jacuzzi. De minste kommer til å trives på trampolinen og flytebryggen.

Populære campingplasser i øvrige Västsverige

Uansett hvor du velger å campe i Västsverige er det raskt å komme seg til ulike severdigheter, matopplevelser og kule friluftsaktiviteter. Dette er noen av de mest populære campingplassene i Västsverige:

Kronocamping Swecamp Lidköping: Med sine 463 campingplasser, 24 fullt utstyrte hytter, butikk, restaurant og badebasseng, er det ingen tvil om at denne campingen fortjener de fem stjernene sine. Plassen er svært populær og har mange stamgjester – kanskje fordi de aldri får nok av den unike plasseringen med både vann, natur og by som nærmeste nabo? I nærområdet er det mange flotte tur- og joggestier, i tillegg til alle trenings- og underholdningsaktivitetene på området for både store og små.

Karlsborg Camping: Campingplassen med omtrent 200 plasser ligger vakkert til med sin egen sandstrand i Bottensjön. Den grunne stranden er perfekt for familier med småbarn, og i tillegg finnes det minigolf- og volleyballbane. Et steinkast unna plassen er det flere restauranter å velge mellom. Når du først camper her bør turen gå til Karlsborg Fästning.  

Borås Camping Saltemad: Borås er en av Sveriges største campingplasser med hele 66 hytter og 384 campingplasser. Her kan du nyte late dager i et pittoresk landskap eller gå en kort spasertur til Borås Zoo. Det er ingen tvil om at Borås Camping vil gi gode sommerminner for hele familien.

Ursands Resort & Camping: Ursand er en fire-stjerners resort og campingplass, der du finner alt fra restaurant og lekeplass, til nyåpnet bassengområde der bassenget holder herlige 28 grader. Om sommeren er det både trubadurkvelder og karaoke. Overnatt i egen bobil, campingvogn eller telt, eller lei en fullt møblert hytte.

Billingen camping: Denne campingplassen ligger nært det naturskjønne fritidsområdet på Billingeberget og er perfekt for den lekne barnefamilien. Her er du nært mange av Västsveriges største aktiviteter som Eventyrlandet Arena Skövde, Skara Sommarland, Gøta kanal, Karlsborg festning, Hornboragsjøn og mange flere. For den som liker natur og utendørsuteaktiviteter så ligger Billinge camping mitt i ett fantastisk fritidsområde der det også finnes litt av vært for alle 

Mange muligheter i Västsverige

Mange av campingplassene er åpne hele året, og er du fleksibel og kan reise utenom fellesferiene vil du finne mange flotte plasser for både aktivitet og avslapping. Mulighetene for overnatting er mange. Du kan velge mellom å ta med egen bobil, campingvogn eller telt, ellers så har de fleste campingplassene også hytter i ulike størrelser som de leier ut.

Da er det bare å forberede din bedre halvdel, hele familien eller venner til en fantastisk campingtur til Västsverige.

Velkommen til Västsverige!

Les mer om Västsverige