Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kulturkalas, Göteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Oversikt

Eventkalender 2018

Det skjer mye spennende i Sverige fremover. Arrangementer i alle mulige varianter vil finne sted over hele landet og det vil bli noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet! Her kommer en oversikt over kommende halvårs største arrangementer.


Fullstendig oversikt over events og arrangementer i Sverige

Jul i Liseberg

Når: Fra 16. november 

Hvor: Liseberg, Göteborg 

Jul i Liseberg byr på glitrende julelys, gavejakt, vinterkaruseller, kaninland, en spektakulær isballet, skattejakt i middelalder landsbyen og mye annen morro. Det blir også mulig å gi ønskelisten sin til Julenissen. 

Jul på Skansen

Når: 25. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm

Det første julemarkedet på Skansen ble startet så tidlig som i 1903 og har siden det vært en fast tradisjon. Julemarkedet blir gjerne kalt den offisielle starten på julen. Her får du virkelig julestemning fra en tradisjonsrikt og "gammeldags" julemarked. 

Pepperkake konkurranse

Når: 27. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm 

Hvert år arrangerer ArkDes( Det svenske senteret for arkitektur og design) en pepperkakehus-bygge konkurranse i Stockhom. Konkurransen starter i slutten av November og tiltrekker seg enormt med deltakere. 

Gunnebo Slott julemarked 

Når: 26 - 26. november og 3 - 4.desember 

Hvor: Göteborg 

Gunnebo slott sitt julemarked er et stemningsfullt marked som virkelig gir deg julestemning. Her finner du utstillere med lokalt håndverk og västsvenske delikatesser både innen- og utendørs.

Jokkmokk Julemarked

Når: 8 - 9. desember 

Hvor: Svensk Lappland 

Tradisjonelt julemarked helt nord i Sverige, med lokal mat og håndtverk fra snørike Jokkmokk. Her kan du oppleve et flott julemarked i vinterland og lære om den samiske kulturen samtidig.