Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

A happy child with an open mouth holding a cinnamon bun sits in a lap.
Fika, Stockholm
Foto: Susanne Walström/imagebank.sweden.se

Oversikt

Fika i Stockholm

Det er unikt, det er svensk og det kalles "fika". Det er dog litt vanskelig å direkte oversette dette uttrykket, men det handler egentlig om å møtes for en kaffekopp og spise en liten kakebit eller bakverk. Sverige har en høyt utviklet kultur når det gjelder kaffe og bakevarer. Over alt i Stockholm finner du, både tradisjonelle og moderne, kafeer og bakerier som oser av atmosfære, karakter og kvalitet.

Fikasteder

Vetekatten

Vetekatten finner du sentralt i Stockholm. Dette er et godt bevart og tradisjonsrikt konditori hvor du kan nyte tradisjonelt svensk bakverk av ypperste kvalitet. Vetekatten er vel omtalt, viden kjent og framfor alt godt besøkt av de fleste kjente, og ukjente stockholmere. Adresse: Kungsgatan 55.

Flickorna Helin Voltaire

En sjarmerende kafé i en litt bortgjemt og frodig setting med et stort og veldig populært utvalg av bakevarer. Den slottslignende bygningen er lokalisert langs en av gangveiene på Djurgården, og det er et utmerket sted for en lunsj eller en kaffepause mellom besøkene på de nærliggende attraksjonene.

Café Pascal

Denne flotte kaféen ligger på et stille hjørne et kvartal fra det mer livlige Odenplan. I januar 2015 vant Café Pascal den prestisjefylte Gulddraken for "årets kafé" i Stockholm. Her for du utmerket kaffe og sandwichen med reker eller porchetta er magisk god! Adresse: Norrtullsgatan 4.

Winterviken

Denne kaféen nær bukten Vinterviken ligger i en av Alfred Nobels gamle fabrikker fra 1891. Lokalisert en liten togtur fra sentrum i nærhet til naturen er Winterviken et perfekt sted for en pause fra det mer hektiske bylivet. Åpent hver dag, hele året. Adresse: Vinterviksvägen 60.

Chockladkoppen

En liten, koselig kafé i historiske omgivelser ved siden av det kongelige slottet i hjertet av Gamla Stan. Chockladkoppen er en av de aller første "Gay-friendly" kaféene i Stockholm. Her kan du nyte delikate bakverk, smørbrød, lunsj/middag og både kalde og varme drikker. Adresse: Stortorget 18.

Snickarbacken 7

Snickarbacken 7 er en kafé, kunstgalleri og konseptbutikk – alt på et sted. Ta en kaffepause under shoppingturen eller nyt en frokost mens du titter rundt i galleriet. Butikken tilbyr et spesialutvalg av vintage fashion, musikk, bøker, magasiner og mye, mye mer. Adresse: Snickarbacken 7.

Kaffe for "kaffe-nerder"

Stockholm har et flertall av lidenskapelige kaffeentusiaster. Hver kopp servert på disse stedene er et kunstverk laget av nøye utvalgte kaffebønner.

Drop Coffee

Her får du organisk og fair-trade kaffe som blir fremstilt på stedet. Drop Coffee har vunnet Barista Cup 2 ganger. Adresse: Wollmar Yxkullsgatan 10.

Espresso Sosta Bar

På Espresso Sosta Bar drikker du kaffe på italiensk vis; en rask kopp stående ved baren. Espressoen her ansees av mange å være den beste i Stockholm. Adresse: Sveavägen 84.

Johan & Nyström Coffee Bar

Johan & Nyströms Coffee Bar er en kombinert kaffebar og konseptbutikk for "kaffe-nerder". Fairtrade kaffen brennes i stedets egne brenneri. Prøv ukens kaffe eller spør det vennlige og kunnskapsrike personalet om råd.

Bli bedre kjent med Stockholm her.

Velkommen til Stockholm!