Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kämpersvik kyst, Bohuslän
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Reisetips

Dra på påske-eventyr med familien i Västsverige

I år kommer påsken sent og dette gjør Västsverige til det perfekte sted å oppholde seg i årets påskeferie. Ta turen til en de av mange campingplassene som åpner i påsken og få en deilig forsmak på sommeren. La barna plaske, hoppe og kaste seg ut bassengene og skliene i Arena Skövde, bli med på påskeegg-jakt på Läckö slott eller utforsk Ekspedisjon Bohuslän. Ta turen til Västverige for et herlig påskeeventyr!

Åpne campingplasser i påskeferien

Påskeferien er en perfekt tid for å starte campingsesongen. Påsken langs kysten i Västsverige byr på varmere temperaturer og muligheten til å få en skikkelig forsmak på sommeren. Vi har samlet alle campingplassene som har åpent i påsken, slik at du kan starte campingsesongen! 

Se hvilke campingplasser som har åpent i påskeferien

i
Foto: Hafsten Resort
Fantastisk camping ved havet.
Västsverige |
Foto: Hafsten Resort

Nordens Ark

Nordens Ark holder åpent hele påskeferien. Her kan barna få nærkontakt med et 80-tall av verdens utrydningstruede dyrearter. Naturen og muligheten til å se dyr som ulv, snøleopard og amurtiger har gjort dyreparken til et av Bohusläns mest populære besøksmål. Nordens Ark bedriver avl, fôring, forskning og utdanning for å spre kunnskap om biologisk mangfold og bevare utrydningstruede dyrearter.

Les mer om Nordens Ark

i
Foto: Erik Edvardsson/Nordens Ark
Opplev de sjeldne og fantastiske dyrene i Norden Ark, Västsverige
Foto: Erik Edvardsson/Nordens Ark

Läckö Slott

Påsken på Läckö slott byr på opplevelser for hele familien i historiske omgivelser. I løpet av påsken blir det arrangert flere morsomme aktiviteter og arrangement på slottet. Ta med familien til Läckö slott og bli med på slottseventyr med familievandring, påskeegg-jakt, quiz og mye mer. 

Les mer om påskeaktiviteter på Läckö slott

i
Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com
Two architectural gems, Läckö Castle and Naturum Vänerskärgården, by lake Vänern in West Sweden.
Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com

Arena Skövde

Badelandet Arena Skövde har flere ganger vunnet utmerkelsen «Sveriges bästa äventyrsbad». Med en vanntemperatur på opp til 34 grader og en lufttemperatur på 36 grader nyter til og med den mest frosne vannet her. Det finnes alt i fra flere ulike vannsklier på totalt 370 meter, bølgebasseng og utebasseng.

Les mer om Arena Skövde

i
Foto: Arena Skövde/Vastsverige.com
Morsomt eventyrbad for hele familien.
Västsverige |
Foto: Arena Skövde/Vastsverige.com

Påskeaktiviter i ekspedisjon Bohuslän

Oppdag Ekspedisjon Bohuslän i påskeferien og bli med på eggjakt, maleverksted og magiske forestillinger. Møt ville dyr på Nordens Ark, lær spennende historie på Bohusläns Museum, påskeaktiviteter og kunst på Nordiska Akvarellmuseet, opplev en nasjonalpark under vannoverflate i Kosterhavet Nasjonalpark med over 12 000 forskjellige arter eller se de helt unike helleristninger og få innblikk i bronsealderens verden på Vitlycke museum.

Les mer ekspedisjon Bohusläns påskeaktiviteter

i
Foto: Turistrådet Västsverige
Ekspedisjon Bohuslän er den ultimate familieopplevelsen i skjærgården i Bohuslän, Västsverige.
Foto: Turistrådet Västsverige