Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kulturkalas, Göteborg
Photo: Frida Winter/Göteborg & Co

Oversikt

Eventkalender 2018

Det skjer mye spennende i Sverige fremover. Arrangementer i alle mulige varianter vil finne sted over hele landet og det vil bli noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet! Her kommer en oversikt over kommende halvårs største arrangementer.

Bondens egen marknad - Dalarna

Når: 19.august - 30. september

Hvor: Falun 

Kjøp lokale råvarer fra lokal produsenter fra Dalarna. 

Gotland Art Week

Når: 19 - 26. august 

Hvor: Gotland

Kunst og kultur uke på Gotland. Utstillinger, omvisninger, musikk, teater og mye mer. 

Baltic Sea Festival

Når: 22.august - 1. september

Hvor: Stockholm

Musikkfestival med klassisk jazz og folke musikk fremfør av noen av verdens beste orkestre, solister og kor. 

The Ingmar Bergman International Theatre

Når: 23. august - 22. september 

Hvor: Stockholm

Seks Dramatenpremierer, ni internasjonale gjestespill, konserter, samtaler og filmvisninger. Den 23. august går startskuddet for den fjerde internasjonal Bergmanfestival på Dramaten som på elleve dager byr på gjestespill fra blant annet Iran, Tyskland, Nederland, Norge, Østerrike, Brasil, Frankrike og Belgia. 

Dalsland Swim Run

Når:  25. august 

Hvor: Dalsland 

Dalsland Swimrun går langs Dalsland Kanal ved de gravde kanalene og de naturlige sjøsystemene. Dalsland Swimrun er en svømme- og løpskonkurranse. Det er svømming fra Håverud gjennom akvedukten, og løping resten av veien til Bengtsfors. 

Glupsk på Dalsland

Når: 25. august

Hvor: Dalsland

Glupsk på Dalsland er en matevent med mat, måltider, musikk, kunst og kultur. I de fantastiske områdene rundt Fengersfors Mølle vil lokale produsenter, bakere, bryggerier, fiskere, beerøktere, pølsemakere og sauebonder presentere sine produkter. Her møter du også snekkere, artister, musikere og forfattere. Alle samlet rundt god og fantastisk mat som er godt for kropp og sjel. 

Tenson Tjörn Triathlon

Når: 25. august 

Hvor: Tjörn

Et av Sveriges største og høyest rangerte triatlonkonkurranser. Konkurransen innebærer 1900m svømming, 90km sykling og 21km løping. 

Tough viking

Når: 25. august 

Hvor: Stockholm 

Tough viking er det ledende og tøffeste hinderløpet i Skandinavia. Hinderne er store og massive og består av brann, vann, elektrisitet, gjørme og piggtråd. Du kan konkurrere individuelt eller som lag. 

Lidingöloppet

Når: 28 - 30. august 

Hvor: Stockholm 

Lidingöloppet er et av verdens største terrengløp med ca 60 000 deltakere hvert eneste år. Løpet består av 20 ulike løp i ulike deler av Sverige, her kan alt fra de yngste til eldste delta. 

Stockholm Fashion Week

Når: 28. - 30. august 

Hvor: Stockholm 

Siden eventet startet i 2005 har Fashion Week Stockholm vokst til å bli et av de ledene moteventene i Nord-Europa. To ganger i året kommer designere og store brand til Stockholm for å presentere sine produkter. 

DreamHack Masters 

Når: 29. august - 2. september 

Hvor: Stockholm 

Deamhack er verdens største datafestival hvor deltakere tar med private datamaskiner og bli med på et lokalt nettverk. Her møtes også verdens beste lag i store turneringer som sendes live under eventet.  

Food Festival i Skövde

Når: 31. august - 1. september 

Hvor: Skövde 

Lokale produsenter, kokker og restauranter samles i Skövde for å skape kulinariske opplevelser for publikum. Festivalen er en av Sveriges eldste byfestivaler, med god mat og musikk. 

IcebugXperience

Når: 31. august - 2. september 

Hvor: Bohuslän 

Et "one-of-a-kind" terreng- og vandreløp langs det fantastiske kystlanskapet i Bohuslän. Dette er en løp som passer for alle enten om du vil ta det rolig eller prøve å sette rekord. 

Popaganda 2018

Når: 31. august - 1. september 

Hvor: Stockholm 

Popaganda er en utendørs musikkfestival som har gjenoppstått i 2018. Festivalen fokuserer på indie band og musikk. Besøkende kan nye sykronsvømmere, dansere og noe av den beste popmusikken som er. 

Statement Festival

Når: 31. august - 1. september 

Hvor: Göteborg

31. august til 1. september arrangeste Statement Festival for første gang. Dette er en av de første festivalene kun for kvinner, bifile og transpersoner, både blant publikum og artister. Festivalen ønsker å sette fokus på overgrep mot kvinner som intreffer på musikkfestivaler. 

Autmumn City Göteborg

Når: 1. september - 31. oktober 

Hvor: Göteborg 

I høst skjer det mye i Göteborg. Sjekk ut noen av de nye utstillingene, besøk bondens marked i Haga eller vandre ned shoppinggatene. I tillegg arrangerer Liseberg og Universeum en stor Halloween feiring.

Gotland Skördefestival

Når: 1. - 2. september 

Hvor: Gotland 

Tema på årets Harvest Festival er bærekraft. På Gotland Harvest Festival kan du møte bedrifter, produsenter og håndverkere som jobber med mat på Gotland.

Skördefestival i Värmlandsnäs

Når: 1. - 2. september 

Hvor: Värmland 

Besøk og møt lokale produsenter og bønder fra Värmland. Under Skördefesten på Värmlandsnäs kan du besøke gårder, matprodusenter, kulturbygninger og mange andre virksomheter som kommer fra Värmlandsnäs. Her får du en helg full av opplevelser og eventyr for store og små. I tillegg til et stort utvalg av lokalprodusert mat og håndverk blir det det musikkundeholdning og skuespill. 

Östgötadagerna

Når: 1. - 2. september 

Hvor: Östergötland - Gotland

Hvert år i den første helgen i september drar flere tusen besøkende ut på den östgötska landsbygda for å delta på Östergötadagerna. Her får du oppleve matprodusenter, gårdsbutikker, kunstgallerier, bondegårder og mye mer. 

Tjejmilen

Når: 1. september

Hvor: Stockholm 

Tjejmilen er det største arrangementet kun for damer i Skandinavia med over 30 000 deltakere. 10 deilige kilometer i fantastiske Royal National City Park. Tjejmilen er et løp for alle damer som ønsker å ta del i et morsomt og hyggelig arrangement. Velkommen til en dag fylt med energi, glede og konkurransenerver. 

Stockholm Bike

Når: 2. september 

Hvor: Stockholm 

Stockholm bike er et 50 kilometer langt sykkelløp hvor alle velger sitt eget tempo. Start og mål er ved slottet på "Norrbro". Stockholm bike samler flere tusen glade syklister i Sveriges hovedstad til en stor fest med fokus på sykkel. Her er alle syklister velkommen! 

ÖtillÖ Swimrun

Når: 3. september 

Hvor: Stockholm 

ÖtillÖ er et unikt løp med blanding av sykkel og løping som går i Stockholms fantatisk skjærgård. Lag på to og to konkurrerer fra øy til øy. Lagene svømmer mellom øyene og løper over øyene. Distansen er 75 kilometer hvor 10 km er svømming og 65 km med løping 

Island of Light - Smögen Art Light Festival

Når: 13 - 16. september 

Hvor: Smögen og Håallö

Island of Light er en internasjon lyskonsert-festival på naturskjønne Smögen, på Sveriges västkust. Festivalen kan oppleves fra land og fra havet, "mitt i ingenmannsland", i vakre omgivelser. Naturen, bygninger og skjærgården møter avansert lysteknologi og gir en fantastisk opplevelse. 

SMAK festival Umeå

Når: 13 - 16. september 

Hvor: Umeå 

I år arrangeres festivalen i Rådhustorget i Umeå. Temaet for årets festival er "matens ursprung" og oppmerksomheten blir rettet mot bønder, produsenter og mathåndverkere bakom maten. Sammen med koker fra Umea`s restauranter ønsker festivalen å inspirere besøkende til å prøve nye råvarer og matretter. 

Aptirundan

Når: 15 - 16. september

Hvor: Sörmland 

Reis en helg til Sörmland og opplev mat og råvarer fra området. Ca 50 mathåndverkere, produsenter, restauranter og serveringssteder holder åpent for å by på apertifs og vise frem bedriften. Det blir mulig å kjøpe produkter og måltider, du velger helt selv hvordan du vil legge opp "matrunden". 

Sweden Outdoor Festival

Når: 15 - 16. september 

Hvor: Skövde

Sweden Outdoor Festival er en opplevelse utenom det vanlige og arrangeres på Billingen i Skövde. Her kan du prøve en mengde spennende aktiviteter, SM i matlaging ute, friluftsmesse, forelesninger, konkurranser og masse god mat. Her finner du noe for en hva smak. 

Strömma Farmers Market

Når: 22 - 23. september 

Hvor: Strömma, Halland

For fjerde gang blir Farmars Market arrangert i Strömma. Dette er en avlingsfestival i en herlig Hallandsk Nashville-stemning med mat, musikk og god stemning. Som en sesongavslutning og for å feire at Hallands avling snart er klar arranges Farmers Market. Besøkende kan handle, smake og nyte lokale råvarer fra produsenter i nærområdet, oppleve musikk, lære mer om dyr og landbruk i 2018. 

Öland Avlingsfest

Når: 26 - 30. september 

Hvor: Småland

Hver høst så feires avlingen på Öland. Alle råvarene og smakene som ligger bak det Ölandske kjøkkenet, og det som serveres på restaurantene hylles med en stor fest. Under festen åpner kunsterne sine atelier, kunstnatten(fredag og lørdag). Da kan man besøke kunstnerne i deres miljö og se på alt som skapes. Hit kommer alle Ölands kunsthåndverkere og produsenter av Ölandsprodukter, kunstnerne stiller også ut rundt om i byene udner Avlingsfesten. 

Göteborg Book Fair

Når: 27 - 30. september 

Hvor: Göteborg

Göteborg Book Fair er en feiring av bøker og forfattere, og er en av de viktigste arrangementene for den skandinaviske bokbransjen. En fire dager lang litterær festival, en hyllest til ytringsfrihet og en plass for lesere og forfattere å møte for å feire det viktige med historiefortelling. Arrangementet samler 95 000 lærer , bibliotekarer og bokelskere hvert eneste år. 

Stockholm Beer & Whisky Festival 

Når: 27 - 29 sept og 4 - 6 oktober. 

Hvor: Stockholm

Stockholm Beer & Whisky Festival er to helger fylt med fokus på kunnskap om øl, whisky, cider og calvados. Pass på å kjøpe med deg et glass hjem, da det er et nytt glass hvert år! 

Smaka på Varberg

Når: 29. september 

Hvor: Varberg, Halland. 

Hver høst arrangeres Smaka på Varberg. Dette er et arrangement hvor hele byen har fokus på god mat og drikke. 

Göteborg Shopping Days 

Når: 29. september - 1. oktober 

Hvor: Göteborg 

Shoppingevent i Göteborg med moteshow, motelunsjer, arrangementer, DJ´s og mange andre aktiviteter relatert til Shopping 

Smaka på Värmland

Når:  29 - 30.september 

Hvor: Värmland 

Med nesten 20 000 besøkende har Smaka på Värmland bli en populær plass å prøve ut nye matretter og møte lokale produsenter og restauranter eiere. 

Dalarna Craft Beer Fest

Når: 12 - 13. oktober 

Hvor: Falun, Dalarna 

Ølbryggetradisjonen er lang i Dalarna og i dag er flere bryggerier i området enn noen gang. Under Dalarna Craft Beer Fest får du mulighet til å prøve øl fra 12 forskjellige lokale bryggerier og høre på live musikk. Ta med deg noen gode venner og reis til Magsinet i Falun, og nyt god øl og god stemning. 

Stockholm Jazz Festival

Når: 12 - 21. oktober 

Hvor: Stockholm 

Stockholm Jazz Festival er en av Sveriges eldste og største arrangementer. Festivalen har et godt rykte og regnes som en av Europas mest velkjente og hyggeligste festivaler. Festivalen er innendørs på en av Stockholms beste scener. 

Kulturnatta

Når: 18. oktober 

Hvor: Göteborg 

Hvert år de siste 25 årene har Kulturnatta blir arrangert i Göteborg. Dette er en natt der hele byen byr på kulturelle arrangementer av alle slag. Her kan du utforske en blanding av aktiviteter - alt fra teater, DIY, temavandringer, dans og mye annet. Kulturnatta er en natt av alle, for alle. Her er det ingen avgifter, for gjester og utstillere. 

Halloween på Liseberg

Når: 27. oktober 

Hvor: Göteborg 

Bli med på en skremmende kveld på Liseberg. Alle karuseller og berg- og dalbaner får et skremmende preg. Gjør deg klar for skremmende morsomheter - du bestemmer om det blir skrekk eller latter. 

Gresskarfestival i Göteborg

Når: 27. oktober - 5. november 

Hvor: Göteborg 

Gresskarskjæring-festival i den botanisk hagen i Göteborg. 

Jul i Liseberg

Når: Fra 16. november 

Hvor: Liseberg, Göteborg 

Jul i Liseberg byr på glitrende julelys, gavejakt, vinterkaruseller, kaninland, en spektakulær isballet, skattejakt i middelalder landsbyen og mye annen morro. Det blir også mulig å gi ønskelisten sin til Julenissen. 

Carlstad beer and whisky festival

Når: 2 - 3.november 

Hvor: Karlstad 

2 og 3 November arrangeres den fjerde utgaven av Carlstad Beer & Whisky festival. Her møtes mellom 8 000 og 10000 øl og whisky interesserte i Karlstad for en helg fylt med smaking, testing og god stemning. 

Sound of Stockholm

Når: 7 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

Sound Of Stockholm er en festival for kontemporær musikk og scenekunst, arrangert av en konstellasjon av uavhengige medlemsgrupper, hver og en med en spesialisering, fra eksperimentel og elektronisk musikk til åpen improvisasjon. 

Stockholm Film Festival

Når: 7 - 18. november 

Hvor: Stockholm

Stockholm film festival er en av de ledende filmfestivalene i Europa og er en festival alle festival alle filminteresserte bør få med seg. Flere hundre filmer fra hele verden blir presentert på de forskjellige kinoene i byen. I 2018 vil det blir en spesiell hyllest til Ingmar Bergman for hans arbeid og filmer. 

Stockholm food&wine

Når: 9 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

Stockholm Food & Wine er en møteplass for deg som er en matelsker og foodie. Her fylles du av inspirasjon og fantastisk mat, og drikkeopplevelser. Du møter noen av Sveriges mest berømte kokker og du kan delta på matlagingskurs, besøke Kockarnas Krog, fordype deg i dine favorittviner eller prøve ut spennende ølsorter på øltorget. 

Stockholm Winter Show

Når: 10 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

En helg fylt med vinter-inspirasjon i Stockholm. Til Stockholm Winter Show kommer det Svenske og internasjonale leverandører av vinterprodukter for å inspirere deg. Inngang er gratis. 

Tjolöholm Castle julemarked

Når: 16. november - 2. desember 

Hvor: Göteborg 

Et av Västsveriges største julemarkeder med et hundretalls utstillere innen håndverk og lokalprodusert matdelikatesser. I år er julemarkedet for første gang åpent tre helger! Hele godt pyntes til jul og i slottshallen sitter julenissen og tar i mot alle barna sine ønskelister. Hver dag er det aktiviteter som ildshow, godteriregn og julemusikk. 

Norrköping Beer & Whisky Festival

Når: 16 - 17. november 

Hvor: Östergötland 

For tredje året på rad arrangeres Norrköping Beer & Whisky Festival. Her samles de mest spennende leverandørene og produsentene av øl og Whisky under ett og samme tak, med et mål om å skape en minneverdig helg for alle øl- og whiskyentusiaster. 

Jul på Skansen

Når: 25. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm

Det første julemarkedet på Skansen ble startet så tidlig som i 1903 og har siden det vært en fast tradisjon. Julemarkedet blir gjerne kalt den offisielle starten på julen. Her får du virkelig julestemning fra en tradisjonsrikt og "gammeldags" julemarked. 

Pepperkake konkurranse

Når: 27. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm 

Hvert år arrangerer ArkDes( Det svenske senteret for arkitektur og design) en pepperkakehus-bygge konkurranse i Stockhom. Konkurransen starter i slutten av November og tiltrekker seg enormt med deltakere. 

Stockholm Horse Show

Når: 29. november - 2. desember 

Hvor: Stockholm 

I Stockholm Horse Show har du mulighet til å oppleve og se noen av verdens beste ryttere. Arrangementet foregår i Friends Arena og tiltrekker seg flere tusen hesteinteressert hver eneste år. 

Gunnebo Slott julemarked 

Når: 26 - 26. november og 3 - 4.desember 

Hvor: Göteborg 

Gunnebo slott sitt julemarked er et stemningsfullt marked som virkelig gir deg julestemning. Her finner du utstillere med lokalt håndverk og västsvenske delikatesser både innen- og utendørs.

Jokkmokk Julemarked

Når: 8 - 9. desember 

Hvor: Svensk Lappland 

Tradisjonelt julemarked helt nord i Sverige, med lokal mat og håndtverk fra snørike Jokkmokk. Her kan du oppleve et flott julemarked i vinterland og lære om den samiske kulturen samtidig.