Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kolmården, Östergötland
Foto: Fredrik Schlyter/imagebank.sweden.se

Oversikt

Dyreparker i Sverige

I tillegg til at Sveriges dyreparker rommer et hav av morsomme aktiviteter for deg og barna, arbeider de fleste av dem aktivt både nasjonalt og internasjonalt for å bevare truede dyrearter. Ved å besøke dem er du med på å støtte en god sak.

Borås Djurpark

Borås Djurpark i Västsverige ligger midt i sentrum av den koselige byen Borås. Dette er en av Sveriges største dyreparker med rundt 80 arter. På Borås Djurpark er forholdene dyrene lever under maksimalt naturlige. Så hva kan du oppleve? En savanne med store afrikanske rovdyr som løver og den sjeldne afrikanske villhunden, nordiske dyrearter som bjørn, ulv, gaupe og elg, samt et apekatthus og en "Apeøy". Prøv å få med dere matingen av dyrene, ponniridning og Safaritoget som er barnas favoritt. Dyreparken ligger ved siden av en campingplass, og både vandrerhjem, hytter og hotell fins rett i nærheten. 
Les mer om Borås Djurpark

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark i Orsa i Midt-Sverige er Europas største bjørnepark. De største attraksjonene her er «Polar World» (verdens største isbjørnanlegg), «Leopard Center» og «Tiger World». Her finner du de fire store nordiske rovdyrene brunbjørn, jerv, ulv og gaupe, samt ekte isbjørn (nei, de er ikke innfødte i Sverige), snøleoparder, persiske leoparder og flere andre truede dyrearter. Noe av det som gjør denne parken magisk, er at de besøkende får prate med dyrepasserne, kan titte på bjørner som fanger fisk når de er sultne og har mulighet til å bli med på supre, guidede turer.
Les mer om Orsa Rovdjurspark

Nordens Ark

Nordens Ark bedriver avl, fôring, forskning og utdanning for å spre kunnskap om biologisk mangfold og bevare utrydningstruede dyrearter, samtidig som det er et populært besøksmål. Her får du nærkontakt med dyr og natur og kan oppdage dyreparken på egenhånd eller velge en av de mange guidede opplevelsene. Hvorfor ikke gjøre opplevelsen ekstra spennende gjennom å spise med ulver, lære deg om naturfotografering eller følge en dyrepasser på jobb en dag.
Les mer om Nordens Ark

Kolmården

Kolmården er Skandinavias største og villeste villmarkspark. Den ligger i nærheten av Norrköping og flyplassene Norrköping og Skavsta. Så hva kan du og barna finne på her? På Kolmården kan du se den fantastiske delfinshowen «Life». Her fins også verdens første, råkule kabelheis som suser over savannen og lar deg få se løver, giraffer og andre dyr på nært hold. Parken er også hjemmet til de populære gorillabrødrene Enzo og Echo. I "Bamses Värld» bys ungene på massevis av moro og aktiviteter som er basert på den berømte tegneseriefiguren Bamse. Kolmårdens dyrepark er et sted en gjerne bruker flere dager på, og vi tipper du scorer ekstra høyt hos barna dersom familien innkvarterer seg på parkens Villmarkshotell med spa og bad. Parken er åpen fra april til begynnelsen av oktober.
Les mer om Kolmården

Eriksberg – tett på naturen og dyrelivet 

Midt i Blekinges vakre skjærgård finner du Eriksberg – en oase for dyr og mennesker som kommer på besøk. Her kan du blant annet oppleve dådyr, bison, villsvin og hjort på nært hold på Eriksberg Hotel & Nature Reserve mellom Karlshamn og Ronneby. Start dagen med safari gjennom parken i egen bil, og avslutt med en smakfull gourmetopplevelse tilbake på gården.

Les mer om Eriksberg her

Skansen

Skansen i Stockholm er verdens største friluftsmuseum, og her finner du rundt 160 historiske bygninger fra hele Sverige samlet på ett og samme sted – midt i Stockholm. Skansen er definitivt på sjarmoffensiven. Og hva med dyrehagen her ute? Den er også autentisk, og rommer nordiske dyrearter som bjørn, elg, ulv, gaupe, snøugler og jerv som lever i store, utendørs innhegninger. I tillegg finnes kyr, ponnier, høns og andre husdyr. I Afrika-delen av dyreparken finner du eksotiske arter, mens de aller minste ungene elsker Barnas Zoo. Her oppmuntres de nemlig til å klappe alle dyrene. Skansen er åpent hver dag hele året.
Les mer om Skansen

Parken Zoo

Det er masse å finne på for både deg og barna på Parken Zoo i Eskilstuna. Her er dyrene delt inn i kontinenter og opprinnelsesland; Australia, Afrika, Asia (der en kjempeøgle er hovedattraksjonen) og Sør-Amerika. I tillegg fins det attraksjoner som Kunnskapsverdenen, en artig fornøyelsespark, badeland og Barnas Dyrepark for de minste. Det fins overnattingsmuligheter på selve området til Parken Zoo.
Les mer om Parken Zoo

Ölands Djur & Nöjespark

Ölands Djur & Nöjespark ligger på den vakre øya Öland i Östersjön, utenfor Sveriges sørøstkyst. Her kan du se og oppleve tropiske og truede dyrearter fra hele verden. Dyreparken på Öland rommer også ”Piratøya”, et 15.000 kvadratmeter stort vannparadis.
Les mer om Ölands Djur & Nöjespark

Når?

Sjekk hjemmesiden til de ulike parkene for å få vite mer om åpningstider og sesonger.