Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kulturkalas, Göteborg
Photo: Frida Winter/Göteborg & Co

Oversikt

Eventkalender 2018

Det skjer mye spennende i Sverige fremover. Arrangementer i alle mulige varianter vil finne sted over hele landet og det vil bli noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet! Her kommer en oversikt over kommende halvårs største arrangementer.

Februar

Exposed – Bryan Adams Utstilling

Når: 1. februar – 30. mars.

Hvor: Halmstad, Halland.

Hva: De fleste kjenner godt til Bryan Adams musikk, men visste du at han også er en prisbelønnet fotograf? Utstillingen viser Bryan Adams motefotografier som har vært publisert i noen av verdens mest kjente motemagasiner. Exposed inneholder blant annet bilder av Bryans venner og kollegaer, som Kate Moss, Michael Jackson, Morrisey, Amy Winehouse og Louise Bourgeois.

Les mer her.

Göteborg Boat Show

Når: 3.–11. februar.

Hvor: Svenska Mässan Exhibition & Congress Center, Göteborg.

Hva: Båtmesse med et bredt utvalg av ulike båttyper, tilbehør og utstyr til båt og besetning. Over 300 utstillere står klar til å hjelpe deg med ditt neste båtkjøp, tips til båtutstyr og service. På båtmessen finnes det noe for både båteiere, båtentusiaster, barnefamilier, fiskeinteresserte og nysgjerrige nybegynnere.

Les mer her.

Gunnel Sahlin – 30 år som formgiver

Når: 3. februar – 13. mai. 

Hvor: RIAN Designmuseum, Falkenberg, Halland. 

Hva: Gunnel Sahlin tilhører toppsjiktet av formgivere som har gjort Sverige kjent som et av verdens mest fremgangsrike land når det gjelder glass. I utstillingen vises både deler av hennes tidligere glassproduksjon og nyblåst glass.

Les mer her.

Designer Gunnel SahlinFormgiver Gunnel Sahlin med den vakre glasskunsten hennes. Photo: Gunnel Sahlin

Stockholm Design Week

Når: 5.–11. februar.

Hvor: Stockholm.

Hva: Design-uke som samler det beste innen Skandinavisk design. Lokaler over hele byen blir tatt i bruk når designentusiaster fra hele Skandinavia samles for årets begivenhet.

Les mer her.

Helt Sinnes

Når: 5. februar – 21. juni.

Hvor: Tom Tits Experiment i Södertälje, utenfor Stockholm.

Hva: Utstilling som har tema sanser. Her kan du på en leken måte oppdage og utforske dine egne sanser med hjelp av ulike eksperiment. Hvordan reagerer man når en sans blir tatt vekk? Det kan du få svaret på i den interaktive og spennende utstillingen som passer for hele familien.

Les mer her.

Stockholm Furniture & Light Fair

Når: 6.–10. februar.

Hvor: Stockholm.

Hva: Designmesse hvor over 700 virksomheter presenterer sine nyheter innen møbler og belysning. Her er det gode sjanser for å bli inspirert, ta del i trender, lytte til foredrag og treffe morgendagens designstjerner.

Les mer her.

Snowcamp i Säfsen

Når: uke 7–10.

Hvor: Fredriksberg, Dalarna.

Hva: Snowcamp er et unikt lekehus, der barn og ungdommer i alle aldre får muligheten til å utvikle seg gjennom actionsport med likesinnede. Profesjonelle instruktører veileder og instruerer barna på trampoliner, og lærer dem om koordinasjon, kroppskontroll og triks. I uke 7-10 er det Vinterferiecamp for barna.

Les mer her.

Larz Kristerz Konserthusturné

Når: 14. februar.

Hvor: Nöjeshallen i Varberg, Halland.

Hva: Et sprakende og fartsfylt show med en stor porsjon humor. Larz Kristerz tar deg med på en reise i musikken fra oppstarten i 2001 til dags dato.

Les mer her.

Rally Sweden

Når: 15.–18. februar.

Hvor: Värmlands skoger, med Torsby Service Park som nav.

Hva: Rally Sweden samler rallyfolk fra hele verden i løpet av fire intensive dager i Värmland. Opplev rallyfesten og spenningen på plass! Dette er en publikumsvennlig sport med flere hundre kilometers vei som gir tilskuere store muligheter til å komme nært på konkurransen.

Les mer her.

Rally Sweden, VärmlandRally Sweden er en opplevelse en bilentusiast sent vil glemme. Photo: McKlein

Vinterfest – Menneske & Naturen

Når: 15.–18. februar.

Hvor: Mora, Orsa, Älvdalen i Dalarna.

Hva: Internasjonal kammermusikkfestival i Mora, Orsa og Älvdalen. En fest fylt av inspirerende, spennende og nyskapende musikk. Kunstnerisk leder for Vinterfesten er den islandske pianisten Vikingur Olafsson.

Les mer her.

Music festival Dalarna VinterfestVinterfest er en musikkfestival med svenske og internasjonale artister. Photo: Ari Magg / Mikael Svensson

Albert Åberg utstilling av Gunilla Bergström

Når: 15. februar – 15. april.

Hvor: Nordiska akvarellmuseet, Skärhamn, Västsverige.

Hva: Gunilla Bergström, en av Sveriges fremste skapere av bildebøker for barn, stiller ut sine illustrasjoner av Albert Åberg med utstillingen “Jag skal banne meg rita själen”. Gunilla anvender ofte collager i sitt kunstneriske uttrykk og temaene som blir tatt opp i utstillingen er blant annet utenforskap, redsel, usikkerhet, kameratskap og familielivets kompliserte sider.

Les mer her.

Alfie Atkins exhibition, West SwedenAlbert Åberg utstilling på Nordiska Akvarellmuseet. Photo: BokMakaren AB

Vinterferiemoro på Kalmar Slott

Når: 17.–25. februar.

Hvor: Kalmar Slott, Kalmar.

Hva: Oppdag Kalmar Slott i løpet av vinterferien. Det vil blant annet bli arrangert spennende guidede turer og en sifferjakt for barn gjennom slottets saler, trapper og rom.

Les mer her.

Åkulla Skimaraton

Når: 18. februar.

Hvor: Åkulla, Halland.

Hva: Åkulla skimaraton er et kvalifiseringsløp for Vasaloppet på 42 km, der man har muligheten til å oppnå en startplass lenger fremme i Vasaloppet, hvis man kommer inn på en god tid. Nytt i år er også et separat løp for jenter på 16,8 km.

Les mer her.

Göteborg Horse Show

Når: 20.–24. februar.

Hvor: Scandinavium, Göteborg.

Hva: Et av verdens tre største innendørs konkurranser for hesteridning. Göteborg heste-show byr på ridning av høy karakter og  verdenscupen i hopp og dressur.

Les mer her.

Gothenburg Horse ShowÅrlig konkurranse med dyktige hester og ryttere. Photo: Claes Jakobsson

Örebro sjokolade-, lakris- og delikatessefestival

Når: 23.–25. februar

Hvor: Conventum Arena Örebro

Hva: Örebro lakris- og delikatesse-festival er et paradis for alle kresne ganer. 70 utstillere fra hele verden presenterer sine velsmakende nyheter. Konkurranser, prøvesmaking og forelesninger vil sørge for en innholdsrik helg med mange gode smaker.

Les mer her.

Örebro sjokolade-, lakris- og delikatessefestivalEr du glad i sjokolade? Da burde du dra på denne herlige festivalen. Photo: Örebrokompaniet

Vasaloppet

Når: 23. februar – 4. mars

Hvor: Sälen og Mora, Dalarna.

Hva: Tradisjonsrikt turrenn i langrenn på 90 kilometer, som går mellom Sälen og Mora. Løpet har holdt det gående i 45 år, og i år er ingen unntak! Det vil være flere løp og velge mellom, der den korteste strekning er 3 km og den lengste 90 km. Det blir en folkefest med musikk, idrett-og friluftsaktiviteter og deilig mat.

Les mer her.

VasaloppetEtablert i 1922, men inspirert av den svenske kongen Gustav Vasas flukt fra de danske soldatene 400 år tidligere. Photo: Vasaloppet

Ullared Craft Beer Festival

Når: 24. februar.

Hvor: Falkenberg, Halland.

Hva: I slutten av februar er det klart for en splitter ny drikkefestival i Ullared. Messehallen vil bli inntatt av øl i alle mulige varianter, i tillegg til whisky, rom, gin, vin og andre delikatesser.

Les mer her.

Mars

Planet Earth II –  Live in concert

Når: 1. mars.

Hvor: Skandinavium, Göteborg.

Hva: De vakreste bildene fra BBC sin suksesserie ”Planet Earth II” blir vist i 4K-Ultra-HD på en gigantisk skjerm, akkompagnert av et åtte manns symfoniorkester. De vil fremføre musikk av Oscarvinneren Hans Zimmer, Jacob Shea og Jasha Klebe.

Les mer her.

Premiere for laksefiske i Lagan

Når: 1. mars.

Hvor: Lagan, Halland.

Hva: Åpning av Sveriges beste laksefiske i Hallands største elv.

Les mer her.

Årlig galla til inntekt for barn med kreft

Når: 2. mars.

Hvor: Sälen, Dalarna.

Hva: I samarbeid med barnekreftforeningen arrangerer Sälen en galla til inntekt for barn med kreft. Formålet er å hjelpe familier hvor barn er blitt rammet av kreft. Det vil bli underholdning, mat og drikke, auksjon og muligheter for å vinne en splitter ny Volvo.

Les mer her.

Passion for Mat

Når: 2.–4. mars.

Hvor: Eriksbergshallen, Göteborg.

Hva: En messe for alle som liker å lage mat med lokale råvarer og produkter. En unik og spennende messe som stiller høye krav til utstillernes produkter innen mat og drikke. På messens kokkeskole kan besøkende lytte til erfarne kokker som lager sine spesialiteter og det vil bli avholdt konkurranser og foredrag.

Les mer her.

S&S –  Hypnotisk dans for de nysgjerrige

Når: 3. mars – 7. april

Hvor: Göteborg.

Hva: Verdenspremiere på S&S, to ulike verk som vever sammen bevegelse, lys og lyd til en fengslende forestilling.

Les mer her.

Kings of Tennis

Når: 7.–9. mars.

Hvor: Stockholm.

Hva: Tennisturnering som samler de største tennisstjernene i verden. Verdensmestere, Grand slam-finalister og Davis cup vinnere møtes for å knive om den ærefulle tittelen. Er en av ATP Champions Tour-konkurranser.

Les mer her.

Matnatten i Växjö

Når: 9. mars.

Hvor: Växjö, Småland.

Hva: I løpet av Matnatten i Växjö får du muligheten til å oppleve en rekke restauranters ulike smaksprøver og signaturretter. Utrustet med et klippekort på 8 klipp har du sjansen til å spise deg gjennom byens kulinariske kart.

Les mer her.

Stockholm Photo Fair

Når: 9.–11. mars.

Hvor: Stockholm.

Hva: Fotomesse for alle som er interessert i fotografi. I løpet av tre dager får besøkende oppleve en fotofest fylt med inspirasjon, produktinformasjon, bilde-utsalg og gratis seminarer.

Les mer her.

Ildfesten

Når: 13. mars.

Hvor: Göteborg.

Hva: En folkefest for alle som elsker lyset, varmen og gleden! Ildfesten er en 4000 år gammel iransk tradisjon som blir feiret natten før Nouruz (nyttårsaften). På festivalen vil du kunne finne deilig mat, fin musikk og brennende bål.

Les mer her.

Svenska Skidspelen og Fis World Cup Finals

Når: 15.–18. mars.

Hvor: Falun, Dalarna.

Hva: Vinterens store skifest i Sverige! Svenske Skidspelen arrangerer verdenscupavslutning i langrenn og FIS-cup i hopp for herrer og damer.

Les mer her.

Skiing competition Svenska Skidspelen, DalarnaBli med på vinterens store skifest i Falun! Photo: Ulf Palm

Varberg Live – Uno Svenningsson

Når: 16. mars.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Konsert med den kjente svenske artisten Uno Svenningsson. Uno er også sanger i bandet Freda, samtidig som han har gjort suksess med sin solokarriere.

Les mer her.

Smak- og drikkemesse

Når: 17. mars.

Hvor: Sparbankshallen, Varberg, Halland.

Hva: Et tyvetalls utstillere tilbyr spennende smaker og ulike drikker. Her blir det lokalprodusert øl, italienske viner og franske oster.

Les mer her.

Chateau Grand Cru i Örebro

Når: 23.–24. mars

Hvor : Conventum Arena, Örebro.

Hva: For 24. gangen på rad arrangeres delikatesse- og vinmessen Chateau Grand Cru i Örebro. Messen er en av Sveriges mest tradisjonsrike og byr på et bredt utvalg av vin.

Les mer her.

Tölt in Ice

Når: 23.–25. mars.

Hvor: Kungsbacka, Halland.

Hva: Årets heftigste islandshest-arrangement inntar Kungsbacka ishall. Hit kommer Nordens fremste islandshestryttere for å konkurrere, og ishallen fylles med islandshester, ryttere, utstillere og ikke minst et entusiastisk publikum.

Les mer her.

Tranedansen i Hornborgasjön

Når: slutten av mars.

Hvor: Hornborgasjön, Västsverige.

Hva: Hornborgasjön er en av Europas viktigste fuglesjøer, hvor du kan oppleve vakker natur og se tranedansen på nært hold. Når tranene vender tilbake fra Spania kan du oppleve den unike dansen de fremfører.

Les mer her.

Dancing cranes by Hornborgarsjön, West SwedenTranedans ved Hornborgasjön. Photo: Jonas Ingman/Vastsverige.com

Påskdoppet

Når: Skjærtorsdag 29. mars.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Alle badeglade samles for å ta en dukkert i havet. Bli med på vårens våte utfordring og ta årets første bad sammen!

Les mer her.

Påskdoppet in VarbergBli med og hopp i vannet på "Påskdoppet" i Varberg! Photo: Varbergs Kommun

Påskemarsj

Når: 29. mars.

Hvor: Gotland.

Hva: Påskeparade med 4000 påskehekser. Både voksne og barn kler seg ut og har muligheten til å vinne flotte premier. Alle utkledde barn får også et påskeegg.

Les mer her.

Bilsportmessen Elmia

Når: 30. mars og 1. april.

Hvor: Jönköping.

Hva: Skandinavias største bil og mc-messe for motor-entusiaster. Det er en messe for hele familien der det ikke bare vises biler og motorsykler, men som også byr på underholdning, konkurranser og spektakulære utendørs-show.

Les mer her.

Kunstvandring i Bohuslän

Når: 30. mars – 2. april.

Hvor: Bohuslän, Västsverige.

Hva: I påsken åpner et hundretalls kunstnere og kunsthåndverkere sine atelierer for nysgjerrige publikum i Bohuslän.

Les mer her.

Hylte Kunst og håndverksrunde

Når: 30. mars – 2. april.

Hvor: Hylte, Halland.

Hva: Hyltes kunstnere og håndverkere åpner sine dører til atelierer, verksteder og gallerier for visninger og salg av sløyd, keramikk, tekstiler, smykker og malerier. Her har du mulighet til å få spennende kunstneriske opplevelser og visuell input.

Les mer her.

April

Dalslands kanal 150 år

Når: april til november.

Hvor: Dalsland, Västsverige.

Hva: I år fyller Dalslands kanal 150 år og det blir feiring fra april til november! En tur på Dalslands kanal tar deg til hjertet av Sveriges sjørike landskap. 12 kilometer med kanaler binder store og små sjøer sammen til en 250 km lang opplevelsestur. 150- års feiringen vil blant annet inneholde festivaler, utstillinger, lokale arrangementer og forelesninger, og den 31. august finner den offisielle jubileumsfeiringen sted.

Les mer her.

Åpning av laksefiske i Ätran

Når: 1. april.

Hvor: Ätran, Halland.

Hva: Startskuddet for åpningen av sesongens laksefiske går av stabelen helt i begynnelsen av april i Ätran i Falkenberg. Elven Ätran er en av Sveriges beste villakselver.

Les mer her.

Øl og Whiskey festival

Når: 6.–7. april.

Hvor: Göteborg.

Hva: På øl- og whiskeyfestivalen samles et stort antall utstillere fra mikrobryggerier, bryggerier, destillerier, importører, bryggmestere og en rekke leverandører av delikatesser. Her blir det prøvesmaking av de edle dråpene og muligheter for å lære mer om både øl og whiskey.

Les mer her.

World Synchronized Skating Championship

Når: 6.–7. april.

Hvor: Ericsson Globe, Stockholm.

Hva: VM i synkronisert kunstisskøyting byr på en vakker visuell opplevelse, når 16 deltakere utfører sin samstemte koreografi på isen. Det blir konkurrert i et kort- og et fristilsprogram.

Les mer her.

The Mystical Power of Shaolin Kung Fu

Når: 7. april.

Hvor: Cirkus, Stockholm.

Hva: Et familieshow som tar deg med på en reise til den mystiske verden av Ze, proppfullt av spektakulære øvelser og triks. Et show som passer for både unge og gamle.

Les mer her.

Isaberg klatrebane

Når: 14. april

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Sesongåpning av høydebanen som byr på eventyrlige klatreopplevelser i toppen av trærne. En morsom kombinasjon av lek, klatring og eventyr, der du velger den løypa som passer deg best. Her kan du også kjøre "Offroad Segway", en helt unik opplevelse som ikke finnes noen andre steder i Sverige.

Les mer her.

Market Art Fair

Når: 12.–15. april.

Hvor: Liljevalchs Konsthall, Stockholm.

Hva: Market Art Fair har blitt et samlingspunkt for de viktigste galleristene, kunstnerne og samlerne fra den nordiske regionen. I løpet av messen vil utvalgte gallerier vise frem et eksklusivt utvalg av den viktigste og mest aktuelle kunsten på den Nordiske kunstscenen.

Les mer her.

Øl- og whiskymessen

Når: 13.–14. april.

Hvor: Wapnö Gård, Halland.

Hva: For syvende året arrangeres den populære øl- og whiskymessen, hvor du finner nordiske whiskydestillerier, importører, bryggerier og matutstillere.

Les mer her.

Lakrisfestivalen

Når: 14.–15 april.

Hvor: Annexet, Stockholm.

Hva: Velkommen til en magisk god verden når verdens største lakrisfestival går av stabelen. I år feirer festivalen sitt 10 års jubileum og det vil bli en 2000 kvm stor fest med mange deilige smaksopplevelser og underholdning.

Les mer her.

Den internasjonale Vitenskapsfestivalen

Når: 18.–22. april.

Hvor: Göteborg.  

Hva: Internasjonal vitenskapsfestival som skaper en møteplass for kunnskap, inspirasjon og nye perspektiver. Med rundt 70.000 besøkende hvert år og hundrevis av aktiviteter, er dette et av Europas ledende populærvitenskapelige arrangementer. Festivalen tilgjengeliggjør forskning og blander vitenskap og kultur på en spennende og kreativ måte, og spiller en viktig rolle for å vekke interesse for forskning og vitenskapelige emner.

Les mer her.

Ski & Rock Grand Final

Når: 19.–22. april.

Hvor: Sälen, Dalarna.

Hva: Gå ikke glipp av sesongens legendariske avslutningsfest i Sälen! Høyfjellshotellet avslutter vintersesongen 2017-2018 med et stort event, som inneholder skikonkurranser, utendørs-scene med store artister, hopp med scooter, after-ski og nattklubb med opptredener.

Les mer her.

SM-Orientering

Når: 20. april.

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Nattløp i orientering utenfor Vätternsänkan. Løpet går gjennom skogsmark, berg-partier og kupert område.

Les mer her.

Göteborg Vin & Deli

Når: 20.–21. april.

Hvor: Svenska Mässan, Göteborg.

Hva: Göteborgs største vin- og delikatessemesse! Her samles et stort antall utstillere som selger nær- og fjernproduserte varer. På messen kan du oppleve drikke fra nær og fjern, spennende nyheter, gamle klassikere og unike flasker med mye historie.

Les mer her.

Kunstrunden i Majorna

Når: 20.–22. april.

Hvor: Bydelen Majorna i Göteborg.

Hva: Samlingsutstilling med kunstnere og håndverkere med atelierer i Majorna som jobber med en rekke materialer og uttrykksformer, som billedkunst, skulptur, glass, tekstil, keramikk og smykkekunst. Her får du et personlig møte med kunstnerne og et unikt innblikk i deres arbeidsprosess.

Les mer her.

Kungsbackaløpet

Når: 21. april.

Hvor: Kungsbacka, Halland.

Hva: Verdens eldste årlige langløp, som har holdt det gående siden 1898. Her kan du velge mellom å løpe hele strekningen på 21 kilometer (tilsvarende en halvmaraton), eller gå for en distanse på 14 eller 7 kilometer. Løpet er åpent for alle som liker å røre på seg, og banen er tilpasset både rullator og rullestol. Familie og venner kan følge og støtte deg underveis via RaceONE appen, som gir deg mulighet til å live-tracke hele løpet.

Les mer her.

Ebbot Lundberg & The Indigo Children + Bonafide

Når: 21. april.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Den 21. april inntar Ebbot og The Indigo Children scenen i Nöjeshallen. De får selskap av Bonafide fra Skåne og to lokale supportartister. Ebbot er også kjent som den karismatiske frontfiguren i gruppen The Soundtrack Of Our Lives og har en egen evne til å trollbinde publikum.

Les mer her.

Women's Health Half Marathon

Når: 21. april.

Hvor: Stockholm.

Hva: Euorpas største halvmarathon for kvinner arrangeres for fjerde gang. Banen er totalt 2,1 km lang og finner sted på Djurgården og Östermalm i Stockholm. Det er også mulig å gjennomføre halvmarathonet som en stafett med en venn, der dere løper halve distansen hver. Alle som gjennomfører løpet belønnes med et spesialdesignet smykke og en goodiebag fra løpets sponsorer.

Les mer her.

Stockholm Kulturnatt

Når: 21. april.

Hvor: Stockholm.

Hva:  En kveld med en rekke gratis kulturtilbud rundt om i Stockholm. Mellom klokken 18.00 og 24.00 bys det på alt fra utstillinger til elektropop, salsadans, motevisning, opera og mat fra middelalderen. Rundt omkring i Stockholm by vil det bli arrangert ulike konserter, forestillinger, utstillinger, installasjoner og mye mer. Dette er kvelden du oppdager alt du ikke visste fantes eller det du har drømt om å prøve av Stockholms kulturliv.

Les mer her.

Gladiatorutstilling

Når: 21. april – 12. august.

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Få et innblikk i gladiatorenes liv og antikkens historie i en spennende og interaktiv utstilling. Utstillingen sirkulerer mellom ulike land og kontinenter, og det er første gang den gjester Sverige.

Les mer her.

Gotland Gastronomy 2018

Når: 26.–29. april.

Hvor: Gotland.

Hva: Dette er første året mat- & drikkefestivalen går av stabelen på Gotland og restauranter og produsenter byr opp til en gastronomisk langhelg! Spesialkomponerte menyer, gatespill, smaksprøver, gårdsbesøk og ulike opplevelser, festivalen kan friste med et bredt utvalg av aktiviteter.

Les mer her.

Food festival Gotland GastronomyKjøtt på grillen på matfestivalen Gotland Gastronomy. Photo: Gotland Gastronomy

Örebro Brew Fest

Når: 27. – 28. april.

Hvor: Conventum Kongress, Örebro.

Hva: Vårens store ølfest arrangeres i Örebro siste helgen i april. Det vil bli øl fra alle verdenshjørner med fokus på håndverk og kvalitet.

Les mer her.

Örebro Beer and Whisky FestivalLær deg mer om pils på det årlige arrangementet Örebro Brew Fest. Photo: Alexander Von Sydow

Vernissage-helg i Glasriket

Når: 27.–29. april.

Hvor: Glasriket, Småland.

Hva: Nye og spennende kunstglass-utstillinger åpnes og det blir glass-show og glassblåsing i verdensklasse.

Les mer her.

Kosta Boda Art Factory, SmålandI Glasriket kan du se kunst bli laget. Photo: Hans Runesson

Gotland Hiking Week

Når: 27. april – 1. mai.

Hvor: Gotland.

Hva: I mai, når blomstene begynner å titte opp av bakken, arrangeres Gotland Hiking Week av Gotland Active. Da samles vandringsglade mennesker for å oppleve og nyte øyas vakre natur. Gotland, med sin 800 km lange kystlinje er et ypperlig sted for vandring. Det lange kyst-strekket byr på variert natur med sandstrender, furuskog, rauker og kalksteinsklipper.

Les mer her.

Bryan Adams

Når: 28. april.

Hvor: Partille Arena, Göteborg.

Hva:  Den verdenskjente artisten Bryan Adams gjester Partille Arena i Göteborg. Han kommer til å by på materiale fra sitt kommende album «Ultimate», som inneholder nye og gamle hits fra hans karriere.

Les mer her.

Dalsland X-Country

Når: 28. april.

Hvor: Dalsland, Västsverige.

Hva: Sykkelritt i Dalsland med en banestrekning som går langs vann, skog og enger, gjennom vakker natur. Det er også et kvalifiseringsritt for Cykelvasan og Grenserittet.

Les mer her.

IKEA Museum

Når: 28. april.

Hvor: IKEA Museum, Älmhult, Småland.

Hva: En ny midlertidig utstilling innvies som handler om IKEA Hacks. Ikea Hacks går ut på å endre, redesigne og tilpasse IKEA produkter, slik at de får et nytt uttrykk.

Les mer her.

Classic Running

Når: 28. april.

Hvor: Gotland.

Hva: Gå, jogg eller spring langs Gotlands vakre kyst og veier. Et løp for ungdommer, mosjonister eller eliteløpere. Du kan velge mellom en strekning på 5 og 10 km eller halvmarathon.

Les mer her.

Classic Biking

Når:  28. april.

Hvor: Gotland.

Hva: Sykle våren inn på Gotland! I mosjonsløpet kan du velge mellom flere distanser, enten 35, 90 eller 140 km. Møt våren sammen med andre som elsker å sykle og løpe.

Les mer her.

Liseberg

Når: 28. april – 30. september.

Hvor: Liseberg, Göteborg.

Hva: Sommersesongen åpner på Liseberg og 40 attraksjoner står klare til å ta deg i mot. Den nye berg og dalbanen Valkyria, som er Europas lengste “Dive Coaster”, tar deg himmelhøyt og dropper deg 50 meter ned mot avgrunnen i 105 kilometer i timen.

Les mer her.

Kosta safaripark

Når: 29. april.

Hvor: Kosta safaripark, Kronoberg, Småland.

Hva: Her kan du komme tett inn på naturen og dyrene. Med egen bil kan man kjøre rundt i parken å se kronhjort, ryper, villsvin og europeisk villsau.

Les mer her.

World Table Tennis Championships 2018

Når: 29. april – 6. Mai.

Hvor: Halmstad Arena, Halland.

Hva: Lag-VM i bordtennis er Halmstads største idrettsarrangement noensinne. 72 damelag og 72 herrelag skal konkurrere med hverandre i mesterskapet som også blir sendt på tv.  

Les mer her.

World cup in table tennis, HallandVerdensmesterskap i bordtennis i Halmstad. Photo: Linda Carlsson

Valborg

Når: 30. april – 1. mai.

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Det blir bål, sang, taler og fyrverkeri rundt om i Jönköpings len når svenskene feirer våren velkommen på Valborgsaften. Feiringen er en tradisjonell vårfest som finner sted natt til 1. mai.

Mai

Rättviks Vårmarked

Når: 4.–6. mai.

Hvor: Rättvik, Dalarna.

Hva: Siden 1880-tallet har markedet i Rättvik eksistert. Her får du alt fra hjemmelagde karameller til traktorer. Det vil også bli musikk- og sceneopptredener i løpet av de tre dagene markedet blir arrangert. Her finnes det opplevelser for både gamle og unge.

Les mer her.

Special Olympics Games

Når:  4.–6. mai.

Hvor: Göteborg.

Hva: Det største svenske idrettsarrangementet for personer med utviklingshemning. Den svenske Paralympiske komité og Svenske Parasportsforbundet arrangerer konkurranser i en rekke ulike sportsgrener på ulike sportsarenaer rundt om i Göteborg.

Les mer her.

Smak- och dryckesmässan

Når: 4.–6. mai.

Hvor: Kungsbacka, Halland.

Hva: 25-30 ulike utstillere presenterer sine varer i Kungsbacka ishall. De tilbyr spennende smaker og ulike drikker. Her blir det lokalprodusert øl, italienske viner og franske oster.

Les mer her.

Nordiske mesterskapet i Østersåpning

Når: 5. mai.

Hvor: Grebbestad, Västsverige.

Hva: Det nordiske mesterskapet i østersåpning avholdes i Grebbestad, som er hjemsted for 90% av svenske østers. Folk kommer fra fjern og nær for å ta del i underholdningen, spise ferske skalldyr og drikke bobler fra champagnebaren.

Les mer her.

Opening oyster with a knife, West SwedenNordiske mesterskapet i Østersåpning. Photo: Jonas Ingman/Vastsverige.com

Iconfest

Når: 5. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Artister, influencers og gamere samles under ett tak for signeringer, møter, intervjuer og opptredener i Stockholm. Dette er den fremste plassen å møte influencers, bedrifter og varemerker på.

Les mer her.

Lidingöloppet MTB – Mountainbike race

Når: 5. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Et Mountainbike-løp i skjærgårdsnær natur, kun et steinkast fra sentrale Stockholm. Løpet er et kvalifiseringsløp til Cykelvasan, hvor du kan velge mellom 23 eller 63 km. Tøffe bakker, svingete stier og vakker utsikt til havet er noe av det som gjør Lidingöloppet MTB unikt.

Les mer her.

Da Vinci Intervention

Når: 5. mai – 4. november.

Hvor: Kalmar Slott i Kalmar, Småland.

Hva: I åtte av slottets saler kan besøkende oppleve tolkninger av Leonardo Da Vincis maskinoppfinnelser og studier av hans ikoniske kunst i fullskala. Utstillingen hyller geniet og renessansemennesket Leonardo Da Vinci, og den tilbyr en underholdene, pedagogisk og opplysende opplevelse for alle.

Les mer her.

Sesongstart i Astrid Lindgrens Verden

Når: 9. mai.

Hvor: Vimmerby, Småland.

Hva: I Astrid Lindgrens eventyrlige verden kan du blant annet hilse på Emil i Lønneberget og Pippi Langstrømpe. Nyt en roligere periode med Astrid Lindgrens kjente historier og figurer når parken åpner førsesongen.

Les mer her.

RiksettanRallyt

Når: 10. mai. 

Hvor: Örkelljunga, Värnamo og Jönköping i Småland.

Hva: For 17 året på rad arrangeres RiksettanRallyt langs gamle riksvei 1. Et rally som kjøres i et behagelig tempo fra Örkelljunga til Värnamo. Opplev 50-tallet på nytt når veteran- og rallybilene samles for fremvisning. Det blir en skikkelig folkefest med biler, aktiviteter underholdning, konkurranser og mat.

Les mer her.

Ziplinens dag – Little Rock Lake

Når: 10. mai.

Hvor: Kronoberg, Småland.

Hva: Europas lengste zip-linebane innvier nye attraksjoner og aktiviteter. Test ut over 4 km med liner i skogen i det smålandske høylandet.

Les mer her.

Konstliv Halland

Når: 10.–13. mai.

Hvor: Halland.

Hva: Kunstrunden i Halland gir besøkende muligheten til å treffe 100 ulike kunstnere i deres arbeidsmiljø. På to regionale samlingsutstillinger vises verk som er laget av de forskjellige kunstnerne.

Les mer her.

Öland Spirar

Når: 10.–13. mai.

Hvor: Öland, Kalmar.

Hva: For syvende året på rad satser Ölands innhøstningsfestival på arrangementet Öland Spirar. Besøkende vil bli tilbudt en rekke aktiviteter rundt omkring på øya.

Les mer her.

Kunst rundt Siljan

Når: 10.–13. mai.

Hvor: Siljanbygden, Dalarna.

Hva: Kunstnere i Siljanbygden åpner sine atelier for besøkende under Kristi Himmelfartshelgen. Det arrangeres også en egen utstilling i forbindelse med «Kunst rundt Siljan» som er en smaksprøve av hva de ulike kunstnerne har å by på, du finner den på Rättviks kulturhus.

Les mer her.

Konst runt Siljan, DalarnaHer kan du se kunst rundt sjøen Siljan i Dalarna. Photo: Josefin Wedel

LANBIT Spring

Når: 10.–13. mai.

Hvor: Kungsbacka, Halland.

Hva: Vårens store lanevent i Västsverige! LANBIT byr på en langhelg med E-sport, konkurranser aktiviteter og mye mer.

Les mer her.

Gaming event Lanbit, HallandLANBIT er et spillevent for ungdommer i Kungsbacka. Photo: Lanbit

Kosta bilträff

Når: 11.–13. mai.

Hvor: Kosta, Småland.

Hva: På Kosta Bilträff kan du stille ut din egen bil eller nyte synet av andres biler. Sportsbiler, gamle amerikanere, veteranbiler eller spesialbygde biler, alle typer er velkomne på treffet.

Les mer her.

Tough Viking

Når: 12. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Nordens største hinderløp, bestående av harde, våte og utfordrende kilometer med mengder av store hinder som er designet av spesialister fra marinen. Hindrene er konstruert for å gi deltakerne maksimal utfordring, og består blant annet av ild, 10.000 volt strøm, leire og amerikanske fotballag.

Les mer her.

Golfa Gotland Runt

Når: 13.–17. mai.

Hvor: Gotland.

Hva: I løpet av fem dager kan du sammen med 640 andre golfere delta på en av Sveriges største golf-konkurranser.

Les mer her.

Borås Internasjonale Skulpturbiennal

Når: mai – september.

Hvor: Borås, Västsverige.

Hva: Stor skulpturutstilling på ulike plasser i Borås by.

Les mer her.

Stockholm Fashion Week

Når: 15.–19. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Sverige viser fram hva de har å by på innen mote. Hver og en aktør og designer velger selv hvor og hvordan de viser fram sine produkter. I løpet av uka vil det bli visninger av sesongens siste design, spennende nyheter og inspirerende mote. Designere, trendanalytikere, motevitere og journalister samles for å diskutere og analysere årets trender.

Les mer her.

Filippa K fashion showFilippa K motevisning på Stockholm Fashion Week. Photo: Mattias Nordgren, Studio Bon

GöteborgsVarvet Expo

Når: 17.–19. mai

Hvor: Svenska Mässan, Göteborg.

Hva: Utstillere fra ulike industrier samles på Svenska Mässan for å presentere produkter som har med helse og løping å gjøre.

Les mer her.

Lisebergs hagedager

Når: 17.–20. mai.

Hvor: Liseberg, Göteborg.

Hva: Västsveriges største hagemarked. I midten av mai fylles fornøyelsesparken med alt en hageinteressert trenger for å stelle i stand i hagen og på balkongen. Hageeksperter vil også være tilstede for å gi gode råd for grønne fingre.

Les mer her.

Göteborgsvarvet Halv Marathon

Når: 19. mai.

Hvor: Göteborg.

Hva: Et av verdens største halv-marathon med 60 000 deltakere og 200 000 hengivne supportere.

Les mer her.

Göteborgsvarvet running raceGöteborgsvarvet er en folkefest. Photo: Niklas Bernstone

Prince Bertil Memorial med Gärdesloppet

Når: 20. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Historisk motorparade fylt med aktiviteter for bilentusiaster i alle aldre. Det blir en tradisjonsrik fremvisning av motor- og kulturhistorie i et spennende miljø.

Les mer her.

Tjolöholm Classic Motor – kultur på hjul

Når: 20. mai.

Hvor: Tjolöholm, Halland.

Hva: Sveriges største Classic arrangement med 1300 utstillere. En møteplass for alle bil- mc- og mopedentusiaster.

Les mer her.

Innvielse av Åsnen Nasjonalpark

Når: 25. mai.

Hvor: Åsnens Nationalpark, Småland.

Hva: Sveriges 30. najonalpark innvies. Parken er vakkert utsmykket med arkitekttegnede brygger i glass og tre som passer inn i naturen.

Les mer her.

Playing at Åsnens Nationalpark, SmålandLek i Åsnens Nasjonalpark. Photo: Alexander Hall

Hammarkullekarnevalen

Når: 25.–27. mai.

Hvor: Hammarkullen, Göteborg.

Hva: Årlig karnevalprosesjon og flerkulturell folkefest i bydelen Hammarkullen. Siden 1979 har latinamerikanske foreninger bidratt med dans og drakter i den fargerike karnevalsfeiringen.

Les mer her.

Gardsjöspelet

Når: 25.–27. mai.

Hvor: Rättvik, Dalarna.

Hva: Middelalderforestilling hvor publikum inkluderes i oppsetningen. På plassen finnes også et eget middelaldermarked med salg av ulike gjenstander og mat.

Les mer her.

Eliteløpet – Harness Racing Championship

Når: 25.–27. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Et av verdens største travløp som har eksistert siden 1952. Noen av verdens beste hester er med å delta i sprintdistansen på 1609 meter. Det kommer hester, kusker og trenere fra hele Europa som konkurrerer om å vinne 1. premien på tre millioner kroner.

Les mer her.

Yoga Games

Når:  27.–29. mai.

Hvor: Göteborg.

Hva: Yoga-klasser, workshops og konferanser om yoga og helse. Bli med på et spennende yoga-arrangement med internasjonale og lokale foredragsholdere.

Les mer her.

Avesta Art 2018 – Illusjoner/allusjoner

Når: 27. mai – 17. september.

Hvor: Dalarna.

Hva: Hver sommer samles kunstnere fra hele verden for å tolke et gitt tema. I sommerens utstilling på Verket museum belyses begrepet illusjoner/allusjoner med ulike perspektiv, uttrykk og teknikker.

Les mer her.

Muskelrock

Når: 31. mai – 2. juni.

Hvor: Alvestad, Småland.

Hva: Internasjonal hardrock-festival i hjemmekoselig miljø. 1500 headbangere samles i den lille fornøyelsesparken Tyrolen for å møte gamle venner og høre på god heavy metal musikk.

Les mer her.

Juni

Summerburst

Når: 1.–2. juni.

Hvor: Ullevi, Göteborg.

Hva: En todagers musikkfestival i Göteborg. Her er alle musikkelskere fra hele verden hjertelig velkommen til en festfylt musikkopplevelse.

Les mer her.

Summerburst music festival, GothenburgEt av Sveriges mest populære musikkevent, dedikert til elektro/dans. Photo: Jorma Valkonen

SEMF – Stockholm Early Music Festival

Når: 1.–6. juni.

Hvor: Gamla Stan, Stockholm.

Hva: Nordens største internasjonale arrangement for barokk-, renessanse- og middelaldermusikk.

Les mer her.

Zornmuseet –  Nær og fjern

Når: 1. juni – 31. august.

Hvor: Mora, Dalarna.

Hva: For den svenske kunstneren  Anders Zorn var verden utenfor Sveriges grenser veldig forlokkende. Han hentet inspirasjon til mye av sin kunst fra reiser til London, Paris, New York, Kairo og Tunisia. I sommerutstillingen på Zornmuseet får vi et innblikk i Zorns mange reiser rundt om i verden.  

Les mer her.

'I min Gondol' by Anders Zorn, at Zornmuseet in Dalarna"I min gondol" av Anders Zorn 1894, utstilt på Zornmuseet. Photo: Josefin Wedel

ASICS Stockholm Marathon

Når: 2. juni.

Hvor: Stockholm.

Hva: ASICS Stockholm Marathon feirer sitt 40. års jubileum med en splitter ny banestrekning. Den nye banen går gjennom bydelene Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Norrmalm, Djurgården, Gamla Stan og Södermalm.

Les mer her.

SM Orientering

Når: 2. juni.  

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Den 2. juni er det klart for orientering innenfor individuell sprint, publikumskonkurranse i sprint, sprintstafett og finale. I den individuelle sprinten vil det være seks klasser på 3 km. I sprintstafetten og finalen vil det være en klasse med en løpetid på 12 min.

Les mer her.

Bondens marked i Haga

Når: De tre første lørdagene i juni.

Hvor: Göteborg.

Hva: På lørdager har du sjansen til å møte lokale bønder på bondens marked i den koselige bydelen Haga. Her kan du kjøpe alt fra ferske grønnsaker til ost og marmelader.

Les mer her.

Swimrun Jönköping

Når: 5. juni.

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Svømme- og løpekonkurranse som består av fysiske utfordringer gjennom by og natur. Swimrun Jönköping tilbyr en variert runde gjennom ekstrem terreng med flere tøffe stigninger, vakker utsikt og svømming i et titalls ulike vann. Swimrun tilbyr tre ulike distanser på 15, 35 og 55 km.

Les mer her.

Foo Fighters

Når: 5. juni.

Hvor: Ullevi Stadium, Göteborg.

Hva: Med det nye suksessalbumet “Concrete and Gold” i ermet gjester det verdenskjente rockebandet Ullevi Stadium. Svenske GOAT og engelske Frank Carter & The Rattlesnakes innleder kvelden.

Les mer her.

Nasjonaldagsfeiring i Societetsparken

Når: 6. juni.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Bli med på svensk nasjonaldagsfeiring i Societetsparken!

Les mer her.

Apple Bay Day

Når: 6. juni.

Hvor: Apelviken, Varberg, Halland.

Hva: På selveste nasjonaldagen innvies sommeren med en rekke forskjellige festligheter. Det vil bli tilbud på alle restauranter, gratis hoppeslott, loppemarked og mye mye mer.

Les mer her.

Apple Bay Day, HallandMasse gøy som skjer i Apelviken! Photo: Varbergs Kommun

GSO Sommerkonsert

Når: 6. juni.

Hvor: Slottsskogen bypark, Göteborg.

Hva: Tradisjonell utekonsert med Göteborgs symfoniorkester i Slottsskogen bypark. Konserten ledes av orkesterets sjefdirigent Santtu-Matias Rouval. Gjør deg klar for en storslått musikkopplevelse ute i det grønne!

Les mer her.

Marilyn Manson

Når: 6. juni.

Hvor: Gröna Lund, Stockholm.

Hva: På selveste nasjonaldagen besøker en av musikkverdens største og mest kontroversielle artister Gröna Lund i Stockholm.

Les mer her.

Stockholm SwimRun

Når: 9. juni.

Hvor: Stockholm.

Hva: Stockholm Swimrun tar deltakerne gjennom skog, innsjø og hav rundt Norra Djurgården, Haga, Ulriksdal og Bergshamra, når de testes i både svømme- og løpeferdigheter.

Les mer her.

Ljungby Fortellerfestival – “I Stora Vida Värend”

Når: 14.–17. juni.

Hvor: Ljungby, Småland.

Hva: I år feirer Ljungby fortellerfestival at det er 200 år siden eventyrsamleren Gunnar Hyltén-Cavallius ble født. Under festivalen vil det bli sunget og fortalt fra hans samlinger.

Les mer her.

Volvo Ocean Race Stopover

Når: 14.–21. juni.

Hvor: Göteborg.

Hva: I juni ønsker Göteborg verdens fremste jorden-rundt-kappseilere velkommen. Göteborg er siste stoppet før mål og båtene vil seile helt inn til sentrum av byen for å vise seg frem. Alle er hjertelige velkomne til seilfest i Frihamnen.

Les mer her.

Volvo Ocean Race StopoverÅrlig race med verdens fremste jorden-rundt-seilere. Photo: Volvo Ocean Race

Vätternrunden

Når: 15.–16. juni.

Hvor: Vättern, Jönköping, Småland.

Hva: Deltakere fra hele verden samles for å konkurrere i langløpet på sykkel rundt Vättern. Det er et mosjonsløp som krever gode forberedelser til de 30 milene på sykkel.

Les mer her.

Sjöloppet Swimrun

Når: 16. juni.

Hvor: Eksjö, Småland.

Hva: Swimrun er en løpe- og svømmekonkurranse som går gjennom den vakre smålandske naturen. Løpet starter i gamlebyen i Eksjö, før den tar deg gjennom trolsk skogsmiljø og ni ulike sjøer. Løpet passer fint for både nybegynnere og viderekommende. Sjøløpet har en distansebane på 30 km og sprintbanen er 15 km, alle som konkurrerer stiller i to-mannslag.

Les mer her.

Dreamhack Summer

Når: 16.–18. juni.

Hvor: Elmia i Jönköping, Småland.

Hva: Verdens største digitale festival gjester Jönköping! Arrangementet er en arena for e-sport, kunnskap, kreative konkurranser, musikk, foredrag, cos-play og mye mer.

Les mer her.

Side by Side by El Sistema

Når: 16.–20. juni.

Hvor: Göteborg.

Hva: Barn og unge fra hele verden samles for å spille, synge i kor, skape og utvikle seg sammen. I år er det fem års jubileum for Side by Side og det feires med en stor festivalkonsert sammen med musikere fra Göteborgs Symfoniker og Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

Les mer her.

Mellan Björk och Bambu

Når: 16. juni – 19. august.

Hvor: Galleri Kvarnen i Sundborn, Dalarna.

Hva: Carl Larsson lot seg inspirere av japansk estetikk og malte en rekke akvareller i japansk komposisjon og stil. Opplev hans japanskinspirerte malerier på Galleri Kvarnen i Dalarna. Besøket kombineres gjerne med Carl Larsson-gården, hjemmet til Carl og Karin Larsson.

Les mer her.

Midtsommerfeiring i Dalarna

Når: 22. juni.

Hvor: Dalarna.

Hva: Bli med på ekte svensk midtsommer i Dalarna! Den tradisjonsrike svenske midtsommerfeiringen er en hyllest til den lyse årstiden. På midtsommeraften (som i år faller på fredag 22. juni) kler svenskene seg opp i finstasen, pynter håret med blomster og samles for å spise god mat, synge og danse rundt maistangen. Feiringen finner sted rundt om i hele landet, men den mest tradisjonsrike finner du i Dalarna. Her blir det feiring med blomsterpyntet maistang, kransbinding, dans, musikk, mat, fest og god stemning. På Gammelgården i Rättvik kan du oppleve autentisk midtsommerfeiring med spelemenn og den største feiring finner du i Sammilsdal i Leksand, der mer enn 20 000 mennesker samles hvert år.

Les mer her.

Midtsommeraften

Når: 22. juni.

Hvor: Göteborg og omegn.

Hva: Den lengste dagen i året feires på tradisjonelt vis i blant annet Slottsskogen bypark, Trädgårdsforeningen, Gunnebo Slott & Trädgårdar og Göteborgs skjærgård.

Les mer her.

Midtsommerfeiring i Äskhults by

Når: 22. juni.

Hvor: Äskhult, Halland.

Hva: Midtsommerfeiring med dans rundt maistangen, lek og underholdning.

Les mer her.

Midtsommer på Tjolöholms Slott

Når: 22. og 23. juni.

Hvor: Tjolöholm, Halland.

Hva: Midtsommerfeiring for hele familien i herskapelige omgivelser på Tjolöholm Slott.

Les mer her.

Midsummer at Tjolöholm Castle, HallandTradisjonell midtsommer på Tjolöholm Slott. Photo: Thomas Carlén

John Bauer 100 år

Når: slutten av juni.

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: Det er i år 100 år siden den kjente kunstneren John Bauer døde. Maleren er kjent for sine illustrasjoner og malerier av svensk natur og troll. Bli med inn i Bauers eventyrlige verden av nisser, troll, jetter og prinsesser. Feiringen foregår hele året, men John Bauer utstillingen åpner i slutten av juni.

Les mer her.

Midnattssolsrallyt

Når: 27.–30. juni.

Hvor: Rundt om i Småland med start og mål i Vimmerby.

Hva: En av Europas største rallykonkurranser som årlig trekker titusener av tilskuere. Årets utgave har Vimmerby som sentralarena, og en ny og fresh løype tar deltakerne gjennom 800 kilometer med variert landskap i Småland.

Les mer her.

Pride Varberg

Når: 29.–30. juni.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Bli med på en fargerik pride-feiring i Varberg! I år er det ekstra fokus på transpersoners rettigheter, hvor blant annet Michael Brown deler av sine erfaringer og opplevelser som transperson. Det vil bli parade, filmvisning, taler og opptredener hele helgen.

Les mer her.

Middelalderdagene

Når: 30. juni – 1. juli.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Festningsområdet i Varberg kler seg i fargesprakende middelalderpynt. Drøm deg tilbake til en svunnen tid og opplev hvordan folk levde i middelalderen. Fartsfylte ridderoppvisninger, gjøglerskole, musikk og pil og bueskyttere vil sørge for en eventyrlig stemning.

Les mer her.

Stockholm Street Festival

Når: 30. juni – 2. juli.

Hvor: Kungsträdgården,  Stockholm.

Hva: Stockholm Street festival er en av Sveriges beste festivaler for gateartister. Her vil du blant annet finne gjøglere, magikere, klovner illusjonister, akrobater, komikere og mye mye mer. Det vil bli arrangert graffiti-konkurranse, sirkusskole og et utvalg av ulike food trucks i Kungsträdgården.

Les mer her.

Juli

After Beach

Når: hver dag hele sommeren.

Hvor: Tylösand, Halland.

Hva: Hver dag, hele sommeren, er det levende musikk på scenen på Solgården, en perfekt måte å avslutte en dag på stranden! Her blir det mye folk, herlig stemning og bra musikk!

Les mer her.

After beach in HalmstadBli med på after beach på Tylösand! Photo: Pamela.se

Partille Cup

Når: 3.–8. juli.

Hvor: Göteborg.

Hva: Verdens største møteplass for unge håndballspillere. En arena hvor spillere fra hele verden møtes for å konkurrere mot hverandre.

Les mer her.

Ironman 70,3

Når: 8. juli.

Hvor: Jönköping, Småland.

Hva: En av verdens tøffeste triatlonkonkurranser som byr på en folkefest med heiende publikum fra morgen til kveld. Deltakerne svømmer i Vätterns klare vann og løper og sykler gjennom det vakre landskapet i sentrale Jönköping.

Les mer her.

Ed Sheeran

Når: 10.–11. juli.

Hvor: Ullevi, Göteborg.

Hva: Den britiske trubaduren Ed Sheeran kommer til Göteborg for å spille to konserter. Hans tredje album, som ble sluppet i mars 2017, ble en verdenssuksess med blant annet superhiten “Shape of you”.

Les mer her.

Unnarydsdagen

Når: 12. juli.

Hvor: Unnaryd, Halland.

Hva: Andre onsdagen i juli er det stormarked, mat- og kulturopplevelser fra morgen til kveld i Unnaryd.

Les mer her.

Lars Winnerbäck

Når: 13. juli.

Hvor: Södra fästningshörnan i Varberg, Halland.

Hva: Opplev Lars Winnerbäck på hans sommerturné! Den 13. juli kommer han, bandet og en stor sceneproduksjon til Varberg for å underholde på Södra Fästningshörnan.

Les mer her.

Wheels & Wings 2018

Når: 13.–14. juli.

Hvor: Falkenberg Motorbana og Falkenberg sentrum i Halland.

Hva: En av Sveriges største utstillinger av veteranbiler med ca 6000 kjøretøy. På kveldene er det duket for folkesfest med kjøring gjennom sentrum og ut til Skrea strand.

Les mer her.

Victoriadagen

Når: 14. juli.

Hvor: Öland, Kalmar.

Hva: Storslått feiring av H.K.H Kronprinsesse Victorias 41-årsdag. Tradisjon tro vil feiringen foregår på Borgholms Slott og både kongeparet og kronprinsessen vil være tilstede under feiringen på Öland.

Les mer her.

SWIX Uddevalla MTB

Når: 14. juli.

Hvor: Uddevalla, Västsverige.

Hva: Mountainbike-løp på en av Sveriges vakreste lengdeløpsbaner. Banen går gjennom skog og langs fjorden og består av traktorveier, grus og asfalt. Start og mål for løpet er Glimminge Motorstadium, Sveriges nasjonalarena for motorcross.

Les mer her.

Mountain biking in Dalsland, West SwedenTerrengsykling i Dalsland. Photo: Roger Borgelid/vastsverige.com

Gothia Cup

Når: 15.–21. juli.

Hvor: Göteborg.

Hva: Gothia Cup er en internasjonal fotballturnering for ungdommer fra hele verden. En møteplass for verdens ungdommer, uavhengig av religion, hudfarge eller nasjonalitet. Hvert år deltar 1700 lag fra 80 ulike nasjoner, og spiller til sammen 4500 kamper på 110 forskjellige baner.

Les mer her.

Hallifornia

Når: 19.–21. juli.

Hvor: Varberg, Halland.

Hva: Festival som byr på actionsport, musikk, mat, fest og sosialt samvær. Visjonen er å løfte kulturen i Varberg og Halland, som omfatter både vann-, street- og actionsporter, dans, yoga, musikk og utfordringer. Dette er med andre ord festivalen for de kreative og nysgjerrig som vil teste noe nytt.

Les mer her.

Surfing at Hallifornia, HallandLiker du vannsport og kultur? Bli med på den årlige festivalen Hallifornia i Varberg! Photo: Nordic Surfers

Mat i Verdensarven

Når: 20.–21. juli.

Hvor: Öland

Hva: I løpet to dager settes det fokus på matproduksjon på Öland. Programmet fylles med spennende aktiviteter, debatter, utstillinger og masse mat fra hele Öland.

Les mer her.

Guns N´Roses

Når: 21. juli.

Hvor: Ullevi, Göteborg.

Hva: Guns N´Roses er gjenforent og klare for å løfte taket på Ullevi den 21. juli. Rockelegendene Axl Rose og Slash steller i stand til en festfylt aften med velkjente klassikere.

Les mer her.

Korröfestivalen

Når: 23.–29. juli.

Hvor: Korrö i Kronoberg, Småland.

Hva: Sveriges største folkemusikkfestival med et bredt utvalg innen svensk og nordisk folkemusikk.

Les mer her.