Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.
Dans, Dalarna
Foto: Per Bifrost/imagebank.sweden.se

Oversikt

Dalarna – den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Den karakteristiske rødfargen heter faktisk Falurød på folkemunne. Og det er nettopp Falun som er Dalarnas hovedstad. En av byens største attraksjoner er Falu Koppargruva; med museum, særdeles sjarmerende omgivelser og gruvesightseeing har den kapret en plass på UNESCOs verdensarvsliste.

Ønskes høyere puls, er Orsa Grönklitt, Idre Fjell og Sälen helt råe steder for sykling, turer, fiske og padling. Om fornøyelsesparker er målet, innfrir Orsa Rovdjurspark, Tomteland (Nisseland) og Leksand Sommarland barnas drømmer på et blunk. Det finnes også fine bademuligheter med langgrunne strender, og overnattingsmuligheter med alt fra førsteklasses hotell til koselige B&B og et 40-talls campingplasser. 

Velkommen til Dalarna!

Les mer

Dalarna med barna

Dalarna tilbyr aktiviteter for hele familien, både sommer og vinter. Dalarna glimter til med blant annet Orsa Rovdjurspark, Leksand Sommarland, Tomteland, og ikke minst Falu Koppargruva – så fabelaktig at den har kapret en plass på UNESCOs verdensarvliste.

Les våre anbefalte aktiviteter for barna i Dalarna

i
Foto: Grönklittsgruppen
Tiger i Orsa Rovdjurspark.
Foto: Grönklittsgruppen

Camping i Dalarna

I vakre Dalarna gis du mange muligheter til å skape flotte campingopplevelser. Enten du vil ta det helt med ro, eller delta på morsomme aktiviteter. Enten du vil bo naturskjønt eller sentrumsnært. Enten du trives best ved bassenget eller på stranden.

Les mer om Camping i Dalarna

i
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se
Dalarna er et perfekt reisemål for hele familien.
Rönnäs, Dalarna |
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se