Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kulturkalas, Göteborg
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co

Oversikt

Eventkalender 2019

Det skjer mye spennende i Sverige fremover. Arrangementer i alle mulige varianter vil finne sted over hele landet og det vil bli noe for enhver smak, enten du interesserer deg for bil, musikk, mat, islandshester, tennis, kunst, marathon, whiskey, antikk eller noe helt annet! Her kommer en oversikt over kommende halvårs største arrangementer.

Juni

Asics Stockholm Maraton
Når: 1. juni 
ASICS Stockolm Maraton arrangeres førtiende gang i år. Løp den klassiske distansen på 42,195 meter gjennom Stockholm og forbi flere av Stockholms mest kjent attraksjoner. 

Göteborg Basketball festival 2019
Når: 30. mai - 2. juni 
Göteborgs Basketball festival er en av Europas største ungdomsturneringer i basket. Turneringen har blitt arrangert i Göteborg siden 1979 og holdes alltid under Kristi Himmelfart. 

Smaka på Stockholm
Når: 5 - 9. juni 
Smaka på Stockholm er en stor matfestival midt Stockholm. Hvert år besøker over 350 000 mennesker festivalen for å oppleve fantastisk mat og drikke. 

Summerburst
Når: 7 - 8.juni 
Hvor: Ullevi
Summerburst er en av Sveriges største EDM-festivaler. Festivalen arrangeres både i Göteborg og Stockholm. I år kommer blant annet Tiësto og Dimitri Vegas & Like Mike. 

West Pride 2019
Når: 12 - 16. juni
West Pride er en kunst- og kulturfestival som skaper trygge møteplasser for HBTQ-personer og løfter viktige temaer for HBTQ-personers livsstil. 

Monster Jam
Når: 15. juni 
Hvor: Ullevi
Endelig er Monster Jam tilbake i Göteborg. Opplev de 4 tonn tunge monstertruckene lage et show som familien aldri har sett før. Her blir det konkurrane i race og freestyle.  

Barnas Flyhelg 2019
Når: 15 - 16.juni
Hvor: Aeromuseum
Opplev fly og helikoptre i luften og på bakken. I løpet av helgen kan du se spektakulære show og prøvesitte flere ulike typer fly og helikoptre.

Midtsommer på Skansen
Når: 21 - 23. juni 
Bli med på en tradisjonell midtsommerfeiring på Skansen. 

Lollapalooza
Når: 28 - 30. juni
Den stor internasjonale festivalen kommer til Stockholm. Stockholm blir den tredje europeiske byen etter Berlin og Paris som får arrangere den ikoniske festivalen. 

West Coast Country Festival
Når: 29. juni 
Sveriges nye Countryfestival arrangeres i Åby Arena i Mölndal. Noen av verdens fremste countryartister kommer for å opptre og underholde tusenvis av countryfans. 

Juli

Waterslide Obstacle Rush
Når: 27. juli
Waterslide Obstacle Rush er en morsom hinderløype som passer for store og små. Kom deg gjennom løypa og se om du klarer å slå dine venner. 

Stockholm Pride
Når: 29. juli - 3. august
Stockholm Pride fyller Sveriges hovedstad med regnbuens farger og setter fokus på like rettigheter for alle mennesker. 

August

Way out west
Når: 8 - 10. august
Hvor: Slottsskogen
Way out West er en tre dager lang festival midt i hjertet av Göteborg. Opplev over 120 artister, god mat, tankevekende foredrag og lek og morro. 

Stockholm Kulturfestival
Når: 13 - 17. august 
Under Stockholm Kulturfestival kan du oppleve jazz, opera, klassisk musikk, pop, rock og mye mer. 

Stockholm Filmfestival
Når: 14 - 18. august
En utendørs filmfestival midt i Stockholm sentrum. 

Midnattsloppet
Når: 17. august
Midtnattsloppet er en konkurranse for deg som er glad i å løpe. Konkurransen går gjennom Södermalm i Stochholm sentrum. Langs løypen spilles det musikk og tusenvis med heiende publikum møter opp for å heie frem alle løperne. 

Formex
Når: 20 - 23. august
Den største messen for nordisk interiør design.