Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Tosselilla Sommarland, Skåne
Foto: Mattias Kvist

Ting å gjøre

Fornøyelsesparker i Skåne

Det er lite som slår en tur til fornøyelsesparker, der underholdningsfaktoren er høy og latteren sitter løst hos både store og små. Her kan dere kjøre karuseller, skli på sklier, bade i store bassenger og se på spennende dyr i Skåne.

Nabolandet vårt har mange gode familietilbud, og Skåne i det sørlige Sverige er det perfekte stedet for en familieferie – i hvert fall for dem som ikke klarer å sitte stille og ønsker å gjøre noe annet i hverdagen. Nedenfor finner du to av Skånes største fornøyelsesparker hvor hele familien kan ha det gøy.

Folkets park i Malmö

Folkets park i Malmö er egentlig ikke en fornøyelsespark, men en park for underholdning – og det er det! Parken har vært et populært sted for fritid og moro siden det 18. århundre. Parken krever ingen inngangsbillett, og det finnes nok av ting å finne på.

I over 120 år har folk kommet hit for å koble av, sparke fotball på grønt gress, gjøre gode kjøp på loppemarkedet, og få med seg konserter og teaterforestillinger fra hele verden. Ønsker du å utfordre familiemedlemmer til en runde minigolf, er banen modellert som en miniatyr av Malmö. Like ved ligger Ben&Jerrys-kiosken der dere kan kjøle dere ned med en deilig iskrem.

Parken har to store lekeplasser med klatrestativ som vil holde de minste underholdt i flere timer. Sørg også for å ikke gå glipp av terrariet der dere kan hilse på slanger, øgler, skilpadder og apekatter.

Folkets Park holder åpent hele året. Selv om det er masse aktiviteter og moro gjennom sommeren, finnes det nok av ting å finne på i vinterlandet i desember og januar også. Mer informasjon om aktiviteter finner du på hjemmesiden til Folkets Park.

Tosselilla Sommarland – badeland og mye moro

Tosselilla Sommarland er en herlig fornøyelsespark som ligger i den vakre naturen i Österlen, og er den største i Skåne. Her finner du et stort badeland med vannsklier, ni basseng i ulike størrelser og hele 13 forskjellige nedfarter. Det er også store områder med solsenger rundt badelandet du kan slappe av på, og samtidig følge med på de minste.

I Tivoliland finnes det karuseller for hele familien. Her er det bare å stelle seg i kø og kjøre det dere måtte ønske – så mange ganger dere bare vil. I tillegg kan Tarzanskogen by på mye moro. Balanser på stokker, sving dere i lianer og forbered dere på overraskelser.

Tosselilla har også mange ulike dyr dere kan besøke, kose med og mate: Geiter, kuer, sauer, minigriser, kaniner og alpakkaer. Det er også mange arter av kylling, ender og påfugler. Det er ingen tvil om at dere enkelt kan tilbringe en hel dag på Tosselilla, uten å kjede dere ett sekund. Besøk nettsiden for mer informasjon om åpningstider og aktiviteter.

Velkommen til Skåne!