Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Experium spa, Sälen
Foto: Ola Matsson

Ting å gjøre

Experium eventyrsbad

Experium eventyrsbad ligger i Sälen i Dalarna og fullpakket med aktiviteter for hele familien.

Her finner du sklier, bølger, utendørsbasseng, boblebad, innendørsufing på Flowrider og mye mer, alt plassert et spennende havmiljø. 

Om du ønsker et roligere tempo og avkobling er det flere boblebassenger og massasjestråler. Du kan også slappe av i utendørsbassenget som holder 37 grader selv om snøen daler ned. 

For de aller minste finnes det egne barnebasseng hvor dybden er mellom 10 og 80 centimeter. I tillegg er det også snillere og tryggere sklier tilpasset de minste. 

Innendørssurfing

Prøv å surfe på Experiums FlowRider® og opplev følelsen av å gli over vannet og bli et med bølgen

FlowRider® er en maskin som skaper perfekte surfemuligheter innendørs. Et tynt vannlag strømmer over en beskyttet ende som skaper en perfekt bølge. Velg mellom å bruke bodyboard, som du ligger på, eller et flowboard, som ligner et smalt surfebrett. 

Surfingen passer alle, om du er nybegynner eller ekspert. Det er også mulig å få tips og hjelp av instruktører slik at du kan utvikle din teknikk. 

Sving, snurr og bli et med bølgen! 

Saunaverden

Saunaverden byr på en fin kontrast mot eventyret på fjellet. Her kan du finne roen og samle energi i et herlig og beroligende miljø.

Opplev Saunaverden på egen hånd eller bli guidet av Experium sine terapeuter. På bestemte tidspunkter arrangeres det også badsturitualer som er åpent for alle. Et besøk i Saunaverden kan kombineres med en spabehandling eller en fruktdrink i Saunabaren.  

Les mer om Experium Eventyrsbad

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.

Dalarna - den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Gå til