Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Overnatting

De fem beste campingplassene i Halland

Halland er et sant paradis for deg som elsker camping. Langs den fantastiske kysten ligger campingplassene som perler på en snor og byr på minneverdige ferieopplevelser for hele familien. Vi har plukket ut de fem beste og flotteste campingplassene i Halland, slik at det blir lettere for deg å finne den ultimate campingferien i sommer.

Regionen ligger ca 3-4 timers kjøring fra Oslo og grenser til Skåne i sør, Småland i øst og Västergötland i nord. Halland er kjent for sin lange og nydelige kyst med flotte strender, blanke svaberg og nydelige natur. Les mer om Halland her

01. Apelvikens camping
Foto: Apelviken.se

Akkurat der Kattegats bølger treffer stranden i Varberg, ligger Hallands eneste femstjernes camping; Apelviken Camping. Her får du i både pose og sekk med kort vei til den fantastiske stranden og til den sjarmerende byen Varberg. Nyt lange dager med sol, bad og surfing, og på kvelden kan familien nyte god mat og drikke på en av Apelvikens mange restauranter. Basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngym sørger for varierte dager, og i tillegg til vognplasser finnes det også hytter og leiligheter på campingen. 

Les mer om Apelviken Camping

02. First Camp Tylösand
Foto: Philip Liljenberg

I Halland største by Halmstad, ligger det flere havsnære campingsplasser. Ønsker du en livlig og morsom campingferie er First Camp Tylösand campingplassen for deg. Med 300 meter til en av Sveriges mest populære strender, har First Camp Tylösand en helt unik beliggenhet. Stranden er 7 km lang og er et paradis for alle som elsker havet. I tillegg til en mengde aktiviteter på stranden kan barna bli med på skattjakter, rebusløp og sandslottkonkurranser. Finn roen i de moderne campinghyttene med herlig havutsikt eller parker bobilen, campingvognen eller sett opp teltet og nyt strandlivet. 

Les mer om First Camp Tylösand

03. Skrea Camping
Foto: Destination Falkenberg

Om du vil campe i nærheten av en av Hallands mest berømte strender, er familiecampingen Skrea Camping ved byen Falkenberg verdt et besøk. Den ligger et par hundre meter fra den 2 kilometer lange sandstranden Skrea Strand med høye sanddyner og sjarmerende badehytter. Campingplassen har fire stjerner, moderne fasiliteter, flere lekeplasser og på sommeren står det barneaktiviteter på programmet seks dager i uken. 

Les mer om Skrea Strand Camping

04. Ugglarps Camping
Foto: Philip Liljenberg

Midt mellom Halmstad og Falkenberg, like ved havet, ligger den nydelig campingplassen Ugglarps Camping. Campingplassen er omgitt av flott natur, skog og bølgende åkrer. Campingplassen er også et perfekt stoppested for deg som sykler Kattegattleden. Her finner du plasser for bobil, campingvogn og telt, samt komfortable campinghytter som alle har en fantastisk utsikt mot havet. Med muligheter for å fiske krabbe, spille eventyrgolf, bade ved den vakre sandstranden og god mat i restauranten, blir det ingen kjedelige stunder på Upplarps Camping. 

Les mer om Upplarps camping

05. Gullbrannagården
Foto: Philip Liljenberg

Like sør for Halmstad ligger den naturskjønne firestjerners campingen Gullbrannagården. Campingplassen ligger kun en kort tur unna havet hvor du finner en fantastisk sandstrand, 350 tomter og plasser for telt, bobil og campingvogner. Beliggende i vakre omgivelser og med utsikt mot havet, ligger alt til rette for en herlig campingferie langs Hallands vakre kyst. I høysesongen tilbyr Gullbrannagården et aktivitetsprogram som varierer fra uke til uke, og byr på morsomme og spennende opplevelser for hele familien. 

Les mer om Gullbrannagården