Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ekerum Golf & Resort på Øland
Foto: Peter Cordén

Ting å gjøre

Ekerum Resort – Öland

Ekerum Resort Öland er det perfekte utgangspunkt for ditt besøk på Öland. Ekerum ligger nært på både sol, hav og naturområdet Alvaret. Her kan du nyte fantastisk golf, god mat, shopping og spabehandlinger.

Banebeskrivelse

Hele 54 hull på Ekerum Resort Öland står klar til at by de mest kresne gjester og medlemmer velkommen med en hel buffet av golfmuligheter for alle typer spillere. Her er en super miks av både lengde på hullene, vandhinder og utfordrende greener.

To utfordrende 18-hulles baner, Långe Jan og Långe Erik, har gjennomgått omfattende arkitektoniske endringer de seneste årene. Disse endringene har skapt gjenklang i golfverdenen, og banen Långe Jan ble allerede i 2015, året etter sin omfattende renovering, nomineret til prisen som Sveriges beste golfbane.

Långe Jan strekker seg vidt gjennom Ölands natur. Fra sort tee er banen 6800 meter – men den er kun til folk, som i gjennomsnit driver mer enn 250 meter. Ellers er rød og gul tee å foretrekke. Banen har mye sand i spill – og ikke kun i bunkerene. Ved renoveringen av banen har arkitektene forsøkt å bringe naturen tilbake til Ekerum, slik den så ut engang. Det vil si tørre enger og store sandområder, som gir banen et helt unikt uttrykk.

Långe Erik er en klassisk hedebane med tydelige klippelinjer. Vannhindere og bunkere gir en god variasjon, og akkurat som de forskellige lengdene på hullene, betyr det at alle jern kommer i bruk. Vinden er ofte både en med- og motspiller, så du er nesten alltid garantert en ny utfordring.

Foruten de to 18 hulls-banene tilbyr Ekerum Resort Öland også en kort 9 hullers-bane samt ytterligere 9 hull i et klassisk parkmiljø.

Miljø og treningsfasiliteter

Ekerum Resort Öland er langt mer end bare et golfanlegg. Det er en hel destination i seg selv. Rent golfmessigt tilbyr Ekerum ut over de 54 hullene også flere treningsområder, og i tillegg finnes en restaurant i klassisk stil, en hyggelig pub, golfshop, spa, pool, sauna og kunstgalleri. Med andre ord begrenser mulighetene seg langt fra bare til golf, og hele anlegget er nærmest blitt det naturlige møtestedet for alle i området.

Overnattning

Ekerum Resort Öland er i både 2014 og 2015 blitt til Sveriges Beste Golfhotell av World Golf Award. Det er flere forskjellige overnatningsmuligheter – i de store rommene på 55 kvm kan man bo opp til seks personer, og er man enda flere på tur sammen, kan man leie et helt hus for seg selv i to etasjer. Skal det luksuriøse ha ett ekstra knepp opppover,  så kan du booke en av de store suitene på opp til 80 kvm i Mangårdsbygningen fra slutten av 1800-tallet med en fantastisk utsikt over Kalmarsund.


Les mer her.