Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Värmland
Foto: Johanna Fransson

Reisetips

Derfor bør du legge årets campingferie til Värmland

Vakker natur, herlige fiskevann - og et eldorado av familieaktiviteter er noe vakre Värmland kan lokke med. På veien til campingferien kan du spare mye på å handle utstyret i Töcksfors eller Charlottenberg.

Planlegger du årets sommerferie? Vurderer du campingtur til Sverige, er vårt beste tips å vente med innkjøp av utstyr. I tillegg til gunstig valutakurs på svenskekrona, ligger prisene ofte lavere i vårt naboland.

For å gi et innblikk i at det kan lønne seg å vente med å handle, har vi tatt en stikkprøve på 5 produkter på XXL i Norge og Sverige

  • Turøks - 299,- i Norge, 99,- i Sverige (ned 66%)
  • Tursko - 899,- i Norge, 499,- i Sverige (ned 44%)
  • Smashballsett - 349,- i Norge, 179,- i Sverige (ned 48%)
  • Tursekk - 699,- i Norge, 399,- i Sverige (ned 42%)
  • Golfbag - 1899 i Norge, 949 i Sverige (ned 50% ) 

Prisene ble sjekket 4. juni 2019 

Prisene over er i henholdsvis norske og svenske kroner, altså får du en ekstra besparelse på den gunstige valutakursen på toppen av de gode prisene.

Populært blant nordmenn 

Ved XXL Outlet Charlottenberg forteller Viktor Olsson at nordmenn ofte legger inn et besøk her både på vei til og fra campingferien i Sverige. 

- En stor andel av kundene våre er nordmenn, og vi har derfor tilpasset sortimentet vårt etter det. De fleste er interessert i camping, fjellturer og friluftsliv, forteller han.

- Nordmenn er glade i å planlegge, men du kan virkelig gjøre noen skikkelige kupp om du venter med å kjøpe utstyret til du kommer til oss, sier han videre. 

Han forteller at de ansatte på XXL Outlet har god kunnskap om utstyret de selger, og har også gode tips til nordmenn som enten vil utforske svensk villmark eller skal dra på fisketur. 

- Vi er jo ganske “fullblods” vi som jobber på villmarksavdelingen, og hos oss får du gode råd om hvilke produkter som egner seg basert på kundenes behov. For eksempel varierer jo telt, sovepose og liggeunderlag i både vekt og størrelse, og noen typer er jo bedre egnet til fjellturer enn andre, forteller Olsson. 

Han forteller at de gjør en behovsanalyse basert på hva kundene skal.

- Mange spør oss om hvilke sluker som passer til hvilken type fisk, og siden predatorfiske er vanligere i Sverige enn i Norge, har vi god kunnskap om dette som vi gjerne deler med fiskeglade nordmenn på jakt etter storgjedda, sier Olsson videre.

Er dere interessert i å fiske, bør dere lese denne guiden over de beste fiskevannene i Värmland.

Sverige på ferietoppen

Sverige er et yndet ferieland for mange nordmenn. Sammen med Spania, er Sverige på ferietoppen med hele 1,1 millioner feriereiser fra Norge i fjor.

Det er ikke så rart. Det er ikke så langt unna og vårt naboland byr på vakker natur, magiske opplevelser og morsomme sommeraktiviteter. Mange nordmenn legger turen til campingparadiset Värmland, som byr på noe for alle og enhver.

Uansett om du foretrekker å leie campinghytte eller tar med egen campingbil- eller vogn, finner du akkurat det du er på jakt etter i Värmland.

Anbefalte campingplasser i Värmland

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik er en 5-stjerners familiecamping som bare ligger en halvtime fra grensen ved Töcksfors. Her finnes 500 plasser for campingvogn, bobil og telt, i tillegg til 60 campinghytter. 

Sommarvik ligger vakkert til ved sjøen Västra Silen, og kan by på en fin og barnevennlig sandstrand. I tillegg til et bassengområde med to utendørsbassenger, finner du også morsomme lekeplasser, bordtennis og muligheter til å leie kano, kajakk, robåt og sykkel. 

I Sommarvik har du også mulighet til å teste ut glamping-trenden - som hever nivået på campinglivet der du leier et glampingtelt på 10 kvadratmeter med dobbeltseng, kjøleskap og andre ting som du vanligvis ikke forbinder med teltlivet.

I Charlottenberg, et steinkast fra Charlottenbergs Shoppingcenter i Haganäset, ligger Charlottenberg Camping & Stugor. Her venter lange og velfortjent late dager fylt med god mat og drikke, sol og bad og avslapping.

På campingplasser ligger det 250 oppstillingsplasser og 20 campinghytter i forskjellig standard og størrelse. Alle hyttene har egen uteplass med utsikt over sjøen og alle har kort vei til resepsjon, butikk, kafé og restaurant. 

Badeplassen på Charlottenberg Camping & Stugor har en sandstrand som passer utmerket for barnefamilier. I tillegg finnes vannattraksjoner som sklie, hoppepute og vannvolleyball.

Sunne Camping & Sommarland er et godt valg for den aktive familien som vil få maksimalt ut av ferien. Campingplassen ligger rett ved et av Sveriges beste badeland, som har en rekke mer eller mindre heftige vannsklier. Eller hva med å prøve seg på hinderløypen “Wipe Out” som ligger ute i vannet? For de minste finnes det et eget område med stort barnebasseng. Solstoler og baderinger egner seg godt for avslapping, og du finner også gode muligheter for å spise godt om dere blir sultne.

Ved Sunne Camping kan dere velge mellom 400 campingtomter og 33 campinghytter. I tillegg til Sunne Sommarland, finnes det mange aktiviteter på selve campingplassen - her du du spille minigolf, spille beachvolleyball på stranden eller ha det gøy på lekeplassen.

Har ikke barna fått nok av vannlek og bading? Inne på campingområdet finnes en langgrunn og familievennlig sandstrand der barna kan grave vollgrav og sandslott.

Duse Udde Camping er en skikkelig perle ved en av Vänerns vakreste strender. Her bor du midt i friluftsparadiset Duse Udde, og her finnes totalt 350 plasser for campingvogn, bobil og telt, i tillegg til 50 campinghytter i ulike størrelser.

Nærheten til innsjøen Vänern gjør Duse Udde til et paradis for både bading og vannsport. Rett ved campingen finner du en langgrunn og barnevennlig sandstrand, og det er fullt mulig å prøve seg på for eksempel vindsurfing, tråbåter og fiske. Det er også gode muligheter for ballspill, minigolf, og leking på flotte lekeplasser.

Grums Fish n´ Camp ved Sävsjön er et utmerket valg for dere som er glade i å fiske. Sävsjön er nemlig et veldig godt fiskevann for gjedde, abbor og gjørs. Du kan enten kjøpe eget utstyr på vei til campingplassen, eller så kan du leie enklere fiskeutstyr på campingen. Det er også mulighet for båt- og kanoutleie.

Dette er en rolig liten campingplass med 30 campingplasser. Du kan også velge å bo i en din husbåt eller i en enklere campinghytte.

Alevi Camping ved Klarälven er en naturskjønn camping med 60 store plasser med el. Det finnes også muligheter for leie av campinghytter. Nærheten til Klarälven gjør dette til et paradis for deg som liker å padle. I tillegg til kanoutleie, er det også mulig å bygge sin egen flåte og seile i nedover Sveriges største elv. Det er en helt spesiell opplevelse å seile på en flåte man har bygget selv.

Les vår komplette campingguide til Värmland for flere gode tips. 

Ikke glemt å handle på vei hjem

Ingen tur til Sverige er vel komplett uten å handle noe på vei hjem? På veien hjem kan du spare mye på å legge handleturen innom Töcksfors Shoppingsenter som i år åpnet 9000 nye kvm. Her finner du et bredt utvalg av butikker og en av Sveriges aller største matbutikker med et mildt sagt fantastisk vareutvalg. 

En annen mulighet er å ta turen innom Charlottenbergs Shoppingsenter, som med over 60 butikker og 2500 gratis parkeringsplasser gir deg det meste av det du trenger. Her finner du blant annet Nordens største dagligvarehandel og en av verdens største godteributikker. 

Looking across Lake Fryken is a rainbow, forest, a church steeple and a barn.

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet.

Gå til