Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Europeisk bison i Eriksberg, Blekinge
Foto: Eriksberg

Ting å gjøre

Eriksberg – tett på naturen og dyrelivet

Midt i Blekinges vakre skjærgård finner du Eriksberg – en oase for dyr og mennesker som kommer på besøk. Her kan du blant annet oppleve dådyr, bison, villsvin og hjort på nært hold på Eriksberg Hotel & Nature Reserve mellom Karlshamn og Ronneby. Start dagen med safari gjennom parken i egen bil, og avslutt med en smakfull gourmetopplevelse tilbake på gården.

Å betrakte de ville dyrenes adferd i naturen er noe man aldri blir lei, og Eriksberg Hotel & Nature Reserve har mange gode muligheter til nettopp dette. Med sine 925 hektar er dette Nordens største safaripark, hvor hundrevis av kronhjorter, dådyr, bisonokser, villsvin og muflon vandrer omkring – alt i alt 1.500. 

Les mer om Eriksberg

Safari på dyrenes premisser 

I parken er det også et rikt fugleliv, og er du heldig så kan du spotte en havørn ved Utsikten eller Färsksjön. Om sommeren går turen gjennom parken i egen bil for å se på dyrene som lever fritt sammen i dette enorme kulturlandskapet. For utenom de store velkjente dyrene kan du også oppleve den største populasjonen av davidshjort i hele Skandinavia. Ved lunsjtid, kan du kose deg med en piknik, mens du nyter det spektakulære landskapet så langt øyet rekker. Hele året rundt er det mulighet for å bestille en skumringstur gjennom parken med egen guide. Det er en helt spesiell opplevelse som kan gjennomføres med fult fokus på dyrene, eller i kombinasjon med et måltid i solnedgangen. 

Barnas Eriksberg 

Hvis dere er på familieferie på Eriksberg så anbefaler vi å stoppe ved Barnens Eriksberg. Etter flere timer på bilsafari er dette en flott plass for barna å strekke på seg. Dette er en naturlekeplass, hvor barna kan klatre, huske, leke i sandkassene m.m., mens de vokse kan tilberede et godt måltid i en av de mange grillhyttene på stedet. Er dere en gruppe på minimum 10 personer, så kan hytten leies inkludert mat, som dere henter i restauranten og griller selv.

Hotell med lodgestemning 

For å få den komplette safaristemning kan dere velge å avslutte reisen på hotellet i Eriksberg. Hotellet har rom av høy standard hvor dere kan la alle inntrykkene fra dagens safari synke inn. Før middag kan dere slappe av i hotellets utendørs Jacuzzi, og stå opp til lyden av kronhjortens brøl. Den svenske restaurantguiden White Guide har gitt Eriksberg de beste anbefalinger og beskriver stedet som en vill afrikansk lodge midt i Blekinge. 

Gourmet 

Det var Blekinges beste restaurant, Visenten, som fikk White Guide til Eriksberg. På stedet kan du velge mellom to restauranter, hvor begge byr på gourmet i høy kvalitet med lokale råvarer og noe av det beste Sverige har å tilby. Vinkjelleren er et kapittel for seg selv med plass til 9000 flasker. Dette gjør Eriksberg til en helhetsopplevelse, du kan se frem til. Menyen settes sammen av restaurantsjef og sommelier sammen med de andre dyktige kokkene på kjøkkenet. 

Vil du ha med et minne hjem, kan du kjøpe dette inne i gårdsbutikken Outdoor Eriksberg, som selger gårdens egne produkter og delikatesser.