Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Wermland Opera, Karlstad
Foto: Mats Bäcker

Reisetips

Eventkalender Karlstad

Takket være Karlstads mange scener og arenaer så skjer det alltid noe spennende i sentrum. Høsten og vinteren er full av konserter og arrangementer; opplev alt fra Lars Winnerbäck til Värmlands bokfestival og Svansjön med St.Petersburg Festival Ballet. Få med deg en nydelig opera eller ballet i en av Sveriges seks Operahus: Wermland Opera, messer og arrangementer på Sveriges mest moderne kongressenter; Karlstad CCC. Eller hva med å se Karlstads hockeystolthet Färjestad i Löfbergs Arena. Velg et arrangement som passer deg, book bord på en av byens mange restauranter og sov godt på et hotell etter din smak.

Skål! + Carlstad Beer & Whisky festival
Når: 1 - 2. november
Bli med på en øl- og destilleri festival med drikke fra alle verdens hjørner. Skål! byr på smaksprøver, glede og opplevelser for deg som er glad i god øl og whisky. 

Simon & Garfunkel revival band
Hvor: Scalateatern 
Når: 2. november
Få musikkartister har så godt rykte som Simon & Garfunkel Revival Band. Opplev fullblods musikere levere alle de klassiske låtene til Simon & Garfunkel. 

Mikael Wiehe og Ebba Forsberg
Hvor: Nöjesfabriken
Når: 2. november 
Høsten 2019 begir Mikael Wiehe og Ebba Forsberg ser ut på en nordisk turné hvor de tolker Bob Dylan på svensk. 

Thank for the musik - en hyllest til Björn & Benny
Hvor: Karlstad CCC
Når: 3. november
Thank You For The Music er en hyllest til Björn og Benny og deres unike låtbibliotek fra stjerner som står dem nær. Du får oppleve det beste fra BAO, Chess, Krstina Fra Divemåla, Mamma Mia og mye mer.

Hov1
Hvor: Nöjesfabriken 
Når: 7. november
Det kritikerroste bandet Hov1 kommer til Karlstad og Nöjesfabriken. Bandet har i 2019 vunnet Årets Livegrupp, Årets konsert og Årets fans, så det blir garantert liv når Hov1 kommer til Karlstad. 

Stefan Sundström - Domedagspredikan
Hvor: Scalateatern
Når: 7. november 
Stefan Sundström drar på turné med sitt nye album og 7 november kommer en av sveriges mest folkekjære visesangere til Karlstad. 

Alphaville - forever young tour
Hvor: Nöjesfabriken
Når: 8. november
Etter to utsolgte kvelder i Göteborg kommer det verdenskjente bandet Alphaville til Karlstad. Med hitlåter som Big In Japan, Sound Like a Melody og Forever Young blir dette en kveld du ikke vil gå glipp av. 

Lars Winnerbäck
Hvor: Löfbergs Arena
Når: 21. november 
27. september slapp Lars Winnerbäck sitt nye album og nå drar han på turné. Den 21. november kommer han til Karlstad og holder stadionkonsert på Löfsbergs Arena. Benytt muligheten til å besøke Karlstad og samtidig oppleve en av Sveriges mest folkekjære visesangere. 

Sista natten med gänget - en show med TT Grace
Hvor: Scalateatern
Når: 21. november 
Med musikk fra den elskede filmen: Sista natten med Gänget og musikk fra 50-tallet, inviterer gruppen TT Grace til en festlig kveld på Scalateatern. 

Värmlands bokfestival
Hvor: Nöjesfabriken
Når: 22 - 23. november
Värmland Bokfestival er festivalen for deg som er glad i en god fortelling. Programmet inneholder alt fra tradisjonell litteratur og forelesninger til spillkultur, serier og praktiske workshops. Målet til festivalen er at du, uansett alder, skal finner noe som passer deg. 

Woodstock 50 år
Hvor: Karlstad CCC
Når: 24. november
Woodstock 50 år er en musikalsk hyllest til verdens første store rockefestival: Woodstock. Åtte svenske artister sørger for at du får oppleve den magiske woodstock-følelsen, slik den var for 50 år siden. 

Rydell & Quick - Christmas Rock Night
Hvor: Nöjesfabriken
Når: 28 - 30. november
Et av Sveriges mest populære partyband Rydell & Quick inviterer til juleshow på Nöjesfabriken - one hell of a christmas rock night. 

Julemarked på Alsters Herregård
Hvor: Alsters Herregård
Når: 30. november - 1. desember
Første helgen i advent arrangeres det et koselig julemarked på Alsters Herregård rett utenfor Karlstad. Genuint värmlandsk håndverk, lokalprodusert mat og ulike aktiviteter får herregården til å yre av liv.


Desember

The Refreshments & Baskery - Rock N' Roll X-Mas
Hvor: Scalateatern
Når: 3. desember 
Et av sveriges mest kjente rockeband arrangerer for sjuende gang den kanskje mest rockete julekonserten i Karlstad. 

Jul med Tenori
Hvor: Scalateatern
Når: 4. desember
Scalateatern inviterer til en vakker julekonsert med tenorene i Tenori. Her får du oppleve alle juleklassikerne som Ave Maria, O Helga Natt, Joy To The World, fremført av profesjonelle operasangere. 

Julfezt med Lasse Stefanz
Hvor: Nöjesfabriken
Når: 5 - 7. desember
Nordens største danseband inviterer til en uforglemmelig julefest på Nöjesfabriken. I et julepyntet lokale, sammen med feststemte mennesker, kan du oppleve Sveriges danseband-konger synge julen inn. 

Christmas night
Hvor: Karlstad CCC
Når: 6. desember
Christmas Night er en koselig julekonsert med de svenske artistene: Tommy Nilsson, Elisa Lindström, John Lundvik og Wiktoria. Sammen med et fantastisk orkester synger de julen inn og skaper en herlig julestemning. 

Julevandring på Wermland Opera
Hvor: Wermland Opera
Når: Hver helg fra 6. desember til 15. desember, og i romjulen fra 27 - 31. desember
I desember forvandles Wermland Opera til et stort jule- og eventyrhus. Her kan familien utforske den vakre operaen, besøke nissens verksted, heksens pepperkakehus og spise deilig Fika på Askungens gyllene kafé. 

Vintergalan 2019
Hvor: Löfbergs Arena
Når: 7. desember
Vintergalan på Löfbergs Arena samler noen av sveriges større artister til en kveld med god mat, drikke og fantastisk musikk. 

Julemarked i Mariebergsskogen
Hvor: Mariebergsskogen
Når: 7 - 8. desember
Julemarkedet i Mariebergsskogen i Karlstad er proppet med delikatesser, håndverk og morsomme aktiviteter for barn. I løpet av to dager fylles parken med värmlandsk julemat og håndverk av høy kvalitet. 

Svansjön med St.Petersburg Festival
Hvor: Karlstad CCC
Når: 17.  desember
Den 17. desember har du en sjelden mulighet til å oppleve den fantastiske St.Petersburg Festival Baletten i Karlstad. Dette er en unik danseforestilling full av eleganse, stil og nydelig musikk. 

Wermland Rockfest
Hvor: Nöjesfabriken
Når: 27. desember 
Nöjesfabriken inviterer til en av de største rockfestene anno 2019. Opplev artister som: Corroded, Sparzanza, Dead by april og mye mer. 

Les mer


Januar

Nyårskonserten 2020
Hvor: Karlstad CCC
Når: 1. januar
Kun de beste musikerne og solister blir invitert når Schönbrunns Slottsensemble fra Wien drar på turné. 1 januar kommer de til Karlstad CCC og holder en vakker nyttårskonsert. 

Thriller Live
Hvor: Karlstad CCC
Når: 16. januar
Thriller Live er den ultimate hyllesten av "the king of pop" - Michael Jackson and the Jackson 5. Musikalen har vært en stor suksess i utlandet og 16. januar kan du oppleve showet i Karlstad. 

Bait Bash 2020 - Fiskemesse
Hvor: Karlstad CCC
Når: 25 - 26. januar
Bait Bash er en stor fiskemesse, perfekt for deg som elsker å fiske. Ta en weekend i Karlstad og bli med på to dager fylt med fluebinding, slukverksted og mye mer. 

Oh What a Night! Our Greatest musical hits
Hvor: Löfbergs Arena
Når: 31. januar
Suksesskvartetten fra Jersey Boys - David Lindgren, Peter Johansson, Robert Rydberg og Bruno Mitsogiannis -kommer til Scalateatern og Karlstad. Her får du en herlig blanding av musikk fra forskjellige tiår samlet i et morsomt show. 

Rally Sweden
Når: 13 - 16. februar
I februar kan du oppleve en av de største idrettsbegivenhetene som arrangeres på svensk jord, Rally Sweden. Under Rally Sweden konkurrerer verdens beste rallysjåfører på snøfylte og isete veier i de värmlandske skoger. Ta plass i skogen og se bilene suse forbi! 

Karlstad Vin & Deli 10 år
Hvor: Karlstad CCC
Når: 14 - 15. februar
Denne helgen fylles Karlstad CCC med 80 utstillere innen vin og delikatesser. Karlstad vin & Deli passer både for erfarne og uerfarne vin-interesserte, og byr på en helg full av smaksprøver, kurs og mye mer. 

Vikingarna med Christer Sjögren
Hvor: Scalateatern
Når: 22. februar
Bli med på en reise med Vikingarna fra 60-tallet frem til i dag. Konferansier for kvelden er Ragnar Dahlberg, han guider deg gjennom bandets historie med bilder og video fra Vikingarnas mange konserter. 

Bo Kaspers Orkester
Hvor: Karlstad CCC
Når: 14. mars 
Det er fire år siden det legendariske bandet Bo Kaspers Orkester slapp sitt siste album. Nå er de tilbake på veien med ny musikk. 14. mars kommer de til Karlstad CCC for å gi deg en forrykende konsert. 

Så funkar det! The Show med Anders & Måns
Hvor: Scalateatern
Når: 2. april
Kan katten din gjøre deg til en dårligere sjåfør? Påvirker solbriller humøret og hva er ulempene med sentralstøvsuger? I snart tjue år har Anders og Måns levert faktabasert humor, og 2. april kommer de til Karlstad. 

Les mer

Karlstad - Värmlands hovedstad

Takket være byens beliggenhet ved Sveriges største innsjø - Vänern, så skinner faktisk sola litt oftere her. Karlstad pleier som oftest å ligge på Sveriges topp-ti-liste når det gjelder antall soltimer. Her finner du en blanding av et pulserende byliv, mat fra alle verdens hjørner, fantastisk natur og et bredt kulturtilbud. Velkommen til Karlstad.

Gå til