Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Three children playing by an old fashioned desk at an exhibition at Filmbyn.
Filmbyn i Småland, Småland
Foto: Filmbyn

Ting å gjøre

Filmbyn – Småland

Ta turen inn i Astrid Lindgrens filmer – besøk det nye opplevelsessentret Filmbyn Småland. Her kommer du tett på innspillingsplassene og kulissene fra filmatiseringene av Astrid Lindgrens univers.

Hvis du har drømt om å hoppe over «helvetesgapet» fra filmen om Ronja Røverdatter, besøke Emils Katthult, eller spasere en tur i Bakkebygrenda, er sjansen stor for at du kommer til å like det nye opplevelsessenteret Filmbyn i Mariannelund i Småland.

Her kan du oppleve innspillingsplassene- og miljøene fra filmatiseringene av Astrid Lindgrens kjente bøker, som blant annet Emil i Lønneberget, Vi på Saltkråkan og Pippi Langstrømpe. Se de faktiske kulissene, originalkostymene, husene og gatene som har gjort filmatiseringene av Lindgrens bøker til de perlene de er. I tillegg kan de besøkende synge med til filmmusikken og lage sine egne Lindgren-filmer i 3D.

På besøk hos Emil

I nærheten av Filmbyn kan man gå på tur mellom noen av de mest kjente stedene og innspillingsplassene for filmene om Emil og Barna i Bakkebygrenda. Alle er skiltet og nummerert, og det finnes en egen QR-kode på hvert sted. Denne koden gir tilgang til et univers av bilder, sitater og filmsnutter direkte på mobilen. Opplev gården Katthult og selvfølgelig selveste Snickarboden.

Verdenskjente filmer

Svensk barnefilm var i mange år best i verden, mye takket være Astrid Lindgren og hennes unike fortellinger. Gjennom blant annet Filmbyn Småland skal svensk barnefilm igjen styrkes, og det skal være et sted der unge og gamle får oppleve – eller gjenoppleve – barnefilmer av høy kvalitet.

Les mer om Filmbyen her.

Velkommen til Filmbyn!