Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bullen & Brödet, Göteborg
Foto: Frida Winter/Mediabank Göteborg & Co

Oversikt

Fika i Göteborg

I Göteborg er det å ta en fika, altså en kaffekopp, både smart og godt. Byen er proppfull av supre kafeer. Du trenger ikke å gå på puben, kaffebarene er stedet der det skjer i Göteborg.

Vasastan, Haga og Linnéstaden er bydeler som er særdeles inviterende, og en får med seg litt av byens sjel når en sitter på en sjarmerende fortauskafè og nyter livet, arkitekturen og stemningen rundt i byen. Göteborgerne elsker kafeene sine, og byen er kjent for sin avslappende atmosfære.

Tradisjonelle

Café Husaren, med sjarmerende stukkatur og glasstak, serverer hjemmelagde søtsaker, typiske svenske smørbrød (eksempelvis med reker og egg), varm sjokolade, og det som sannsynligvis er verdens største kanelsnurrer til horder av tilbakevendende gjester. En av Göteborgs klassikere.

De spesielle

Rosenkaféet er fantastisk på sommeren, når stedet er omringet av blomstrende rosebusker. Kafeen gir en liten smakebit på fordums prakt, og serverer tradisjonelle svenske retter og hjemmelagde kaker. Her fokuseres det på ferske, naturlige ingredienser.

Antikhallarna

Uansett hva du samler på – så finner du raritetene her. Antikhallarna er en av Sveriges mest ærverdige steder for antikviteter. Her kan du rusle rundt i de spennende butikkene og avslutte på den freshe og velbesøkte kaféen med en kaffe og en kanelbolle.

Moderne

Da Matteo Magasingatan er for mange göteborgere synonymt med god kaffe, delikate pizzaer, herlig "fika" og bra solforhold. Kafeen byr på et stilig miljø midt i hendelsenes sentrum – du kan se brødet bli bakt i surdeigsbakeriet og ta del i hvordan kaffen røstes.

Two Little Birds er en økologisk kafé med miljøbevisst linje. Second hand møbler, eklektiske tapeter fra de glade 1970-årene og utstillinger av kunsthåndverk er stikkord.

Favoritt i nabolaget

Le Petit Café & Boulangerie starter tidlig på dagen med å servere sine gjester en herlig frokostbuffe og i løpet av dagen tilbyr de både lunsj og middag i tillegg til bakverk, kaffe og deilig drikke. Her er alt hjemmebakt og de tilbyr en bred variasjon av østerrikske, franske og svenske bakverk.

Se flere og les mer om kafélivet i Göteborg her.

Velkommen til Göteborg!