Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Orsa Rovdjurspark in Dalarna, Dalarna
Foto: Grönklittsgruppen

Oversikt

Dalarna med barna

Dalarna tilbyr aktiviteter for hele familien, både sommer og vinter. Dalarna glimter til med blant annet Orsa Rovdjurspark, Leksand Sommarland, Tomteland, og ikke minst Falu Koppargruva – så fabelaktig at den har kapret en plass på UNESCOs verdensarvliste.

I tillegg til spennende og morsomme temaparker og gruveutflukter kan familien nyte herlig friluftsliv med sykling, fiske, ridning eller padling. I Dalarna finnes også mange fine bademuligheter i vakker natur.

Dersom dere ønsker å være ekstra kreative anbefales en tur til Fremtidsmuseet 2047 Science Center hvor man kan delta på morsomme og interaktive eksperimenter. For en litt annerledes opplevelse finnes det muligheter både for kjelkekjøring og dressintråkking, eller hva med å ta en tur på beversafari? Gå heller ikke glipp av den tradisjonsrike Dalahest-produksjonen i Nusnäs.

Mulighetene er mange – i Dalarna rekker man aldri å kjede seg!

Velkommen til barnas paradis i Dalarna!

Temaparker og familieattraksjoner i Dalarna

Temaparkene Orsa Rovdjurpark, Sagolandet Tomteland samt Leksand Sommarland, som alle ligger i nærheten av hverandre i Siljansregionen, tilbyr opplevelser og aktiviteter for hele familien. Her treffer dere nisser og troll, hilser på bjørner og tigre, bader og har det gøy. 

Les mer om Temaparker og familieattraksjoner i Dalarna

i
Foto: Leksand Sommarland
The summerpark Leksand Sommarland in Dalarna.
Foto: Leksand Sommarland

Strandguide Dalarna

Dalarnas rene sjøer og elver er som skapt for et oppfriskende bad. Er du på jakt etter fine strender og badeplasser gir Dalarna deg mye å velge i. Nedenfor guider vi deg til noen steder hvor du kan nyte fine sommerdager i vakre omgivelser.

Se våre Strandguide

i
Foto: Jonas LIndgrenm Visit Dalarna
Stup i det deilig ferskvannet i Dalarna.
Foto: Jonas LIndgrenm Visit Dalarna

Camping i Dalarna

Sverger du til campinglivet er Dalarna et godt valg. Du er aldri langt unna bad, flott natur eller unike kulturopplevelser. Her finner du campingplasser med god standard, blant annet Orsa Camping som nylig fikk sin femte stjerne. Vi har valgt ut noen gode campingalternativer i vakre Dalarna nedan.

Finn din campingplass


i
Foto: Anna Hult
Oppdag vårt vakre naboland i bobil!
Dalarna |
Foto: Anna Hult