Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Camping, Sør-Sverige
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Overnatting

Camping i Skåne

Den sørlige delen av Sverige byr på vakker natur med forfriskende kontraster, fra skogrike fjell og nordens villmark, til rullende enger i sør. Finnes det en bedre måte å oppleve mangfoldet enn å campe midt i det beste Skåne har å by på?

Veien til Skåne er enkel, uansett om du reiser med campingvogn, bobil eller telt. Og når du først ankommer Sør-Sverige har du et stort utvalg av campingplasser å velge mellom, både i frodige skoger og ved kysten – til og med rett på stranden. Uansett hva valget faller på, vil det være nok av aktiviteter å finne på for hele familien. Siden Skåne er en region som er kompakt i størrelse, er det ingenting som stopper dere fra å campe mer enn ett sted i løpet av ferien. Her har vi samlet et lite utvalg av de aller beste.

Falsterbo Camping

På den svenske rivieraen brer campingen seg ut bare noen 100 meter fra den vakre hvite stranden med det bølgende krystallklare vannet. Her møtes du av en natur i verdensklasse!  I 2017 åpnet Falsterbo Camping Resort i en helt innpakning! Ny resepsjon, ny butikk, nye konferanselokaler, et nytt servicehus, 13 totalrenoverte campinghytter, nye plasser med strøm, vann og avløp og 38 nye bobilplasser. I høysesongen kan barna delta på en egen barneklubb med mange ulike aktiviteter som sandslottskonkurranse, minidisko, ansiktsmaling, sing-star, hoppeslott og skattejakt. De litt eldre kan være med på treningstimer, kveldsshow og musikkquiz.

Röstånga Camping

Like i nærheten av nasjonalparken Söderåsen, som er en av Sveriges mest populære turistmål, finner du denne vakre campingplassen. Bratte klipper, frodige skoger og slingrende bekker skaper en vill atmosfære. Innenfor campingområdet finner du to fiskevann, og et stort antall familievennlige aktiviteter som for eksempel bassengområde og oppblåsbar hoppepute. Det er opplyste spor for kveldsturer ved Röstånga Camping, så dere må gjerne ta med deres firbente venn. 

First Camp Mölle

First Camp Mölle på vestkysten er en del av First Camp-kjeden som har campingplasser over hele Sverige. I det friske, vakre landskapet kan dere gå på utflukter eller nyte sport og aktiviteter som klatring, dykking og snorkling. Her finner dere også badeland med svømmebasseng som vil være morsomt for de minste. Det anbefales også å ta en tur til naturreservatet Kullaberg der dere kan utforske gamle grotter og dra på en nise-safari.

Ivö Camping

I den største innsjøen i Skåne finner du den vakre og mystiske øya Ivö. For 60 millioner år siden var den lille øya bebodd av rare og fantastiske skapninger. Det er nemlig funnet en mengde fossiler av haier og gigantiske øgler som kunne vokse opptil 15 meter i lengden. I dag er området rundt Ivö Camping familievennlig, handikapvennlig og har en hundestrand for de firbente. Den lokale butikken tilbyr nybakte brød om morgenen, og strendene rundt øya tilbyr flotte bademuligheter.

Ystad Camping

Bare 200 meter fra en av Sveriges vakreste strender, finner du Ystad Camping. Den er vakkert innebygd i naturreservatet Sandskogen, og tilbyr mange muligheter for fredelige turer i skogen ved stranden. Her finner dere også minigolfbane og trampoliner. Alle aktiviteter som byen Ystad tilbyr, kan bli funnet på en beleilig kort avstand. 

Borrbystrands Camping

Borrbystrands Camping ligger ved en av Sveriges største og flotteste sandstrender. Havet, furutrærne og landbrukslandskapet bidrar til å gjøre denne campingen til et paradis for ro. På området finnes det både et utendørsbasseng og en tennisbane, og i den lille landsbyen Borrby kan du nyte landlige loppemarkeder, vintagebutikker og kafeer i et rolig tempo. 

Ringsjöstrand Camping

Vakkert beliggende rett ved innsjøen Ringsjön, Skånes nest største sjø, ligger denne campingplassen midt i turstien Skåneleden. Her finner du over 1000 kilometer tursti. På Ringsjöstrand Camping kan du fylle dagene med familievennlige aktiviteter som svømming, sykling, kanopadling og fisking. I umiddelbar nærhet finner dere flere ting å gjøre, som å besøke dyrehagen Skånes Djurpark, Skarhults Slott og Cannibal-museet i Önneköp.

Kiviks Familiecamping

Med en vakker beliggenhet i nærheten av kysten, har Kiviks Familiecamping en butikk, en kafé og grillplass. Det finnes en rekke restauranter i gangavstand, og barna vil definitivt sette pris på lekeplassen, den lille dyreparken og minigolfbanen med eventyr-tema. Området rundt har mye å tilby når det gjelder loppemarkeder, små gallerier og naturopplevelser.

Jägersbo Camping

Midt i Skåne, rett ved innsjøen Ringsjön, finner du denne koselige campingplassen. På Jägersbo Camping er mange av aktivitetene sentrert rundt, i og på vannet, som svømming, kanopadling, pedalbåt og fisking. Det er også mulig å tilbringe ettermiddagen på minigolfbanen, og kanskje avslutte kvelden på campingplassens dansested. Skåne Djurpark ligger kun 10 minutter unna, og det er mange andre hyggelige utflukter i området rundt: Plukk egne jordbær på Vidablick Farm, besøk de gamle slottene i regionen eller nyt den vakre naturen til fots eller på sykkel. 

First Camp Malmö

I den største byen i Skåne, Malmö, finner du du denne campingplassen rett ved sjøen. First Camp Malmö har en vakker utsikt over Öresundsbron som forbinder Sverige og Danmark. Det gjør campingplassen til det perfekte stedet hvis du vil utforske byene i regionen. Du er kun en kort togtur unna København, og Lund, universitetsbyen i Skåne.

Mötesplats Borstahusen Camping

Denne koselige campingplassen ligger i den lille fiskerlandsbyen Borstahusen, en pittoresk liten by med deler som går helt tilbake til 1500-tallet. Mötesplats Borstahusen Camping er en familiebedrift, og ved ankomst blir du alltid møtt av en av eierne. Atmosfæren er varm og vennlig, og du kan velge mellom å campe eller leie en liten hytte. Det er tonnevis av morsomme ting å gjøre i området, for eksempel utflukt til den lille øya Ven, fotturer, fiske og golf. Trenger du hjelp til å planlegge oppholdet, så stiller eierne gjerne til disposisjon.

Fakta: Campingkort

For å overnatte på en svensk campingplass, trenger du i noen tilfeller et campingkort. Det mest aksepterte kortet er Camping Key Europe. Kortet kan kjøpes online på camping.se. Kortet muliggjør raskere innsjekk og utsjekk, og det følger en rekke spesialtilbud med kortet. Blant annet får du rabatter på ferger til og fra Sverige. Campingkortet inneholder i tillegg en ulykkes- og ansvarsforsikring som gjelder deg og familien under deres opphold på campingplassen. Noen svenske campingplasser aksepterer også Camping Card International, CCI.

Velkommen til Skåne!