Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

West pride Europride, Göteborg
Foto: BeatriceTörnros/Göteborg&Co

Ting å gjøre

Europride Göteborg

Europride i Göteborg arrangeres i år på samme tid som Göteborgs Kulturkalas, det største kultureventet i Skandinavia med omkring 1300 events og 1,5 millioner besøkende i byen. Rundt i hele byen kommer til å være Pride events og steder der Europride deltagere kan møtes.

EuroPride Park Göteborg 

Europride Park Göteborg kommer til å bli arrangert på Kungstorget, et av de største torgene i bykjernen. Europride Park i Göteborg er helt gratis og åpent for alle. Besøkende kan treffe utstillerne, mingle, nyte god mat og drikke og musikk fra den store scenen. I parken vil det også finnes et ungdomsområde med ulike aktiviteter. 

Program for Europride: 

Tirsdag 14. august

  • Parken åpner kl 12:00. Senere på ettermiddagen blir det åpningsseremoni i et eget rom. Deltakerne i seremonien vil være en blanding av velkjente artister, foredragsholdere, HBTQ-aktivister og politikere. Senere kommer Liseberg, Sveriges største fornøyelsespark, og er vertskap for 80-talls bandet Bananarama på egen scene. Europride House åpner med West Pride`s årlige kunstustilling, med kunst i form av fotografier, malerier, skulpturer og tekstil. 

Onsdag 15. august

Torsdag 16. august 

  • Torsdagskvelden vil ha et stort fokus på de unge. Her vil det også bli HBTQ seminar, debatter og workshops i et eget rom, dette blir arrangert både torsdag og fredag. 

Fredag 17. august

  • Denne dagen arrangeres Drag & Burleque-Gallaen med Queer Fierce og glamorøse forestillinger: Dragqueens, dragkings, boylesque, burlesque, akrobater, voguieng mm. I tillegg kommer den verdensberømte vinneren av RuPauls Dragrace. 

Lørdag 18. august. 

  • Lørdagens absolutte høydepunkt er Europride paraden som kommer til å gå forbi Kungsportavenyn, Göteborgs største gate som leder opp til Göteplatsen, der vil det bli satt opp en stor scene. Etter paraden kommer det til å bli en stor avslutningsseremoni, hvor Europride-vertskapet vil bli gitt videre til Wien Pride. Alcazar holder konsert på Göteplatsen. Deretter avsluttes natten med ikoniske Boy George og Culture Club

Søndag 19. august

  • Søndagen vil ha fokus på regnbuefamilieaktiviteter i parken Trädgårdsföreningen. Europride house kommer til å ha en siste dag med seminar, filmer og debatter. I Europirde Park blir det avslutningskonsert med en mye omtalt svensk artist. 

HR Conference 

Under Europride blir det arrangert to Humar Rights konferanser. En i Stockholm den 3. august og en i Göteborg den 17. august. Disse dagene kommer til å handle om menneske rettigheter sett fra HBTQ Perspektiv. Under en serie av seminnarer og webshops kommer besøkende fra Sverige, Europa og Verden, samme med politikere, aktivister, ideelle organisasjoner vil man kunne delta og høre på diskusjoner rundt aktuelle spørsmål. 

Spørsmålet som skal diskuteres disse dagene vil være hvordan er det å leve som HBTQ-person i Europa i dag. Et særskilt fokus vil være transeksuelle sine rettigheter. HR konferansen arrangeres som en del av Europride 2018 og agendaen blir satt av värdfestivalerna, Stockholm Pride og West Pride. Alle punkter under HR konferansen er gratis for alle besøkende. 

https://www.goteborg.com/bee-kok--bar/
https://www.goteborg.com/gretas/
https://www.goteborg.com/haket-pub/
https://www.goteborg.com/hbtq-goteborg/

Nyttige lenker: 

http://www.goteborg.com/en/lgbtq-gothenburg/

https://gaymap.qx.se/?region=3&language=UK

www.westpride.se

www.europride2018.com