Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kulturkalas, Göteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Oversikt

Eventkalender 2019

Det skjer mye spennende i Sverige fremover. Arrangementer i alle mulige varianter vil finne sted over hele landet og det vil bli noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet! Her kommer en oversikt over kommende halvårs største arrangementer.

Januar

Göteborgs Lilla Filmfestival 2019
Når: 17 - 20. januar
Hvor: Göteborg
Hvert år arrangeres Göteborgs Lilla Filmfestival for alle barn og unge. Programmet er fylt med barnevennlige filmer fra alle verdens hjørner, i tillegg arrangeres det mange morsomme aktiviteter. Blant annet kan barne prøve seg på skuespill, skrive manus og mye annet. 

World Cup i langrenn i Ulricehamn
Når: 26 - 27. januar. 
For andre gang skal Ulricehamn IF arrangere FIS Cross-Country World cup. Fra 26 til 27. januar kan du oppleve noen av verdens beste langrennsløpere på verdenscuparenaen Lassalyckan.  Pakk bilen og ta med familien til Ulricehamn for å heie frem det norske langrennslandslaget. Det er gratis å stå langs løypen, men ønsker du å se innspurten og målgang må du kjøpe billett på tribunen. Ikke gå glipp av folkefesten i Ulricehamn!

Göteborg Film festival 2019
Når: 25. januar - 4. februar 
Hvor: Göteborg
Göteborg film festival er Nordens ledende filmfestival og hvert år blir det vist filmer fra hele verden. Målet for festivalen er å være et springbrett ut i verden for ny nordisk film. 

Titanic the Exhibition 
Når: frem til 31 mars 
Hvor: Galleri Fredstan, Göteborg
Opplev Titanics myter og historier gjennom en av verdens største vandreutstillinger. Utstillingen beskriver virkelige hendelser og livskjebner som skjedde ombord på Titanic. Hvem var de som reiste, hva gjorde, hva tok de med seg og mye annen fasinerende informasjon. 

Februar

Melodifestivalen 2019
Når: 1 - 2. februar 
Hvor: Scandinavium 
Sveriges mest populære musikkfest kommer til Göteborg. Er du glad i musikk og dans bør du få med deg Melodifestivalen i Sverige. Dette er en fantastisk opplevelse som garantert får frem festestemningen. 

Stockholm Design Week
Når: 4 - 10. februar 
Hvor: Stockholm
Siden Stockholm Design Week ble etablert i 2002 har det vært den viktigste uken i året for Skandinavisk design. Her møtes kjøpere, arkitekter, designere, presse og influencere fra hele verden. Arrangementet er for alle som designinteressert og i løpet av uken er det over 200 forskjellige events i hele byen. 

Beijer Hockey Games
Når: 7, 9 og 10. februar
Hvor: Hovet, Stockholm
I Beijer Hockey Games møtes hockeylandslaget til Sverige, Finland, Russland og Tjekkia i en stor turnering. Dette er en viktig turnering før VM og her får ofte mange store talenter prøve seg på internasjonalt nivå. 

Peter Jöback - Humanology
Når: 9 - 10. februar 
Peter Jöback tar sine nye låter til scene med to store eksklusive konsert på Stora Teatern. Dette er en unik mulighet til å se en av Sveriges største sangstjerner LIVE. 

Audi Fis Ski World Cup
Når: 19. februar
Hvor: Hammarbybackan
Rett etter alpinsirkuset har vært i Åre, går turen til Stockholm og Hammarbybackan for alpinsportens kanskje morsomste gren: Parallellslalom. 

Vinterferie/sportlov i Stockholm
Når: 18 - 24. februar
Hvor: hele byen
I uke 8 skjer det mye i Stockholm. Foruten mange morsomme vinteraktiviteter ute i snøen arrangere mange museer workshops og event spesielt tilpasset barn. 

Blue Planet 2 - live in Concert
Når: 23. februar. 
Med den populære presentatøren blir du og familien guidet gjennom en reise under vann. Her har du muligheten til å oppleve fantastiske bilder på LED-skjerm kombinert med live musik. 

Mars

Explore
Når: 22 - 24. mars 
Hvor: Stockholmsmässan i Älvsjö
Explore har fokus på Friluftsliv, villmark og eventyr. Dette er en helg fylt med inspirasjon til et herlig friluftsliv, ny kunnskap, spennende møter med nye mennesker og velkjente friluftseksperter. 

April

SM Finaler i Innebandy
Når: 27. april
Hvor: Ericsson Globe, Stockholm
SM finalene i Innebandy er verdens største innebandyevent. Her heier et fullsatt Ericsson Globe frem fire lag som skal kjempe to veldig ettertraktede pokaler. 

Juni

Sweden Rock
Når5 -8. juni
Hvor: Sölvesborg, Blekinge
Sweden rock er Sveriges største rockefestival og hvert år besøker over 30 000 mennesker festivalen hver dag. Hit kommer noen av verdens største rockeband og det er en stor etterspørsel etter billettene. 

Summerburst

https://summerburst.se/goteborg/


Når: 7 - 8.juni 
Hvor: Ullevi
Summerburst er en av Sveriges største EDM-festivaler. Festivalen arrangeres både i Göteborg og Stockholm. I år kommer blant annet Tiësto og Dimitri Vegas & Like Mike. 

Monster Jam
Når: 15. juni 
Hvor: Ullevi
Endelig er Monster Jam tilbake i Göteborg. Opplev de 4 tonn tunge monstertruckene lage et show som familien aldri har sett før. Her blir det konkurrane i race og freestyle.  

August

Way out west
Når: 8 - 10. august
Hvor: Slottsskogen
Way out West er en tre dager lang festival midt i hjertet av Göteborg. Opplev over 120 artister, god mat, tankevekende foredrag og lek og morro.