Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

På veg ned sklia i Sundstabadet, Värmland
Foto: Sundstabadet

Reisetips

Feire påsken i Värmland

I Värmland står opplevelsene i kø gjennom hele påskeferien. Ta med familien over grensen og du får en påskeferie fylt med barnevennelige aktiviteter, spennende attraksjoner, shopping og god mat og drikke. Med lange og varmere dager kan du nyte dagene ute i Mariebergsskogen eller hvis været ikke spiller på lag kan familien slippe seg løs i Sundstabadet. Mulighetene her mange!

Familievennlig byferie i Karlstad

I den sjarmerende byen Karlstad, kun 3 timer fra Oslo, garanterer vi at du får en opplevelsesrik påske. Ta turen til Brigadmuseumet, et opplevelesmuseum som viser militære og politiske hendelser med utgangspunkt i hverdagslivet. Hva skjedde under den kalde krigen og hvordan påvirket det Svenskene? Gå inn i tidstypiske miljøer som for eksempel det autentiske 50-talls kjøkkenet eller i operasjonssalen hvor operasjoner pågår for fullt. 

Er været godt er Mariebergsskogen et perfekt sted å utforske. Karlstads bypark byr på mange forskjellige opplevelser som passer for liten og stor. I påsken kan barna bli med på foringsrunde i Lillskogen dyrepark, dra på jakt etter gullegget som har forsvunnet og bli med ut i skogen å finne de første vårtegnende sammen med dyktige guider. I parken ligger også Naturum Värmland som har åpent hele påsken, slik at du kan nyte en deilig fika. 

Et besøk i Karlstad er ikke fullverdig uten en tur innom badelandet Sundstabadet.  I opplevelsesbadet får du mange kil-i-magen øyeblikk uansett alder. Her finner du to heftige sklier, laguner, fosser, klatrevegg og utendørsbasseng med strøm. Med et stort utvalg av sklier, basseng, spa-avdeling og kafé har Sundstabadet noe for enhver smak.

På langfredag er det "Långfredagstrav" i Karlstad. Dette er en familiedag med travsport i fokus hvor det arrangeres publikumskonkurranser, kjendisløp, påskeparade, ponnyløp, ponnyridning m.m. Har du en i familien som er glad i hest og ridning må du ikke gå glipp av dette arrangement. 

Overnatting? 

Ønsker du et behagelig opphold med god service, bra mat og nærhet til det aller meste anbefaler vi et av Karlstads mange hoteller. De fleste hotellene ligger midt i sentrum og med gangavstand til de flere severdigheter og aktiviteter. Klikk her for flere tips til overnatting

Nyt påskeferie på Spa eller Herregård

I Värmland har du muligheten til å kombinere en familievennelig ferie med unik overnatting på herregård eller avslapning på spa. 

Selma Spa

På Selma Spa kan hele familien møte våren på den beste måten. Noen ønsker kanskje å trene litt ekstra, andre ønsker å lade batteriene, på Selma Spa finner du for enhver smak. Selma Spa i Sunne er Sveriges første spa-anlegg og i dag er det et av Nordens største spahotell for både privatgjester og konferanser. I deler påskeferien arrangerer Selma Spa en rekke aktiviteter tilpasset barna, slik at de også får et morsomt og spennende opphold. 

Dömle Spa & Resort

Dömle Spa & Resort byr på ypperlig overnatting i herlige omgivelser. Her kan hele familien nyte påskeferien i et deilig og avslappende herregårdsmiljø. I påsken tilbyr Dömle en påskepakke som inkluderer overnatting, tid i den nye spa-avdelingen og ikke minst mulighet til å nyte den fantastiske påskebufféten. Rundt herregården kan familien prøve fiskelykken, starte golfsesongen eller hva med en padletur? Mulighetene er mange. 

Ulvsby herregård

På denne gamle gården til lensmannen i Sunne, Ulvsby Herregård, ligger alt til rette for en deilig påskeferie. Med unike rom, hvor flere av rommene på ligger i det gamle fengselet. Som i 2018 ble renovert og er i dag heldigvis er langt mer komfortabelt enn det en gang var. Herregården, som også er kjent som Länsmannsgården fra Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga fra 1891, tilbyr kulinariske opplevelser under mottoet fra jord til bord. Det vil si kortreist lokal mat. 

Sahlströmsgården

Når du bor på Sahlströmsgården får du et opphold fylt med kunst, rekreasjon, god mat og overnatting i historiske omgivelser. Sahlströmsgården ligger like ved Torsby og har tilhørt slekten Sahlström i over 200 år. Gjennom historien har gården vært en viktig kulturell samlingsplass, men har i den senere tid blitt restaurert og i dag er gården et flott hotell med en fantastisk restaurant, som serverer en egen påskebuffét gjennom hele påskeferien. 

Hennickhammars Herrgård

I de värmländska skogene, ikke langt fra Filipstad, ligger Hennickehammars Herrgård. Den staselige hovedbygningen, malt i gult, tar i mot gjester med sin sjarm. Bak herskapshuset ligger herregårdens skjulte perle, det glitrende Hemtjärn. Herregården har også et moderne velværeområde og de mange kroppsbehandlinger du kan velge mellom gjør at du selv kan tilpasse din egen spahelg. Hennickehammars Herrgård tilbyr også gode matopplevelser fra det anerkjente kjøkkenet og på kveldene er det hyggelig liv i salongene fra 1700-tallet.

Krokstad Herrgård

I det restaurerte herskapshuset fra 1300-tallet omgitt av en engelsk park finner du Krokstad Herrgård. Beliggende 3 kilometer fra Säffle sentrum tilbyr dette flotte stedet overnatting, restaurant og bar. Her kan du booke en 5-retters meny laget av vert og kokk Håkan Mattson, som har blitt belønnet i White Guide tre år på rad. Under oppholdet kan du slappe av og gå tur i den flotte parken utenfor. Byälven som ligger kun 300 meter unna er utmerket for fisking og Billeruds Golfklubb ligger bare en 20 minutters kjøretur unna.

Ölme Prästgård

Ölme Prästgård er en vakker prestegård fra 1700-tallet med utsikt utover Ölmeslätten. Her tilbys du en rolig og harmonisk stemning med personlig innredet rom og førsteklasses mat som lages med stor omsorg og kjærlighet til nærproduserte råvarer. Det herrgårdsliknende gjestgiveriet har totalt 8 sjarmerende rom, alle med personlig innredning hvorav ett av rommene ligger i et eget hus, den såkalte Skriverstugan. Det finnes i tillegg store familierom. Restauranten holder en veldig høyt nivå og er med i White Guide. 

Handle på vei hjem

På veien hjem kan du spare mye på å legge handleturen innom Töcksfors Shoppingsenter som i år åpnet 9000 nye kvm. Her finner du et bredt utvalg av butikker og en av Sveriges aller største matbutikker med et mildt sagt fantastisk vareutvalg. Kjøpesenteret kan by på over 1100 gratis parkeringsplasser i oppvarmet parkeringshus med flere ladestasjoner til elbiler. 

Et annet alternativ for rimelig grensehandel er Charlottenbergs Shoppingsenter, hvor du finner over 60 butikker med over 2500 gratis parkeringsplasser. I påsken blir det flere ekstra gode tilbud og påskeharen løper rundt på senteret og deler ut godteri til barna. På sentere finner du blant annet Nordens største dagligvarebutikk: Hypermat, samt en av verdens største godteributikker: Gottebiten. 

Looking across Lake Fryken is a rainbow, forest, a church steeple and a barn.

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet.

Gå til