Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Skånes Djurpark, Skåne
Foto: Christer Harrysson

Ting å gjøre

Dyreopplevelser i Skåne

Dersom de minste i familien elsker dyr, bør turen definitivt gå til Skåne. Her kan dere tilbringe en dag i dyrehagen, besøke gamle gårder med dyr og dra på alpakka-safari. Her finner dere alternativer tilgjengelige for familier med dyreelskende smårollinger.

Skånes Djurpark – regionens dyrehage

Dyreparken i Skåne er verdens største dyrehage med nordiske dyr. Midt i den sørligste delen av Sverige kan dere finne både ville og tamme dyr, blant annet bjørn, ulv, gaupe, jerv og kongeørn. Parken er alltid full av magiske øyeblikk, og man kan tilbringe en hel dag vandrende rundt for å bli bedre kjent med forskjellige dyrearter.

Nyt en deilig piknik ved de majestetiske elgene og se revene som lusker i buskene. Etter å ha fylt opp magen kan dere få lov til å både klappe og mate dyr. Sjekk ut hjemmesiden til Skånes Djurpark for informasjon om åpningstider, aktiviteter, dagsprogram og dyrene.

Myk pels og vennlig humør på alpakka-safari

Er ikke barna dine så glad i å gå fotturer? Vel, de vil kanskje endre seg om det er en alpakka med på turen. På gården Alpackahof i Nord-Skåne kan du og hele familien din bli med på alpakka-safari.

Spaserturen gjennom skogen gir en helt unik opplevelse, og selv sjenerte og engstelige barn pleier å føle seg trygge rundt alpakkaer som er vennlige av natur. Turen tar omtrent to timer og det er inkludert et stopp på veien, for å fylle opp kroppen med ny energi – og selvfølgelig kose litt med de myke alpakkaene.

Bli kjent med eksotiske dyr på Tropikariet

Har dere noen gang klappet en hai, eller holdt en krokodille? Eller foretrekker dere å mate surikater? Tenk så kult det er å gjøre det, og ikke minst kunne skryte av opplevelsene til venner og familie. På Tropikariet som ligger i Helsingborg, kan dere oppleve dyr i deres naturlige habitat uten å måtte reise jorden rundt. Dere kan blant annet møte lemurer fra Madagaskar, sjekke ut verdens minste apekatt fra Sør-Amerika og se haier fra Stillehavet svømme rundt blant levende korallrev.

I Rainforest Night kan dere bli bedre kjent med flaggermus og andre aktive nattdyr. I den afrikanske avdelingen lever hovedsakelig giftige slanger og reptiler. Dere kan blant annet se slangearten med de lengste hoggtennene i verden, skorpioner og verdens minste krokodille. 

Friluftsmuseum med dyr i Fredriksdal

Fredriksdal museum har mange aktiviteter for hele familien. Her kan dere spasere rundt de gamle godt bevarte gårdene og se hvordan folk en gang i tiden bodde i Skåne. Dere finner også alt fra trær til gress og ugress i Fredriksdals parker.

Om de minste ikke ønsker å nyte tusenvis av duftende skjønnheter i rosehagen, kan de møte alle dyrene som også den gang bodde på landsbygda, for eksempel geiter, gjess, sauer, kyr og hester. Hver fredag er de minste i familien invitert til å hjelpe bonden til å mate dyrene. 

Velkommen til Skåne, og gled dere til å møte noen spennende dyr!