Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

Fem unike lekeplasser i Stockholm

Som alle foreldre vet, kan en fin lekeplass være dagens høydepunkt for et barn. Disse temabaserte lekeplassene inspirerer garantert til klatring, leking og bygging.
01. Bryggartäppan
Foto: Anna Hållams

Nysgjerrig på hvordan det var i Stockholm på siste halvdel av 1800-tallet? Ta turen til denne lekeplassen. Her kan du se hvordan en del av Södermalm så ut på den tiden. Miniatyrhusene har perfekt størrelse for barn, og omgivelsene – med gamle frukt- og syrintrær – appellerer til foreldrene også. Her finner du verksted, stall, smie og en fabrikkbygning. 


Adresse: Gotlandsgatan 63 

Les mer her

A slide in in steel in the shape of a sword fish.
02. Mulle Meck
Mulle Meck lekeplass, Stockholm, Stockholm
Foto: Järvastaden AB

Denne parken i Järvastaden er et paradis for alle barn som interesserer seg for bygging og teknikk. Designen er inspirert av Mulle Meck, en populær svensk barnebokfigur som elsker å samle på ting og bruke dem til å lage og reparere alle slags maskiner. Lekeplassen byr på alt fra biler til en taubane, et fly, flere små hus, en blomsterlabyrint og en romrakett. 


Les mer her 

Red houses and a slide at the playground in Ivar Lo's park on Södermalm.
03. Ivar Los park
Ivar Lo's park, Stockholm, Stockholm
Foto: Anna Hållams

Alle små bønder vil elske denne lekeplassen med bondegårdstema på Södermalm. Her finner du et våningshus, en låve og trefigurer av husdyr som barna kan sitte på. Parken byr også på et hult tre barna kan klatre inn i, et grillområde og ikke minst fantastisk utsikt over Stockholm. 


Adresse: Bastugatan 26

Les mer her 

Copies of living room chairs and a large lamp, placed in a park.
04. Ellen Keys park
Ellen Key lekeplass, Stockholm, Stockholm
Foto: Anna Hållams

I denne sentralt beliggende parken kan barna gjemme seg i gigantiske tekopper og klatre på kjempestore stoler. Alle gjenstandene er store kopier av ting som tilhørte Ellen Key, en berømt svensk opinionsbygger og feministisk forfatter. Om vinteren er det skøytebane i parken. 


Adresse: Kungstensgatan 4 

Les mer her

05. Anders Franzéns park
Anders Franzéns lekeplass, Stockholm, Kvarnholmen, Stockholm
Foto: Anna Hållams

La barna komme i kontakt med sin indre skipsbygger i denne parken, som er utformet som et verft i miniatyr. Her finner du både slepebåt, sagbruk og mekanisk verksted inkludert verktøy. Lekeplassens design er inspirert av Anders Franzén, amatørarkeologen som i 1956 oppdaget vraket av den svenske gallionen Vasa fra 1628. Den ligger i Hammarby Sjöstad og inneholder også en skatepark. 


Adresse: Båtklubbsgatan 2 

Les mer her