Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ved Vänern ligger Duse Udde, der du finner klassiske vestsvenske svaberg
Foto: Jenny Nohren

Reisetips

Fantastiske badeplasser i Värmland

Med flere tusen innsjøer og Sveriges lengste elv som et skille ned midten, bugner Värmland av herlige bademuligheter.

Rett over grensa ligger Värmland. Landskapet som grenser til Norge i øst er kjent for vakker natur - Värmland huser både Vänern, en av Europas største innsjøer, og Klarälven som er Sveriges lengste elv.

Naturen er aldri langt unna, ei heller en badeplass. Nyt sommeren slik den skal nytes: late dager i vannkanten med venner, mat og bading.


Fryken

 • Frykenbaden

Fryken eller Frykensjöarna er tre innsjøer (Nedre Fryken, Mellan-Fryken og Övre Fryken). Innsjøene skilles av to sund. Det sies at Astrid Lindgren på en togreise mellom tettstedene Torsby og Sunne ble så bergtatt av utsikten over Fryken at hun ble inspirert til å skrive om et land langt borte. Resultatet ble senere til boka om Brødrene Løvehjerte.

Frykenbadens camping ligger naturlig til på østkysten av Fryken. Overnatt på campingen eller i en hytte, og nyt dagene på badeplassen. For de store finnes det både motorcross, go-cart og 18-hulls golfbane i nærheten, og for de små både lekeplass og lekerom. Eller hva med å nyte utsikten og utforske området fra sykkelsetet, en kano eller båt?

 • Sunne sommarland

Er du adrenalinjunkie, eller foretrekker du å ligge i ro og kjenne sola varme? På Sunne sommarland er det hele 600 solsenger, og mange utendørs attraksjoner. De modigste kan kjenne det kile i magen i vannsklia Fritt fall, og hele familien kan kjøre sammen på en stor badering ned Mammuten. Enten man foretrekker å flyte rolig nedover på en badering, eller kjøre så fort som mulig på en matte, får man det som man vil her.

Det finnes også plaskebasseng for de minste, og oppvarmede basseng for de svømmeglade.


Torsby

 • Torsbybadet

Badeferie betyr ikke bare late dager på stranda. I tettstedet Torsby ligger Torsbybadet, hvor små og store kan kjenne på adrenalinet i den 60 meter lange vannsklia, eller slappe av i boblebadet eller badstua. For den treningsglade er det både vanngymnastikk, treningsbaner og eget treningssenter i andre etasje, mens det for de aller minste nok er mer aktuelt med babysvømming og plaskebasseng. Badet har også en egen trivselsdel med virvelgrotte og bobleeffekter.


Karlstad

 • Sundstabadet

Sundstabadet i Karlstad er et helt nytt badeland med tre avdelinger: trene, leke og nyte. Her er det med andre ord noe for enhver. I treneavdelingen er det tre bassenger og et treningssenter. I tillegg til mange baner og god plass, tilbys forskjellige kurs og aktiviteter, for eksempel Aquabike, svømmeskoler og morgensvømming med rolig musikk og levende lys.

I lekeavdelingen finnes det spennende grotter og utendørsbasseng for de nysgjerrige, to store vannsklier, klatrevegg og stupetårn for de modige, og kafé for de sultne. Man kan også booke «Runnerz», der man løper inne i store gjennomsiktige plastkuler som flyter på vannet!

Det er også rom for å slappe av. I nyte-avdelingen finnes det «aufgussbadstue», en badstue der eteriske oljer helles på stenene, så man får nyte av avslappende og forfriskende dufter som sitrus og lavendel. Det finnes også både ved- og dampbadstue. For den strandglade finnes Solarummet der man kan nyte av varmende sollys og lyden av bølgeskjup, innendørs, hele året. Hvis man virkelig vil nyte ferien, tilbys også flere typer massasje, og en stor, oppvarmet marmorsten for en unik opplevelse i Hamamrommet.

 • Skutberget

Sommer i Sverige er for mange ensbetydende med svale ettermiddager på solvarme svaberg. På Skutberget får du nettopp det. Syv korte kilometer vest for Karlstad sentrum ligger den store badeplassen med klipper, gressletter og sandstrender.

Badeplassen har garderober, toaletter, kiosk og restaurant, eller grillplass for deg som ønsker det. Det er også tilrettelagt for rullestolbrukere, med rampe ned til vannet.

 • Bomstad

Noen kaller Bomstad for Värmlands Riviera. Ni kilometer fra Karlstad ligger den 400 meter lange sandstranden. Ligg på stranda og sol deg, kos deg i vannet eller lek og spill volleyball eller badminton på land. Stranda er kjent for å være både vakker og barnevennlig — med andre ord et sikkert valg på en deilig sommerdag.


Vänern

 • Hasseldalen

Sandstrand, stupetårn og volleyballbane — trenger man noe mer for en vellykket dag ved vannet? I Grums kommune, ved Sveriges største innsjø, Vänern, finner du Hasseldalen badeplass. Om sommeren er det kiosk og servering, dersom man skulle få lyst på is, en kaffe eller pølse i brød.

 • Duse Udde

Ved Vänern ligger også Duse Udde, en idyllisk og langgrunn sandstrand omgitt av vakre klipper. Her får man de klassiske vestsvenske svabergene, perfekte for å nyte solen på.

Svabergene ligger rett nedenfor områdets restaurant, dersom man skulle bli sulten. Duse Udde camping byr også på morsomme aktiviteter dersom man skulle trenge en pause fra strandlivet. Duse Udde ligger ca 6 km sør for Säffle kommune.


Arvika

 • Ingestrand badeplass

Ved sjøen Glafsfjorden, fire kilometer sør for Arvika, ligger badeplassen Ingestrand. Med sandstrand og store, svale gressletter og trær som skaper flekker med skygge for solen er Ingestrand både vakker og familievennlig. Det finnes toaletter, garderobe og minigolf, samt lekeplass for barna. I nærheten ligger også Ingestrands camping og Arvika kanot- og turistcenter. Test ut den spennende høydeløypen “Höghöjdsbanan”, som byr på noe for store og små.

 • Sølje camping

Sølje Camping er perfekt for sommerkos. Campingplassen ligger i vannkanten, med lekeplass, minigolf og boccia. Man kan leie båt eller kano, eller fiske etter abbor og gjedde. I nærheten finnes også Glaskogens naturreservat. Denne lille campingplassen er familievennlig og koselig, og perfekt for avslappende og rolige sommerdager.


Skagern

 • Gottbol ved Skagern

40 kilometer sør for Kristinehamn finnes 400 meter med finkornet sandstrand. Det svenske reisemagasinet “Allt om resor” inkluderte innsjøen Skagern på sin liste over Sveriges beste innsjøer å bade i. Gottbol er en av de mest populære badeplassene ved innsjøen. Den sørvendte og populære badeplassen har lekeplass og badebrygge for barna, do, kiosk og egen grillplass.