Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Rönnäng, Bohuslän
Foto: Anders Jonsson/Västsverige

Reisetips

Derfor er vinteren den perfekte tiden for øyhopping i Bohuslän

Øyhopping i Sveriges skjærgård er kanskje ikke det du forbinder med vinteren, men det er så fantastisk vakkert. Og du kan kombinere båtturen med et besøk i badstuen på Dyrön.

Opplev skjærgården i Bohuslän på en litt annerledes måte. Til og med på vinterstid kan du få oppleve den vakre kysten – det er nemlig både vakkert og rolig.

Tjörn – perfekt for deg som elsker kunst

Fra Oslo tar bilturen til Tjörn omtrent fire timer. Det er også mulig å ta buss, men da må du belage deg på noen bytter underveis.

Tjörn er Sveriges 6. største øy, og er en anbefalt destinasjon for kunstelskere. Både Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn og Skulptur i Pilane ligger på øya og har tidligere fått internasjonal oppmerksomhet (PS: Pilane er ikke åpent om vinteren). Selv om parken ikke er åpen kan du fortsatt besøke området, og beundre verdens største og vakreste kunstverk, den 14 meter høye skulpturen ANNA. Skulpturen er laget av den spanske kunstneren Jaume Plensa og ligger vakkert til på en fjelltopp i parken. Avstanden mellom disse turistattraksjonene har fått tilnavnet «Verdens svetteste kunstrunde» og det er skiltet til attraksjonene langs stien.

Fra det lille tettstedet Rönnäng går båtlinje 361 flere ganger om dagen ut til de bilfrie øyene Dyrön og Åstol. Bilen kan du parkere gratis i opptil én uke på kommunens parkeringsplasser i nærheten av ferjekaien.

Badstu med utsikt

Tar du båten ut til Dyrön finner du en fem kilometer lang gangsti som tar deg over hele øyen. Vandreturen langs turstien krever friske bein og gode sko, men er godt skiltet om du skulle ønske å avkorte turen litt.

Langs gangstien er det fine rasteplasser med benker og bord, så ta gjerne med niste – eller fika som de kaller det i Sverige. Det er ingen fare om du kommer tomhendt, siden ICA Dyrön ikke bare har et godt sortiment, men også tilbyr pizza og har en liten café.

På øyen finner du også gull- og sølvsmeden Tintin Halldings nybygde atelier og verksted, som bare ligger en kort spasertur fra Dyröns nordligste havn. Hun har ingen faste åpningstider, så det kan være lurt å sjekke nettsiden hennes først.

Kombiner vandringen med en tur i badstuen bare ti meter fra havet ved Dyröns sørligste odde. Utsikten over havet og klippene er spektakulær! Den sjarmerende badstuen kan du booke året rundt på nettet. Du kan til og med bestille mat fra ICA-butikken til badstuen!


Besøk magiske Marstrand

Om du først besøker Dyrön, kan du loffe videre med båt mot Marstrand. Fra Dyröns sørligste havn tar du Västtrafiks båtlinje 326 til holdeplassen Rökan. Vær obs på at i visse perioder må du forhåndsbestille billetter til fergen. Derfra tar du bussen Marstrands express som tar deg til Marstrand. Tar du heller bilen, er det mellom 1. oktober og 30. april gratis å parkere på de fleste parkeringsplassene i byen.

Den lille byen Marstrand er fylt med dramatisk historie som går helt tilbake til 1200-tallet, da den angivelig ble grunnlagt av den norske kongen Håkon Håkonsson. På toppen av byen troner Carlstens festning, et velbevart, majestetisk og historisk sted med fantastisk utsikt.

Selv om det på vinterstid er flere restauranter som er stengt, er det fortsatt gode matopplevelser i Marstrand. Blant annet Ottos Kök på Marstrands Havshotell holder åpent hele året og serverer retter som domineres av svenske smaker.

Sjekk hvilke restauranter som holder åpent her

Bli en natt i Marstrand

Marstrand har mye å by på, men hva med å senke skuldrene på spaanlegget på Marstrands Havshotell som er inspirert av naturens urkrafter? Spaet har latt seg inspirere av Bohusläns fine natur – varmt, kaldt og salt.

Se flere overnattingsmuligheter i Marstrand.

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Västsverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Gå til