Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

On a field, men wearing traditional folk costumes are raising a midsummer pole.
Midsommer i Dalarna
Foto: Per Bifrost/imagebank.sweden.se

Oversikt

Dalarnas eventkalender 2019

De neste månedene skjer det mye spennende i Dalarna.

Få med deg store sportsarrangementer, utstillinger, markeder og tradisjonell midtsommerfeiring. Det er bare å velge å vrake i et bredt utvalg av ting som skjer i Dalarna.

Midtsommerfeiring
Når: 19 - 21. juni 
Alle byer i Dalarna har sin egen midtsommertradisjoner- og feiring. Her kan du oppleve majstången og feststemningen i Sveriges kulturelle hovedstad. På selv midtsommeraften, 21. juni, kan du bli med på en herlig folkefest fra morgen til kveld.
Les mer om midtsommerfering i Dalarna. 

Musik vid Siljan
Når: 29. juni - 7. juli
Siden 1969 har Musik vid Siljan vært en av Sommer-Sveriges største musikkhendelser og i år feirer festivalen 50 år! Dette feires med med et spesielt utvalg konserter, artister og scener. I løpet av festivalen kan du oppleve et 30-talls konserter innen klassisk musikk, fremført i unike omgivelser. 

Bingsjöstämmen
Når: 3. juli
Hver sommer samles spillemenn, dansere og andre musikkinteresserte i Bingsjö for dager og kvelder fylt med god musikk. 

Vansbrosmningen
Når: 29. juni - 7. juli 
Vansbrosimningen er Sveriges største svømmearrangement, med langdistansesvømming i åpent vann i innsjøene Vanån og Västerdalälven. Dette er en familievennlig uke med masse svømmeaktiviteter- og arrangementer i Vansbro, Vanån og Västerdalälven. I tillegg til hovedløpet på 30 kilometer, kan du melde deg på mange andre løp av som passer for hele familien. 

Dalhalla
Når: 1. juli - 7. september
Dalhalla er beskrevet som en av de mektigste og mest unike utendørsarenaene i Europa. Fra juni til september kan du oppleve et stort utvalg musikkopplevelser med både internasjonale og svensker artister i det gamle kalkbruddet.

Dansbandveckan
Når: 14 - 20. juli
Verdens største dansebandsarrangement, hvor det er duket for musikk, dans og glede i sju døgn for de rundt 50.000 besøkende. På dagtid er det full fart i Malung sentrum, og på kveldstid er det dans som gjelder. 82 danseband fra hele Norden byr opp til dans på 6 dansebaner under tak.

Vasaloppets sommarvecka
Når: 9 - 17. august
Vasaloppets sommervewcka består av totalt ti ulike løp i mountainbike og løping. Konkurransene arrangeres i den ni mil lange Vasaloppløypen, mellom Sälan og den velkjente målportalen i Mora. 

Runndagarna Sommer
Når: 10 - 11. august
Runndagarna byr på masse fantastiske og familievennlige aktiviteter på, rundt og ved sjøen Runn. I løpet av helgen bidrar alle foreninger, klubber og bedrifter med ulike små og større arrangementer. 

Sabaton Open Air
Når: 14 - 17. august 
Bli med på en 4 dagers rockefest i Lugnet i Falun. I år kommer band som Sabaton, UDO, Brothers of Metal og mange flere. 

Dalarnas Skördefest
Når: 6 - 8. september 
Dalarnas tradisjon og kultur setter sin spor i den lokalproduserte maten. I løpet helgen stiller et 100-talls mataktører opp med et bredt spekter av lokale råvarer og matretter som du kan smake på eller kjøpe med deg hjem.