Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Dalhalla, Dalarna
Foto: Jesper Berg/Rockfoto/imagebank.sweden.se

Reisetips

Dalhalla – Dalarna

Dalhalla i Dalarna, naturens eget amfiteater. For 360 millioner år siden falt en meteor fra verdensrommet over Dalarna, og resultatet ble Siljansringen og den omkringliggende Siljansbygden. Hele områdets fjell ble påvirket og det ble formet en spennende sammensetning av fargerike vertikale striper i de forskjellige jord- og steinlagene. Hvorav kalk har blitt ekstra lett tilgjengelig.

Naturens eget amfiteater

Dalhalla, eller Draggängarna som det het tidligere, er navnet på et tidligere kalkbrudd, midt i skogen utenfor Rättvik, der arbeidet ble avsluttet i 1990. Under ca. 50 år sprengte og gravde man frem det som nå har blitt forutsetningen for Dalhalla, en akustisk utformet arena med dimensjoner som bidrar til et slags idealistisk gyllent snitt, dog i tre dimensjoner. Et lykketreff, som gjør at Dalhalla kan likestilles med kjente scener fra antikkens Hellas og Italia.

En unik utendørsarena

Dalhalla er i dag en internasjonalt etablert spillested og blant annet beskrevet som en av de mektigste og vakreste utendørsarenaene i Europa. I perioden fra juni til september tilbyr Dalhalla 20-25 arrangementer med både svenske og internasjonale artister i ulike musikkstiler.

Arrangement

Noen spennende arrangement som kan oppleves i 2019 er blant annet: Iggy Pop 3. juli, Moraeus 13. juli og Fyrverkerikonsert 7. september. 

Les mer om Dalhalla.

Velkommen til Dalarna!