Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

Ekspedisjon Bohuslän

Visste du at visse snøleoparder spiser is på tirsdager? At haier synker om de slutter å svømme? Eller at Grace Kelly eide gensere fra Bohus Stickning? I Bohuslän finnes det mange uventede ting å utforske og oppleve. Her kan du beskue havets og naturens mesterverk. Møte ville dyr, verdensunike helleristninger, kunst i verdensklasse, spennende historie og en nasjonalpark under havoverflaten. Et skikkelig eventyr for deg som er nysgjerrig. Velkommen til Ekspedisjon Bohuslän!
01. Bohusläns museum
Bohusläns museum, Västsverige
Foto: Oskar Allerby/Vastsverige.com

Uddevalla. Bohusläns museum tilbyr en reise gjennom tid og rom med sine ulike utstillinger og program med alt fra forelesninger, musikk-kvelder og temadager der Bohuslän står i fokus. Ta del av historie, samtidskunst og landskapet Bohuslän. Fri entré og åpent 362 dager i året!

Les mer

02. Nordens Ark
Nordens Ark, Västsverige
Foto: Tom Svensson

Hunnebostrand. Nordens Ark er en zoologisk park med utrydningstruede dyrearter fra hele verden. Her kan du bli kjent med amurtiger, snøleopard, ulv, pallaskatt, jerv og små pandaer. Men her finnes også klappvennlige dyr som fjellku, gutefår og gotlandskanin.

Les mer

03. Vitlycke museum
Vitlycke Museum, Västsverige
Foto: Ian Schemper

Tanumshede. Et besøk på Vitlycke museum er som å reise 3000 år tilbake i tiden. Gjennom levende utstillinger og unike miljøer får du et fantastisk innblikk i hverdagen i bronsealderen. En spennende severdighet er også de tusentalls helleristningene som til og med finnes på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer

04. Kosterhavets nasjonalpark
Kosterhavets Nationalpark, Västsverige
Foto: Anders T/Vastsverige.com

Strömstad. Med rundt 12000 unike dyrearter og vekster er Kosterhavet Sveriges artrikeste havområde. Her kan du utforske livet både i vannet og på land. Å padle, vandre, snorkle, fugletitte og fiske er noen av de spennende aktivitetene du kan gjøre her.

Les mer

05. Nordiska Akvarellmuseet
Nordiska Akvarellmuseet, Västsverige
Foto: Vastsverige.com

Skärhamn. På Nordiska Akvarellmuseet er all kunst basert på vann, pigment og papir. Her kan du se spennende utstillinger fra hele verden, høre på interessante foredrag og nyte konserter. Alt i et helt unikt miljø – midt i den bohuslänska skjærgården.

Les mer

06. Strandverket Konsthall
Strandverket, Västsverige
Foto: Greta Vocar/Vastsverige.com

Marstrand. I en gammel forsvarsbygning ved den sørlige inngangen til øya ligger Strandverket Konsthall. Her skapes møter mellom ulike kunstnere og sjangre, mellom gammelt og nytt – og mellom besøkerne. Og du kan oppleve samtidskunst innen fotografi, maleri, skulptur og digitalt – av høyeste internasjonale klasse.

Les mer

07. Med rom for eventyr
Gullmarsstrand Hotell, Bohuslän
Foto: Gullmarsstrand Hotell & Konferens/Vastsverige.com

Når du drar på ekspedisjon i Bohuslän kan du velge mellom mange fine hotell – uansett om det er en familiereise med barn eller en weekendreise med bare voksne. Vi ønsker deg en nysgjerrig ferie!

Les mer

08.
Expedition Bohuslän, Västsverige
Foto: Vastsverige.com

Gjør deg klar for eventyr! Hver suksessfull reise starter med litt planlegging og organisering. Her kan du laste ned brosjyre og kart om Ekspedisjon Bohuslän.

Les mer

09. Bli kjent med Västsverige
Skjærgården, Nordkoster, Bohuslän
Foto: Strömstad Infocenter

Västsverige byr på en herlig miks mellom storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Med Bohusläns kystlinje, Dalslands villmark, storbyen Göteborg og kulturelle Västergötland, dekkes alle behov. Pluss noen til!

Les mer