Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Tømmerflåte på Klarälven i Värmland
Foto: John van Halvert

Ting å gjøre

Flåteferd på Klarälven – Värmland

Er du eventyrlysten? Bygg din egen flåte, og seil nedover Sveriges største elv - som før den går over til Sverige heter Trysilelven.

Klarälven er Sveriges lengste elv, og deler Värmland på midten. Nedover elva finnes det vakker natur, bevere og annet dyreliv. Å reise nedover elva på en egenbygget flåte er en spesiell opplevelse man ikke glemmer med det første, uansett hvor gammel man er.

Utfordre komfortsonen

Sjansen er stor for at du aldri har bygget din egen flåte av stokker og rep. Å legge ut på seiltur på noe man har bygget selv er en spesiell opplevelse, og naturen er uforutsigbar.

Enten det blir strøm, dårlig vær eller noe helt annet, må man ta utfordringene som de kommer og leve i nuet.

På flåten er man også nødt til å være helt koblet fra omverdenen, uten strøm og internett. Det gir rom for avslapning, refleksjon og samvær som vi glemmer å sette av tid til ellers.

Dagstur eller ukestur

vildmark.se tilbyr ulike turpakker, som passer ditt behov. Man kan velge alt fra dagstur til 7-dagerstur på flåten.

Man får hjelp til å bygge flåten, men styrer selv dagene når man har lagt ut på vannet. På kvelden legger man til kai og sover i telt, eller på Vildmarks egen campingplass i Stöllet.

Opplevelser langs veien

Det finnes mange gode grunner til å stoppe langs veien. Kanskje man vil stoppe for å ta et bad, utforske naturen eller ta en spisepause.

Er dere heldige får dere kanskje øye på ville dyr — noen av turpakkene inneholder også beversafari.

Uansett om dere er en vennegjeng, en barnefamilie eller en tilfeldig gruppe, vil dere finne en tur som passer til dere. Å reise på en flåte man har bygget selv over flere dager er eventyrlig og spennende, og styrker samholdet når man må stå sammen om uventede hendelser.

På flåteturen skapes minner for livet!