Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bjertorp slott i Västsverige
Foto: Patik Gunnar Helin/Bjertorp castle

Reisetips

Få en uforglemmelig kosehelg i Västsverige

Frister det å reise bort en helg for å spise god mat, nyte fred og ro, og bare kose seg – enten med gode venner eller kjæresten? Heldigvis trenger dere ikke å reise langt for å få den perfekte kosehelgen.

Västsverige byr på en herlig blanding av storbyliv, naturopplevelser, spa og mat i verdensklasse, og er derfor den ulitmate destinasjonen for en kosehelg. Det tar i tillegg ikke mer enn et par timer med bil fra Oslo før dere er fremme ved det som vil bli en helg dere kommer til å verdsette i lang tid fremover.

Vi har plukket ut fire ulike steder å sjekke ut for den perfekte kosehelgen – enten dere vil slappe av på spa, nyte en staselig helg på en herregård, bo på et majestetisk slott eller sove blant tretoppene.

Avslappende spa i Bohuslän

Her bor dere:

VANN Spa & Hotell. Hvis din definisjon av en kosehelg inkluderer massasje, bading, behandlinger og total avslapning er VANN Spa & Hotell et godt valg. Dette firestjerners hotellet har en vakker beliggenhet ved sjøen, og det enestående spa-tilbudet er helt fantastisk. Er du litt stresset og trøtt ved ankomst, garanterer vi at du vil føle deg uthvilt, harmonisk og full av liv igjen når du sjekker ut!

Nyt stillheten ved fjorden og den fantastiske maten i restauranten, eller sving golfkøllen på en av de flere golfbanene i nærheten. VANN er i tillegg et utmerket utgangspunkt for å utforske Bohuslän.

Dette gjør dere i Bohuslän

Kombiner spa-oppholdet med gåturer ute i det fri for å oppleve det unike landskapet i Bohuslän på nært hold. Storslått natur, sjø, helleristninger og magisk utsikt er bare noe av det som venter i området. Dere kan enten vandre rundt på egen hånd eller bli med på guidede turer, som for eksempel i fotsporene til krimforfatter Camilla Läckbergs mysterier gjennom id

Herskapelig kosehelg ved Göteborg

Noe av det som gjør Västsverige så vakkert og unikt er alle de fantastiske slottene og herregårdene som finnes. Her er to utvalgte, som begge ligger innen 1,5 times tid fra Göteborg.

Her bor dere:

Bjertorp Slott. Midt på vakre Varasletten, mellom Skara og Gøteborg, venter et majestetisk opphold i flotte omgivelser på Bjertorp Slott. Her kan dere velge mellom en rekke ulike pakker for kosehelger – hva med en romantisk pakke for å feire kjærligheten, en gourmetpakke som gir unike smaksopplevelser eller en som innbyr til ro i kropp og sinn, inkludert massasje og badstue?

I høstmånedene arrangerer slottet Afternoon Tea på lørdager, der kokkene tar frem svenske, klassiske smaker i hjemmelagde kaker, snitter og annet bakverk – i en uslåelig kombinasjon med en god kopp te. Bjertorp Slott byr også på ekte julestemning med det svenskene kaller «julbord», et herlig koldtbord med et stort utvalg av varme og kalde retter. En opplevelse for både øyne og gane! Nyttårsaften på slottet vil også være uforglemmelig, der god mat, drikke, hyggelig selskap, dans og musikk står på agendaen før det nye året ringes inn.

Uansett er det høy komfort på alle rommene, som er innredet med en nydelig kombinasjon av farger og mønster – her merker du virkelig at du bor på et slott!

Ronnums Herregård

På Vargön mellom Vänersborg om Trollhättan i Västsverige, ligger Ronnums Herregård – en historisk perle der du kan leve herregårdslivet med alt det som hører til. Her finner du blant annet behagelige senger i koselige rom, fantastisk mat og en egen spa-avdeling. Herregårdens historie går helt tilbake til 1300-tallet og har huset mange berømte mennesker, blant annet filmstjernene Stellan Skarsgård og Nicole Kidman.

Her er dere omgitt av naturskjønne og sjarmerende omgivelser som byr på mange ulike aktiviteter gjennom hele året. Spill golf, gå tur og utforsk området eller synk ned i boblebadet i avslapningsavdelingen før dere spiser en bedre middag i restauranten.

Ronnums Herregård inviterer også hvert år til «julbord», der menyen bugner over av mange herlige retter. En bedre kombinasjon av ordentlig hjemmekoselig julestemning og en smakfull meny i herskapelige omgivelser finner dere få andre steder.

Les om flere slott og herregårder i Västsverige.

Dette gjør dere i Göteborg:

Begge disse staselige oppholdsstedene lar seg fint kombinere med en utflukt til Göteborg, der dere kan spise på Michelin-restauranter, dra på shopping eller bare vandre rundt og ta inn den sjarmerende storbyen. I byens eldste bydel Haga, venter mange koselige kafeer for en fika og unike butikker, spennende restauranter og barer.

Besøk også Saluhallen, det største og kanskje livligste innendørsmarkedet i Göteborg. Byen huser også fornøyelsesparken Liseberg, Volvos historie og museum og Artilleriet – som er en av landets hotteste interiørbutikker. I Göteborg finner du med andre ord noe for enhver smak!

Få flere anbefalinger til hva dere kan gjøre i Göteborg.

En annerledes opplevelse

Trädhushotell Islanna. Hvorfor ikke gjøre kosehelgen til en ekstra spesiell opplevelse? Se det for deg: Å våkne midt i skogen, høyt oppe blant trærne, med en ro som bare blir avbrutt av fuglekvitter. Det finnes neppe en mer avslappende måte å føle seg i ett med naturen på!

Trädhushotell Islanna byr på to trehus i toppen av trærne, Sjunde Himlen eller Andrum. De sjarmerende husene vil som navnene tilsier ta deg til syvende himmel og gi deg pusterom. Frokost er inkludert, og serveres i en kurv som heises opp til deg.

Blir dere sultne kan Islanna Café och Lantkök by på god, hjemmelaget mat og fika. Denne er stengt i vintersesongen, men forhør deg om andre alternativer når du booker et opphold i trehusene – så får du gode anbefalinger i området rundt Falköping.

Dette gjør dere i Falköping:

Falköping er et perfekt område for utendørsaktiviteter. Her finner dere spennende kulturlandskap preget av ruiner, historie og mystikk – naturopplevelser som ikke ligner noe annet.

Gå turer i Mössebergs fantastiske natur eller bo blant elgene og dådyrene i Wrågården i Friggeraaker. Besøk Ekornavallen – et bemerkelsesverdig arkeologisk område i det vakre landskapet Falköping og Varnhem. Her er det rester etter gravsteiner fra både stein-, bronse-, og jernalderen, som har blitt brukt som gravplass i mer enn 4000 år! Mer mystikk finner dere langs ruinene etter middelalderske Gudhems kloster, som mange kjenner fra Jan Guillous bøker om tempelridderen Arn Magnusson. Vi anbefaler også en tur innom det tilhørende klostermuseet.

I Falköping finner dere dessuten flere små, sjarmerende butikker. Besøk for eksempel Falbygdens Ostbutik, som er et eldorado for osteelskere eller Falköpings Saluhall, der dere kan kjøpe og smake på lokale delikatesser. Byen har også et eget motorsykkelmuseum, et flymuseum og en rekke kunstmuseer og gallerier, i tillegg til flere gamle og vakre kirker og katedraler som er verdt å se.

Handle på vei hjem

Den herlige kosehelgen var kanskje akkurat det dere trengte for å lade batteriene før dere vender tilbake til hverdagen? Men før dere forlater Sverige, bør dere huske å handle på vei hjem – det er nemlig mye å spare!

Visste du at det er mest å spare på varer som egg, ost, melkeprodukter, drikke og godteri? Apotekvarer, helsekost, hårpleie og kosmetikk er også rimeligere i Sverige, så det lønner seg å handle smart.

På vei hjem fra Västsverige bør dere legge turen innom Nordby Shoppingcenter, et naturlig stopp for mange når grensen passeres. Her kan dere avslutte helgen med å kjøpe inn det dere trenger – og med 110 butikker er utvalget stort. Kjøpesenteret byr dessuten på en handleopplevelse utenom det vanlige.

Velkommen til en perfekt kosehelg i Västsverige!

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Västsverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Gå til