Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Kunst rundt Siljan, Dalarna
Foto: Josefin Wedel

Oversikt

Dalarnas eventkalender 2018

De neste månedene skjer det mye spennende i Dalarna.

Få med deg store sportsarrangementer, utstillinger, markeder og tradisjonell midtsommerfeiring. Det er bare å velge å vrake i et bredt utvalg av ting som skjer i Dalarna.

Gammeldags julemarked på Falu Gruva 
Når: 9. desember 
Hvor: Falu Gruva, Falun, Dalarna
Opplev magien på Falu Gruvas julemarked, midt i verdensarven Falun. Håndverkere selger genuint håndverk, lokalprodusert mat, kranser, brente mandler og annet julegodt. Gruvenissene tar imot barnas ønskelister og det blir guidede julevisninger i gruven. For deg som vil ha noe godt i magen finnes julebuffé, fika, varm gløgg og hjemmebakt brød.
Les mer her

Nissemarked på Verket 
Når: 15.– 16. desember 
Hvor: Verket, Dalarna
Verket i Avesta forvandles til en stemningsfull nissebolig med alle julens dufter, lys og lyd. Markedet tilbyr varer fra matprodusenter, håndverkere og snekkere. Det vil også bli arrangert aktiviteter for barn, som sledeturer, pepperkakebaking og juleverksted.
Les mer her

Ski Cross World Cup på Idre Fjäll
Når: 18 -20. januar
For fjerde året på rad kommer verdens beste skicross utøvere til Idre Fjäll. Her konkurrerer fire utøvere i en bratt løype med høye hopp og krappe svinger. 

Wold Cup i Speedski på Idre Fjäll
Når: 7 - 9. februar
I starten av februar kan du oppleve verdens beste speedski utøvere kaste seg utenfor nordens bratteste preparerte løype: Chocken. I Speedski er målet å oppnå høyest mulig fart og den raskeste vinner. 

Runn Winter Week
Når: 9 - 24. februar
Vinterens høydepunkt for alle skøyteelskere. Under Runn Winter Week er dagene fylt med aktiviteter på sjøen Runn i Falun og Borlänge. På sjøen blir det preparert skøyteløyper hvor det blir konkurranser og mosjonsløp, samt andre familievennlige aktiviteter. 

Vinterfest
Når: 15 - 17. februar
Internasjonal kammermusikfestival i Mora, Orsa og Älvdalen. En fest fylt av inspirerende, spennende og nyskapende musikk. 

Vasaloppet - en folkefest for alle
Når: 22. februar - 3. mars
Mange nordmenn er kjent med Vasaloppet som hvert år trekker titusener med skiløpere. Løpet går fra Sälen til Mora. Det mange ikke vet er at du kan oppleve stemningsfull musikk, idrett- og friluftsaktiviteter, museer, deilig mat og annen underholdning i alle tre Vasaloppkommunene. Under Vasaloppets Vintervecka er det flere skiløp som går av stabelen. Det korteste løpet av på 3 km og det lengste er 90km. I tillegg til Vasaloppet arrangeres Nattvasan, Öppet spår og staffettvasan. 

Svenska skidspelen, Falun
Når: 16 - 17. mars
I mars kommer hele verdencup sirkuset til Falun i Dalarna for å konkurrere. I denne minitouren har du mulighet til å oppleve de norske skiløperne kjempe for svenskene. 

InspireUs Winter Weekend Sälen
Når: 28 - 31. mars 
InspireUS Winter Weekend er en aktivitetshelg i Lindvallen kun for damer. Her blir skitest, coaching og masse skikjøring og aktiviteter kun for det kvinnelig kjønn.