Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kulturkalas, Göteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Oversikt

Eventkalender 2018

Det skjer mye spennende i Sverige fremover. Arrangementer i alle mulige varianter vil finne sted over hele landet og det vil bli noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet! Her kommer en oversikt over kommende halvårs største arrangementer.


Fullstendig oversikt over events og arrangementer i Sverige

Stockholm Jazz Festival

Når: 12 - 21. oktober 

Hvor: Stockholm 

Stockholm Jazz Festival er en av Sveriges eldste og største arrangementer. Festivalen har et godt rykte og regnes som en av Europas mest velkjente og hyggeligste festivaler. Festivalen er innendørs på en av Stockholms beste scener. 

Kulturnatta

Når: 18. oktober 

Hvor: Göteborg 

Hvert år de siste 25 årene har Kulturnatta blir arrangert i Göteborg. Dette er en natt der hele byen byr på kulturelle arrangementer av alle slag. Her kan du utforske en blanding av aktiviteter - alt fra teater, DIY, temavandringer, dans og mye annet. Kulturnatta er en natt av alle, for alle. Her er det ingen avgifter, for gjester og utstillere. 

Halloween på Liseberg

Når: 27. oktober 

Hvor: Göteborg 

Bli med på en skremmende kveld på Liseberg. Alle karuseller og berg- og dalbaner får et skremmende preg. Gjør deg klar for skremmende morsomheter - du bestemmer om det blir skrekk eller latter. 

Gresskarfestival i Göteborg

Når: 27. oktober - 5. november 

Hvor: Göteborg 

Gresskarskjæring-festival i den botanisk hagen i Göteborg. 

Jul i Liseberg

Når: Fra 16. november 

Hvor: Liseberg, Göteborg 

Jul i Liseberg byr på glitrende julelys, gavejakt, vinterkaruseller, kaninland, en spektakulær isballet, skattejakt i middelalder landsbyen og mye annen morro. Det blir også mulig å gi ønskelisten sin til Julenissen. 

Carlstad beer and whisky festival

Når: 2 - 3.november 

Hvor: Karlstad 

2 og 3 November arrangeres den fjerde utgaven av Carlstad Beer & Whisky festival. Her møtes mellom 8 000 og 10000 øl og whisky interesserte i Karlstad for en helg fylt med smaking, testing og god stemning. 

Sound of Stockholm

Når: 7 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

Sound Of Stockholm er en festival for kontemporær musikk og scenekunst, arrangert av en konstellasjon av uavhengige medlemsgrupper, hver og en med en spesialisering, fra eksperimentel og elektronisk musikk til åpen improvisasjon. 

Stockholm Film Festival

Når: 7 - 18. november 

Hvor: Stockholm

Stockholm film festival er en av de ledende filmfestivalene i Europa og er en festival alle festival alle filminteresserte bør få med seg. Flere hundre filmer fra hele verden blir presentert på de forskjellige kinoene i byen. I 2018 vil det blir en spesiell hyllest til Ingmar Bergman for hans arbeid og filmer. 

Stockholm food&wine

Når: 9 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

Stockholm Food & Wine er en møteplass for deg som er en matelsker og foodie. Her fylles du av inspirasjon og fantastisk mat, og drikkeopplevelser. Du møter noen av Sveriges mest berømte kokker og du kan delta på matlagingskurs, besøke Kockarnas Krog, fordype deg i dine favorittviner eller prøve ut spennende ølsorter på øltorget. 

Stockholm Winter Show

Når: 10 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

En helg fylt med vinter-inspirasjon i Stockholm. Til Stockholm Winter Show kommer det Svenske og internasjonale leverandører av vinterprodukter for å inspirere deg. Inngang er gratis. 

Tjolöholm Castle julemarked

Når: 16. november - 2. desember 

Hvor: Göteborg 

Et av Västsveriges største julemarkeder med et hundretalls utstillere innen håndverk og lokalprodusert matdelikatesser. I år er julemarkedet for første gang åpent tre helger! Hele godt pyntes til jul og i slottshallen sitter julenissen og tar i mot alle barna sine ønskelister. Hver dag er det aktiviteter som ildshow, godteriregn og julemusikk. 

Norrköping Beer & Whisky Festival

Når: 16 - 17. november 

Hvor: Östergötland 

For tredje året på rad arrangeres Norrköping Beer & Whisky Festival. Her samles de mest spennende leverandørene og produsentene av øl og Whisky under ett og samme tak, med et mål om å skape en minneverdig helg for alle øl- og whiskyentusiaster. 

Jul på Skansen

Når: 25. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm

Det første julemarkedet på Skansen ble startet så tidlig som i 1903 og har siden det vært en fast tradisjon. Julemarkedet blir gjerne kalt den offisielle starten på julen. Her får du virkelig julestemning fra en tradisjonsrikt og "gammeldags" julemarked. 

Pepperkake konkurranse

Når: 27. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm 

Hvert år arrangerer ArkDes( Det svenske senteret for arkitektur og design) en pepperkakehus-bygge konkurranse i Stockhom. Konkurransen starter i slutten av November og tiltrekker seg enormt med deltakere. 

Stockholm Horse Show

Når: 29. november - 2. desember 

Hvor: Stockholm 

I Stockholm Horse Show har du mulighet til å oppleve og se noen av verdens beste ryttere. Arrangementet foregår i Friends Arena og tiltrekker seg flere tusen hesteinteressert hver eneste år. 

Gunnebo Slott julemarked 

Når: 26 - 26. november og 3 - 4.desember 

Hvor: Göteborg 

Gunnebo slott sitt julemarked er et stemningsfullt marked som virkelig gir deg julestemning. Her finner du utstillere med lokalt håndverk og västsvenske delikatesser både innen- og utendørs.

Jokkmokk Julemarked

Når: 8 - 9. desember 

Hvor: Svensk Lappland 

Tradisjonelt julemarked helt nord i Sverige, med lokal mat og håndtverk fra snørike Jokkmokk. Her kan du oppleve et flott julemarked i vinterland og lære om den samiske kulturen samtidig.