Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Kunst rundt Siljan, Dalarna
Photo: Josefin Wedel

Oversikt

Dalarnas eventkalender 2018

De neste månedene skjer det mye spennende i Dalarna.

Få med deg store sportsarrangementer, utstillinger, markeder og tradisjonell midtsommerfeiring. Det er bare å velge å vrake i et bredt utvalg av ting som skjer i Dalarna.

Februar

Snowcamp i Säfsen

Når: uke 7–10.

Hvor: Fredriksberg, Dalarna.

Hva: Snowcamp er et unikt lekehus, der barn og ungdommer i alle aldre får muligheten til å utvikle seg gjennom actionsport med likesinnede. Profesjonelle instruktører veileder og instruerer barna på trampoliner, og lærer dem om koordinasjon, kroppskontroll og triks. I uke 7-10 er det Vinterferiecamp for barna.

Les mer her.

Vinterfest – Menneske & Naturen

Når: 15.–18. februar.

Hvor: Mora, Orsa, Älvdalen i Dalarna.

Hva: Internasjonal kammermusikkfestival i Mora, Orsa og Älvdalen. En fest fylt av inspirerende, spennende og nyskapende musikk. Kunstnerisk leder for Vinterfesten er den islandske pianisten Vikingur Olafsson.

Les mer her.

Music festival Dalarna VinterfestVinterfest er en musikkfestival med svenske og internasjonale artister. Photo: Ari Magg / Mikael Svensson

Vasaloppet

Når: 23. februar – 4. mars

Hvor: Sälen og Mora, Dalarna.

Hva: Tradisjonsrikt turrenn i langrenn på 90 kilometer, som går mellom Sälen og Mora. Løpet har holdt det gående i 45 år, og i år er ingen unntak! Det vil være flere løp og velge mellom, der den korteste strekning er 3 km og den lengste 90 km. Det blir en folkefest med musikk, idrett-og friluftsaktiviteter og deilig mat.

Les mer her.

Skiing competition Vasaloppet, DalarnaEtablert i 1922, men inspirert av den svenske kongen Gustav Vasas flukt fra de danske soldatene 400 år tidligere. Photo: Vasaloppet

Mars

Årlig galla til inntekt for barn med kreft

Når: 2. mars.

Hvor: Sälen, Dalarna.

Hva: I samarbeid med barnekreftforeningen arrangerer Sälen en galla til inntekt for barn med kreft. Formålet er å hjelpe familier hvor barn er blitt rammet av kreft. Det vil bli underholdning, mat og drikke, auksjon og muligheter for å vinne en splitter ny Volvo.

Les mer her.

Svenska Skidspelen og Fis World Cup Finals

Når: 15.–18. mars.

Hvor: Falun, Dalarna.

Hva: Vinterens store skifest i Sverige! Svenske Skidspelen arrangerer verdenscupavslutning i langrenn og FIS-cup i hopp for herrer og damer.

Les mer her.

Skiing competition Svenska Skidspelen, DalarnaBli med på vinterens store skifest i Falun! Photo: Ulf Palm

April

Ski & Rock Grand Final

Når: 19.–22. april.

Hvor: Sälen, Dalarna.

Hva: Gå ikke glipp av sesongens legendariske avslutningsfest i Sälen! Høyfjellshotellet avslutter vintersesongen 2017-2018 med et stort event, som inneholder skikonkurranser, utendørs-scene med store artister, hopp med scooter, after-ski og nattklubb med opptredener.

Les mer her.

Mai

Rättviks Vårmarked

Når: 4.–6. mai.

Hvor: Rättvik, Dalarna. 

Hva: Siden 1880-tallet har markedet i Rättvik eksistert. Her får du alt fra hjemmelagde karameller til traktorer. Det vil også bli musikk- og sceneopptredener i løpet av de tre dagene markedet blir arrangert. Her finnes det opplevelser for både gamle og unge.

Les mer her.

Kunst rundt Siljan

Når: 10.–13. mai.

Hvor: Siljanbygden, Dalarna.

Hva: Kunstnere i Siljanbygden åpner sine atelier for besøkende under Kristi Himmelfartshelgen. Det arrangeres også en egen utstilling i forbindelse med «Kunst rundt Siljan» som er en smaksprøve av hva de ulike kunstnerne har å by på, du finner den på Rättviks kulturhus.

Les mer her.

Gardsjöspelet

Når: 25.–27. mai.

Hvor: Rättvik, Dalarna.

Hva: Middelalderforestilling hvor publikum inkluderes i oppsetningen. På plassen finnes også et eget middelaldermarked med salg av ulike gjenstander og mat.

Les mer her.

Avesta Art 2018 – Illusjoner/allusjoner

Når: 27. mai – 17. september.

Hvor: Dalarna.

Hva: Hver sommer samles kunstnere fra hele verden for å tolke et gitt tema. I sommerens utstilling på Verket museum belyses begrepet illusjoner/allusjoner med ulike perspektiv, uttrykk og teknikker.

Les mer her.

Juni

Zornmuseet –  Nær og fjern

Når: 1. juni – 31. august.

Hvor: Mora, Dalarna.

Hva: For den svenske kunstneren  Anders Zorn var verden utenfor Sveriges grenser veldig forlokkende. Han hentet inspirasjon til mye av sin kunst fra reiser til London, Paris, New York, Kairo og Tunisia. I sommerutstillingen på Zornmuseet får vi et innblikk i Zorns mange reiser rundt om i verden. 

Les mer her.

'I min Gondol' by Anders Zorn, at Zornmuseet in Dalarna"I min gondol" av Anders Zorn 1894, utstilt på Zornmuseet. Photo: Josefin Wedel

Mellan Björk och Bambu

Når: 16. juni – 19. august.

Hvor: Galleri Kvarnen i Sundborn, Dalarna.

Hva: Carl Larsson lot seg inspirere av japansk estetikk og malte en rekke akvareller i japansk komposisjon og stil. Opplev hans japanskinspirerte malerier på Galleri Kvarnen i Dalarna. Besøket kombineres gjerne med Carl Larsson-gården, hjemmet til Carl og Karin Larsson.

Les mer her.

Midtsommerfeiring i Dalarna

Når: 22. juni.

Hvor: Dalarna.

Hva: Bli med på ekte svensk midtsommer i Dalarna! Den tradisjonsrike svenske midtsommerfeiringen er en hyllest til den lyse årstiden. På midtsommeraften (som i år faller på fredag 22. juni) kler svenskene seg opp i finstasen, pynter håret med blomster og samles for å spise god mat, synge og danse rundt maistangen. Feiringen finner sted rundt om i hele landet, men den mest tradisjonsrike finner du i Dalarna. Her blir det feiring med blomsterpyntet maistang, kransbinding, dans, musikk, mat, fest og god stemning. På Gammelgården i Rättvik kan du oppleve autentisk midtsommerfeiring med spelemenn og den største feiring finner du i Sammilsdal i Leksand, der mer enn 20 000 mennesker samles hvert år.

Les mer her.

Midsummer in DalarnaDen tradisjonsrike svenske midtsommerfeiringen er en hyllest til den lyse årstiden. Photo: Per Bifrost/imagebank.sweden.se